zondag 30 maart 2014

Personal: Ik heb een kwarktaart.

Heey mensen! Voor vandaag heb ik niet echt onderwerp op de planning staan. Het leek me leuk om een keertje een kijkje te nemen in mijn leven en gewoon wat met jullie te kletsen. Eigenlijk heb ik sowieso meestal niks op de planning staan. Ergens op de dag krijg ik inspiratie en daar schrijf ik dan een artikel over. Er zijn mensen die aan mij vragen waar ik die inspiratie elke dag opnieuw uit haal. Het antwoord is: Kijk om je heen. Kijk in de wereld. Er zijn zoveel dingen om over te schrijven. Zoveel dingen die me inspireren. En zo nu en dan doe ik natuurlijk een leuke Tag. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. En natuurlijk, zo nu en dan doe ik een serie die ik wel voorbereid. En ook als ik iemand interview moet ik natuurlijk wel iets voorbereiden. Maar dat is het dan ook wel. 

Ik wil jullie graag meenemen in een dag van mijn leven. Ik pik gister er eventjes uit omdat dat wel een interessante dag was. Ik heb niet een heel erg spannend leven, ook ik heb dagen dat ik gewoon een beetje rondhang. Maar ja, het leven is wel wat je er zelf van maakt. Gisterochtend ben ik met mijn vader naar de stad geweest en heb ik wat nieuwe kleding gekocht bij de H&M. Het merkwaardige daaraan is dat ik nooit slaag bij die winkel. Ik vind de kleren hartstikke gaaf, maar op de één of ander manier.. Geen idee. Misschien dat ik tot voor kort niet het type was voor de kleding bij de H&M. Want de kleding daar is best wel volwassen. Vind ik. Echt voor fashionjunkies. En ik heb nog best lang rondgelopen in iets kinderlijkere kleding. Maar gister ben ik dus geslaagd bij de H&M! Ik zag het rokje toen ik langs de winkel liep en riep me gewoon. Dat heb ik niet heel erg vaak. Maar wauw. Ik was verkocht. Ik zal even een foto maken. Natuurlijk heb ik mijn nieuwe outfit vandaag meteen aangetrokken. =) De logeerkamer.. Let niet op alle troep & knuffels.. Etc.

Ik voel me een klein beetje onzeker over de foto. Afgezien van mijn nieuwe haarkleur is dit de eerste keer dat ik foto's van mezelf post op ItsAllAboutMarly. Ik weet dat heel veel bloggers foto's van zichzelf posten. Omdat het ook gewoon leuk is om te doen. Maar ik ben nog niet zo'n bekende blogger, dus ik voel me er een beetje awkward  bij. 

Maar goed, tot zover de nieuwe kleding. Gisteravond heb ik met mijn vader een kwarktaart gemaakt. Ik wou gebakken zeggen, maar een kwarktaart die bak je helemaal niet. Oké, juist ja.. Misschien zullen jullie denken: Wat doet zij in dit weekend opeens veel activiteiten met haar vader. Waar is haar moeder gebleven? Nou, die is een weekendje weg met een vriendin. Die komen vandaag ook terug. Kunnen ze mooi meteen de taart proeven. =) 

Maar goed, vrijdag hebben we de ingrediënten voor de kwarktaart gehaald. Ik weet niet of jullie het wel eens hebben gedaan, maar boodschappen doen met je vader.. Ik heb me kapot gelachen. Ik weet wel dat mijn moeder meestal de boodschappen doet, maar dat mijn vader zo weinig in de supermarkt kwam dat hij niet eens wist waar dingen stonden, daarvan was ik mij niet bewust. Dus we liepen naar de bakmixen. Ik pakte het pak voor de kwarktaart en begon te lezen wat we verder nog nodig hadden voor de taart. Kwark, slagroom.. Mijn vader zei heel verbaasd: "Huh, maar de kwark zit toch al in de taart?" Ik keek verbaasd op. "Nee.. Alleen poeder." Dat snapte hij niet helemaal. "Ja, maar er zit toch al kwark in?" Zucht. "Nee, alleen poeder waar het roze van word."  (We hebben een aardbei kwarktaart gemaakt.)  "Oh, maar moeten we per se  een aardbeitaart doen dan?" Toen heb ik mijn vader uitgelegd dat je in alle gevallen kwark nodig had. Wat voor soort kwarktaart je ook ging maken. Ook de slagroom moest ik even uitleggen. Dat je er ongeklopte slagroom door heen moest mixen. En niet zoals mijn vader zei: "We hebben al een spuitbus om er slagroom op te spuiten." Neee, geen slagroom voor op de taart. Maar voor in het beslag.. Ik vond het grappig om te zien hoe weinig sommige mannen blijkbaar van bakken, boodschappen doen en huishouden weten. Blijkbaar word er vanuit gegaan dat alle benodigdheden al in het pak zitten. 

Gisteravond hebben we dus de taart ook daadwerkelijk gemaakt. Eerst moest de mix uit het bak met water worden gemixt. Mijn vader zei: "Het ziet er nog niet echt stevig uit. Beetje waterig." Dat kon toch niet goed zijn? Wat zei ik? "Ja, daarom dus die kwark er door heen." Ik had het niet beter uit kunnen leggen, haha.

Straks vlak voor dat we hem gaan eten, ga ik de taart nog een beetje versieren met mini marsmellows en eventueel wat strooihartjes of zo. Maar aangezien het lekker weer is en ik hier maar een beetje binnen zit, maak ik een eind aan deze blog van vandaag. Ik ga zo nog even naar een toeristisch plaatsje hier in de buurt, even een ijsje halen. Want het is ijsjesweer. =) 

Oh ja, voor ik het vergeet.. *pam pam pam* Ik heb nog iets leuks te vertellen. Iets heel erg leuks. Gister werd ik door een meisje aangesproken over mijn blog. Ze ziet mij als voorbeeld en wil net zo goed met haar blog worden. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Het geeft een goed gevoel dat ik mensen inspireer met doen wat ik leuk vind om te doen. Normaal help ik geen mensen met het opstarten van hun blog. Want hé, ik snap dat het lastig is om een blog te beginnen en dat je graag dingen zou willen vragen aan een andere blogger. Maar ik kan niet iedereen helpen met een blog maken. Ik blog omdat ik dat leuk vind. Niet om iedereen die het ook leuk vind zijn of haar blog op te zetten. Maar dit meisje ken ik. En ze voelt als een soort zusje voor me soms. Dus natuurlijk help ik haar. Ze houdt net als ik van schrijven en ze kan ook goed schrijven. Jullie kunnen haar blog vinden onder dit linkje . Zeker de moeite om een keertje om te bekijken. =) Alle begin is moeilijk. Maar ze doet het hartstikke goed. 

'I'm proud to be someone's inspiration.'

Liefs,
Mar 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten