donderdag 20 maart 2014

How To: Forget Him.


Hey! Vandaag ga ik eens een wat serieuzer onderwerp aanscherpen. 

'Love is the most beautiful thing until it's over.'

Vandaag ga ik het hebben over een gebroken hart. De inspiratie voor dit item schoot mij gisteravond opeens te binnen. Ik was het 'Hoe overleef ik' - tijdschrift aan het lezen en ik realiseer mij steeds meer hoeveel meiden met dit probleem rondlopen. Zelf heb ik op dit moment geen gebroken hart, maar ik weet hoe het voelt. Worse. Daarom wil ik er op mijn blog vandaag wat meer aandacht aan besteden. Ik wil tenslotte andere mensen helpen met mijn blog.

Ik ben van plan wat dieper in te gaan op dit onderwerp dan de meeste tijdschriften doen. De standaardtips zullen ook hier voorbij komen maar meer dan dat alleen. Misschien zal ik hier nog wel vaker over schrijven, als ik vind dat dat nodig is. Misschien komt er wel eens een serie over als ik het in één item niet kwijt kan. Maar goed.

Liefde, het mooiste op aarde. Je vindt iemand leuk en hij is ook verliefd op jouw. Je voelt je de gelukkigste persoon op deze wereld. Je doet leuke dingen met hem, hij koopt cadeautjes voor je, hij zegt dat hij van jouw houdt. En dan ook alleen van jouw. Dat hij oud met je wil worden, dat je zijn ware liefde bent.. Je leven met hem voelt als een achtbaan. Het voelt als één lange droom waarvan je hoopt dat je nooit wakker word. Hij laat je zweven en hand in hand vliegen jullie door de tijd. En dan opeens veranderd er iets. Het gevoel verandert. Als jullie elkaar zien is het niet meer zoals het eerst was. De magie is weg. Je probeert er beide het beste van te maken. Want natuurlijk, je wilt elkaar niet kwijt. Maar wat je ook doet of probeert, weg is weg. Het meest vervelende is wanneer hij niks meer voelt terwijl jij nog niet zover bent. Opeens is het uit. Terwijl jij dat niet had zien aankomen. Gevolg? Gebroken hart.

De eerste klap

Wanneer het uit is zal dat eerst waarschijnlijk onwerkelijk voelen. En natuurlijk mag je huilen en jezelf even heel zielig vinden. Het zou pas raar zijn als het je niks deed. Je was met hem samen omdat je van hem hield. Dat die tijd nu voorbij is, is heftig. Probeer, het klinkt misschien onmogelijk, je leven wel zo goed mogelijk door te leven. School, vriendinnen, familie.. Het is er allemaal nog, ook nu hij weg is. Als je slecht gaat presteren door hem, dat gun je hem toch niet? 

Praat er met iemand over die het herkent

Praat er met je moeder of je beste vriendin over en huil uit bij diegene. Is er een vriendin die ongeveer hetzelfde heeft meegemaakt? Praat er met elkaar over. Samen kom je er wel doorheen. Het kan fijn zijn als je dingen herkent bij andere meiden. Want geloof me, jij bent niet de enige met een gebroken hart. Elke dag worden er heel veel mensen gedumpt. Ook sommige vrouwen die nu hartstikke succesvol zijn hebben vroeger wel eens zoiets meegemaakt. Het komt weer goed. What doesn't kill you makes you stronger! Blijf daarin geloven. 


Spullen 

Natuurlijk is het eerst een chaos in je hoofd. Pas wanneer het uit is, realiseer je je misschien hoeveel spullen van hem in jouw kamer staan. Verzamel alle cadeautjes, brieven, foto's etc. en stop alles in een doos. Zet die doos op zolder of ergens waar je hem niet de hele tijd tegenkomt. Misschien kun je ooit nog eens in die doos kijken en er goed op terug kijken. Als leuke herinneringen. Maar nu zijn dingen die je aan hem laten denken echt even don'ts. Gooi geen spullen weg. Als jullie ruzie hebben is het misschien heel verleidelijk om te gaan darten met breekbare spulletjes die je van hem hebt gekregen. Maar doe dat niet. Hou je in. Daar kun je spijt van krijgen.

Heeft hij ook nog spullen van jouw? Cadeautjes zijn cadeautjes. Die stuur je niet terug en hij ook niet. Gegeven is gegeven. Brieven dat moeten jullie samen overleggen. Stel je hebt toen een hele romantische genânte brief geschreven.. Het is logisch dat je die terug wilt. Maar misschien zijn er ook dingen die jullie graag willen houden, als herinnering. Misschien hebben jullie ook persoonlijke dingen van elkaar: Knuffels, beeldjes, kledingstukken etc. Die stuur je natuurlijk wel terug. Als iets belangrijk voor jouw is, eis het dan terug. Probeer over spullen met elkaar te praten, zonder elkaar in de haren te vliegen. 


Afstand

Misschien willen jullie dolgraag vrienden blijven. Misschien ook niet. Maar in beide gevallen, neem eerst afstand. Je kunt niet zomaar van liefde naar vriendschap overschakelen. Als hij nog dagelijks in je leven is, zul je nooit van elkaar loskomen. Als jullie blijven praten terwijl jij nog midden in je verdriet zit, krijgen jullie misschien ruzie. Misschien was hij zowel je vriendje als je beste vriend. Je kon altijd alles vertellen en hebt de neiging dat nu nog steeds te doen. Maar onthoud goed: Hoe graag hij je misschien zou willen helpen, met jouw liefdesverdriet kan hij niet helpen. Je kunt alleen jezelf helpen. Hij staat te dicht bij. Hij heeft jouw (zonder het te willen) verdrietig gemaakt. Hij is niet de aangewezen persoon om er voor je te zijn.


Bedanken

Je kunt elkaar voordat je afstand neemt bedanken voor de leuke tijd die jullie samen gehad hebben. Voor de lachmomenten, de leuke uitstapjes of voor de goede gesprekken. Sluit de relatie goed af zodat jullie beide verder kunnen. 


Pijn

Er is geen limiet voor verdriet. Het is niet zo dat je binnen een week genezen moet zijn en vrolijk verder moet gaan. Je moet niks. Je bent iemand verloren waar je van hield. Dat is net zo goed rouwen als wanneer iemand overleden is. Het is anders, maar het is wel rouwen. Je mag huilen, kwaad zijn, ups en down hebben.. Het mag allemaal. Om jezelf te beschermen kun je hem misschien beter even verwijderen van alle Social Media waar je hem op hebt. Het is voor jouw niet leuk om te zien wat voor leuke dingen hij doet of dat hij met een big smile op foto's staat. Doe jezelf geen onnodige pijn. Kies voor jezelf. Wees lief voor jezelf. En besef goed, dat hij leuke dingen plaatst of vrolijk lacht, betekent niet dat hij er niet mee zit. Voor hem is het ook heftig. Alleen gaat hij er misschien anders mee om.

'Always remember it's his lost.'

Dit vind ik een hele goede quote. Blijf onthouden dat als hij het heeft uitgemaakt, het zijn keuze is. En zijn verlies. Hij verliest een top meid. Jij bent goed zoals je bent. Verander je zelf niet in de hoop een kans te maken. Je bent niet wanhopig. Als hij jouw heeft laten staan, was hij gewoon niet de juiste persoon. Ook al dacht je dat. 


Hij heeft een ander

Je ergste nachtmerrie is uitgekomen. Hij heeft een ander of hij date met een ander. Natuurlijk zou hij ooit weer een ander krijgen. Maar het is nog maar net uit tussen jullie of hij flirt met elk vrouwelijk persoon dat hij tegenkomt. Betekende je dan zo weinig dat hij nu al weer...? Die gedachte is begrijpelijk. Als hij van de één naar de ander gaat is het logisch dat jij je af vraagt wat je voor hem hebt betekent. Maar je kunt niet in zijn hoofd kijken. Misschien is dit zijn manier om de leegte op te vullen. Misschien voelt hij zich alleen als hij niemand heeft en is hij op zoek naar iemand die hem het zelfde gevoel kan geven als wat jij deed. Je weet het niet. Houd je er ook maar niet teveel mee bezig. Hij doet maar. Jij leeft je eigen leven.


Afleiding

Afleiding klinkt misschien heel cliché maar het is de allerbeste tip. Ga leuke dingen doen met vriendinnen of ga zelfs mee te boodschappen als je daar geen zin in hebt. Maar ga niet thuis zitten mokken. Ook buiten zijn, wandelen, kan helpen. Buiten zijn en bewegen maken stofjes aan in je hoofd waar je je gelukkiger door voelt. Ik kan me voorstellen dat het je eerst niet lukt om er bij te zijn met je hoofd of dat je niet kunt lachen. Maar geloof me, er komt een moment dat hij er opeens weer is. Die eerste lach. En vanaf dat moment zul je zien, dat je weer van dingen gaat genieten. Je leven zal weer kleur krijgen, ook zonder hem. 

'Elk einde is een nieuw begin. En misschien is dat nieuwe begin zo slecht nog niet.'

'Elk nadeel heeft een voordeel. Soms duurt het even voor je het voordeel kunt zien.'

Single zijn heeft ook zijn voordelen. Een verkering is leuk, maar kost veel tijd. Hoe vaak heb je met hem zitten chatten terwijl je ook iets creatiefs had kunnen doen? Dit is maar een voorbeeld. Maar je zult zien dat je zeeën van tijd over houd. Tijd voor jezelf en wat jij leuk vind. Misschien ontdek je wel nieuwe talenten, maak je nieuwe vrienden.. Je ziet alles nu misschien zwartgallig maar dat blijft niet zoals het nu is. Geef jezelf de kans. Je bent nog jong. De meeste relaties op deze leeftijd gaan weer uit. Hou je daaraan vast.

'De meeste relaties gaan tijdens de puberteit weer uit. Er zijn niet veel relaties die op zo'n leeftijd blijvend zijn.'

Hieronder heb ik nog wat quotes die mij hebben geïnspireerd. Ik hoop dat ik hier iemand mee heb kunnen helpen. Ook al is het maar één iemand. :)

ddlovato. ♥
Ik ben geen Lovatic maar ik vind dat Demi Lovato soms wel goed spreuken heeft. Zo ook deze. Als een jongen jouw niet behandelt als zijn prinses, is hij niet de moeite waard om jouw prins te zijn. 


Deze is misschien wel een beetje overdreven maar er zit een kern van een waarheid in. Geen enkele jongen is het waard om jezelf van kant te maken. Jij bent sterker dan dat. Ook al dumpt hij je, behandelt hij je als oud vuil en gaat hij er met een ander vandoor. Je bent niet wanhopig.  You're a lady with class. 

Als je nu nog niet genoeg power hebt gekregen moet je dit liedje even luisteren. This really helps you through. 
Zowel die van Cimorelli als het origineel van Kelly Clarkson vind ik erg mooi.

Don't give up,
It doesn't mean you're lonely when you're alone.
It doesn't mean you're over cause he's gone. 
What doesn't kill you makes you stronger.

Liefs,
Mar

1 opmerking: