vrijdag 19 februari 2016

My furry friends tag

Hee allemaal! Ik weet niet hoe vaak ik mijn pluizige vrienden al heb genoemd maar nog nooit heb ik ze allemaal eens in het zonnetje gezet in een artikel. Vandaag ga ik de 'furry friend' tag doen, bij mij in meervoud. Ik zou nooit kunnen kiezen tussen mijn drie katten. Meet Fluffie, Bengel en Kiko. :)


Wat zijn de namen van jouw dieren?
Haha, hierboven net genoemd. Maar het is wel leuk om te vertellen hoe ik op de namen gekomen ben. Toen ik Fluffie kreeg heb ik haar naam gewoon verzonnen. Ik was acht en vond Fluffie leuk klinken. Later kwam ik er pas achter dat het Fluffy een Engels woord is en iets als schattig zou betekenen. Vroeger hadden we een konijn met de naam Knuffie. Ik denk dat ik hierop door rijmde en toen op Fluffie kwam. Bengel komt uit een boek. Ik las destijds boeken van de olijke tweeling. Deze tweeling had een kat die Bengel heette en daarom heette onze nieuwe kat ook Bengel. Kiko komt uit het asiel en heeft zijn naam van de mensen in het asiel gekregen. Hij is gevonden aan de weg met zijn moeder en broertjes en zusjes. Allemaal hebben ze een naam met de letter K gekregen.

Wat voor katten zijn het?
Alle drie zijn het 'gewoon' Europese kortharen. Mijn moeder heeft ook wel eens gezegd dat Fluffie cypers is. Dit is geen ras, maar dit betekent dat ze een bepaald patroon in haar vacht heeft. Dit kan bij meerdere rassen wel voorkomen. Fluffie is zwart met grijs en een goudgele buik en de beide katers zijn rood. Kiko is helemaal rood en Bengel is rood met wit.

Hoe lang heb je je jouw katten al?
Fluffie hebben we 10 jaar, Bengel 8 jaar en 'kleine' Kiko wordt dit jaar 2. Laatst is Fluffie ziek geweest waarbij we dachten dat ze misschien niet meer beter zou worden maar ze is gelukkig wat opgeknapt. We hebben meerdere dierenartsbezoekjes gehad en nu is het vooral afwachten hoe het verder gaat. Dat ze ziek werd heeft me wel aan het denken gezet over dat die twee oudsten al best oud aan het worden zijn. Ik moet er nog niet aan denken om één van hen te missen. Bij de gedachte krakt mijn hart in twee stukken.. 


Hoe kwam je op het idee om een kat uit het asiel te halen?
Tussen Bengel en Kiko zit best wel een leeftijdsverschil. Er zat eerst nog een kat tussen hen in; Spike. Spike is helaas heel jong overleden. Hij kwam niet meer thuis en toen vonden we hem. Waarschijnlijk is hij aangereden door een auto. Spike was ook een hele speciale kat. Hij leek te denken dat ik zijn moeder was en was van streek als ik weg was. Hij lag altijd in mijn hals te slapen. Doordat hij zo close naar mij trok, had ik een sterke band met dat beest. Je kunt je voorstellen dat ik eraf was toen we hem vonden. Na een tijdje besloten we dat we graag een beestje wilden helpen. We hadden ten slotte een leeg mandje.. En hoeveel dieren zitten er niet in asiels te wachten op een mandje in een warme familie? Als wij ondanks het stille verdriet om Spike plaats hadden om een dier een gelukkig thuis te geven? Misschien was dat dan een goed iets om te doen. En zo kwamen we bij het asiel. Toen ik Kiko zag wist ik dat ik hem wilde.. Voor we naar het asiel gingen hadden we alle katten al via de website bekeken en bij Kiko voelde ik iets. Ik dacht: Ja. Mijn hart dacht: Ja. Mijn ouders dachten: Ja. En gelukkig was Kiko er ook nog. De vrouw van het asiel zei eerst dat Kiko al weg was, maar dit bleek om zijn broer te gaan. Kiko stapte uit zijn reismandje in onze woonkamer en heeft sindsdien elke dag met veel enthousiasme doorgebracht als jongste lid in onze kattenfamilie.

Hoe heb je de andere katten gekregen?
De anderen komen uit gezinnen die een poes met kittens hadden. Ik weet nog hoe vaak ik op bezoek ben geweest bij het gezin waar Bengel vandaan komt. En toen mocht hij eindelijk mee. Toen hij klein was was het al zo'n knuffeltje. Nu nog steeds, hij ligt nu tegen me aan op de bank en Fluffie ligt daar weer naast opgerold tot een bolletje. Kiko ligt op het voetenbankje van een stoel.


Noem eens wat eigenaardige dingen over de persoonlijkheid van jouw katten.
Bij welke kat zal ik beginnen? Bij de oudste maar; Fluffie. Fluffie is een kat die snel gestrest is en ook snel uit kan halen. Bij mij doet ze dit niet, ik denk dat het te maken heeft met de manier waarop ik haar benader. Fluffie is veel op zichzelf en wil soms onverwachts aandacht. Dan begint ze te miauwen. Bengel is een echte slijmbal, een knuffelbeer. Hij geeft kopjes en sprong afgelopen weekend opeens bij mijn vriend op schoot. Dit beschouw ik als positief want ook al mag Bengel bijna iedereen, hij springt niet bij iedereen op schoot. :) En dan hebben we nog Kiko, de jongste. Kiko is een echte kwajongen die in de gordijnen heeft gehangen en achter de andere katten aanrent. Eigenlijk zou 'bengel' een goede naam voor Kiko zijn geweest. Naast deze eigenschappen die de drie katten zo van elkaar laten verschillen vind ik het alle drie schatten die mijn dag helemaal op kunnen fleuren.

Wat betekent de band met je katten voor jou?
Met Fluffie heb ik een hele bijzondere band. Fluffie vertrouwt weinig mensen maar kan heel goed met mij. Fluffie is een gestreste kat en ik ben een mens dat zich best druk kan maken. Dat schept een band? :P Bengel is gewoon een heerlijke knuffelbeer. Wanneer je een knuffel nodig hebt? Hier is Bengel. Bengel maakt gezelligheid en Kiko is zo'n grappige kat waar je gewoon van gaat houden. Ze zijn het pluizige deel van onze familie, onmisbaar. Wat voor bijnamen geef jij jouw katten?
Pfoe, dat zijn er veel. Fluffie: Fluf, Fluffiepuffie, Fluffepoes, Fluffeknuf. Bengel: Bengie, Beng, knuffel. Kiko: Kiek, kiekje, kiekeboe, kiekjeknuffel. Ja ja, kattenbazinnetje moederen wat met hun katten om. Soms bijna beschamend hoe je tegen je dieren praat. ( O, wat ben jij een schatje! Ja, jij bent een schatje!) Hahaha. 

 
 Kiko als kitten 

Wat zijn leuke momenten die je je kunt herinneren met je katten?
Fluffie leek me altijd zo'n keurige kat die geen andere dieren op at. Nou, daar ben ik op terug gekomen. Fluffie zat een keer naast een naaktslak en ik keek even de andere kant op. Toen ik weer keek had de slak geen hoofd meer en zat Fluffie zich om haar bekje te likken en te kauwen. "Dat doet Fluffie dus wel," Om mijn moeders woorden te gebruiken. Ook is Fluffie laatst één keer op schoot gaan liggen bij mij. Dat doet ze nooit. Het is er na die ene keer ook nooit weer van gekomen. Daarom zie ik dat als bijzonder gezellig moment. Bengel is een keer naar boven gerend toen ik klein was toen ik al op bed lag. Hij kwam bij mij liggen en sloeg zijn poot over mijn teddybeer heen. Dat zag er zo schattig uit! Kiko ontdekt dingen waarvan je denkt; Hoe komt hij er op? Hij kan zich een hele poos vermaken met één brokje. Dat vindt hij leuker dan zijn speelgoed. Ook is hij dol papier. Wanneer je een papier weg wilt gooien en er een prop van maakt staat Kiko naast je. Papier is ten slotte het leukste speelgoed!

Well, that was my furry friends tag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik heb genoten van dit artikel en ondertussen van het gezelschap van mijn pluizebollen. Zo meteen is het tijd voor de laatste gtst van de week. Ik ben er snel weer, ik vind het veels te leuk om te bloggen.

Liefs,
MarianneGeen opmerkingen:

Een reactie posten