zondag 13 april 2014

Like In Onmogelijke Situaties: When He's Much Older Than You. (Lios #2)

Hey! Vandaag kom ik dan met mijn tweede deel van #Lios. Like In Onmogelijke Situaties. Vandaag gaan we het hebben over leeftijdsverschil in een relatie. Kan dat en tot hoever kan dat? Natuurlijk respecteer ik iedereens relatie, maar soms kan een groot leeftijdsverschil op bepaalde leeftijden lastig zijn.

Het klopt dat meisjes verder zijn, geestelijk. Ongeveer drie jaar verder dan een jongen van dezelfde leeftijd. Hierdoor vinden meisjes jongens van hun eigen leeftijd vaak kinderachtig. Ik denk dat het ook een beetje van de leeftijden afhangt of een relatie met groot leeftijdsverschil werkt. Want wat noem je groot? Waar leg je de grens? Bij volwassenen kan het soms wel tien jaar schelen of twaalf, zonder enige problemen. Maar bij ons, jonge mensen, ligt het toch eventjes anders. 

Als je bijvoorbeeld als meisje in de brugklas zit en je bent zo ongeveer dertien jaar oud. Het kan dat je je kapot irriteert aan de jongens in je klas en verliefd word op bijvoorbeeld een jongen van zeventien of achttien. Als hij ook aardig tegen jouw doet lijkt dat misschien helemaal perfect. Maar je moet er wel rekening mee houden dat die jongen dan in een heel andere levensfase zit. Misschien experimenteert hij met drank en gaat hij vaak uit, terwijl jij nog met je ouders op de bank zit. Misschien volgt hij al een opleiding terwijl jij nog niet eens weet of je havo of vwo gaat doen. Misschien ben je zelf nog vrij kinderlijk terwijl hij al lichamelijk aandacht voor meiden heeft. Hier moet je goed over nadenken. Verliefdheid rond deze leeftijd kan heftig zijn. Misschien is hij juist wel aan een hele serieuze relatie toe maar weet jij nog niet goed hoe je met verliefde gevoelens om moet gaan. 

Ik ben niet tegen leeftijdsverschil. Als mensen gelukkig zijn in de liefde, er is niks mooiers dan dat. Maar ik zou zelf niet zo snel iets beginnen met iemand die veel ouder dan mij is. Ook niet jonger trouwens. Want dan heb je juist het tegenovergestelde probleem. Dat jij al verder ontwikkelt hebt en hij nog stiekem zijn lego heel erg leuk vind. Dat hij alleen maar hand in hand wil lopen terwijl jij best een keertje zou willen zoenen. Leeftijdsverschil is niet erg. Maar als je op dezelfde leeftijd zit ben je wat meer met dezelfde dingen bezig. En verschilt je leven niet zo verschrikkelijk veel. Ik bedoel, je moet wel een beetje weten waar de dingen die de ander doet over gaan. En als het verschil student en middelbare scholier- leven te groot is.. Ja, dat lijkt me niet handig. Maar dat is mijn mening!

Mijn tips voor als je verliefd bent op een oudere jongen en / of daar een relatie mee hebt:
1. Doe NIETS wat je niet wilt. Als hij dan gaat dreigen met uitmaken, dan maakt hij het maar lekker uit. Bewaar ten alle tijde je zelfrespect.
2. Wees ook geïnteresseerd in wat hij doet. Uitgaan of studie. Vraag naar dingen en laat hem je dingen uitleggen die je niet begrijpt. 
3. Probeer niet argwanend of jaloers over te komen als hij uitgaat. Als hij een goede jongen is, zal hij niks met andere meiden doen. Ook niet als hij iets gedronken heeft.

Mijn tips voor als je verliefd bent op een jongere jongen en / of daar een relatie mee hebt:
1. Praat met elkaar erover wat je wilt in de relatie. Als hij nog niet zo ver is als jij is dat geen reden om het uit te maken. Maar als jullie werelden in elk opzicht te ver uit elkaar liggen, dan zou ik wel eens goed nadenken.
2. Trek je niks aan van wat andere mensen zeggen over je relatie. Het stomste wat je kunt doen is een relatie verbreken om wat andere mensen vinden. Dit geldt ook bij oudere jongens. (Foute jongens zijn hier natuurlijk een uitzondering op.)
3. Een relatie is meer dan klef doen. Jullie kunnen ook gewoon leuke dingen doen. Biosje of zo. 

Dit waren zo'n beetje mijn tips. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad. Zelf ben ik wel eens verliefd geweest op een jongen die een paar jaar ouder was. Het is te doen, maar het is niet makkelijk. Maar hé: Impossible. The word says it himself. I'm possible. 

Liefs,
Mar 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten