donderdag 10 april 2014

Like In Onmogelijke Situaties: When He's Taken. (#Lios 1)

Heey! Vandaag kreeg ik opeens inspiratie voor een nieuwe serie. Na 'Cause We Love' en 'Shit Moments' volgt nu 'Like In Onmogelijke Situaties'. Deze serie valt onder de categorie 'How To' en ik denk al langer om over dit onderwerp te gaan schrijven. Maar ik had veel te veel inspiratie voor één los item. Want je kunt in heel veel verschillende situaties iemand leuk vinden. De oplossing? Een serie. In deze serie zal ik vijf keer een 'onmogelijke situatie' in liefde behandelen. Ik hoop dat ik met advies sommige situaties mogelijk kan maken of in ieder geval ietsje dragelijker. Vandaag begin ik met het onderwerp wat het eerst in mij opkomt bij 'onmogelijke liefde'. En ook iets wat heel veel mensen wel eens meegemaakt hebben. Liefde van één kant. En dan ook nog eens verliefd worden op iemand die al een relatie heeft. Een hele lastige situatie. Een knaller om deze serie mee te beginnen. Want.. Hoe ga je daar mee om? Wat moet je wel doen en wat juist niet? Het is en blijft een lastige situatie. Maar in dit artikel zal ik proberen mijn mening hierover te vormen en een beetje advies te geven.

Ik denk sowieso dat er twee verschillende situaties zijn. Je kunt gevoelens voor iemand hebben en na een tijdje horen dat hij een vriendin heeft. Dat is natuurlijk een teleurstelling. Het voelt alsof er een deur, de mogelijkheid om iets met hem te krijgen of op zijn minst een keer met hem uit te gaan, in één keer dichtklapt. Maar ja, ergens mag je dan ook wel blij zijn dat je dit te weten bent gekomen, voordat je jezelf in een gênante situatie hebt gebracht. Je kunt ook weten dat iemand een relatie heeft en iemand leuk gaan vinden. Dat moet je jezelf niet kwalijk nemen. Gevoelens komen en gaan, zonder dat je daar zelf grip op hebt. Je moet jezelf niet gaan haten dat je op iemand die bezet is bent gevallen. Maar je kunt wel zelf bepalen wat je daarmee doet. In ieder geval niet bewust achter hem aan gaan zitten of kwaad spreken over zijn vriendin. Want wat je ook voelt, met hun relatie heb je niks te maken. Hij heeft haar gekozen omdat hij voor haar voelt wat jij voor hem voelt. En hoe zou je het zelf vinden als je een vriendje had maar er de hele tijd een ander meid achter hem aan jaagde? Met als doel hem beter te leren kennen of hem zelfs af te pakken. Ik weet zelf hoe dit voelt en het is echt afschuwelijk. Respecteer relaties. Je mag vinden dat je tienduizend keer beter bij hem past. Of dat zijn relatie er niet voor hem is en dat jij zoveel zorgzamer bent. Je mag het allemaal vinden, maar spreek het niet uit. Niet tegen hem. Praat er met vriendinnen over. Ik ben van mening dat echte liefde overwint. Dus als hij bij haar hoort. Laat ze dan lekker. Maar als hij ook gevoelens voor jouw heeft zal hij zelf moeten kiezen. Hij zal uiteindelijk wel bij de goede uitkomen. De tijd zal dat leren.

Er gaat ook een uitdrukking: ' Als je een relatie hebt maar gevoelens voor een tweede krijgt. Kies dan voor die tweede. Want als die eerst de ware was, was er nooit een tweede gekomen. '

Ik weet niet zeker wat ik van deze spreuk moet vinden. Er zit wel wat in. Want als je relatie echt goed zit dan komen er denk ik geen gevoelens voor een ander, denk ik. Oh, ik kan ook wel even andersom advies geven trouwens. Stel jij bent degene met een relatie. Je bent gek op je verkering en dan opeens komt er een andere jongen of meisje in je leven waar je alleen maar: 'Wauw' bij kan denken. Je verzet je uit alle macht tegen de gevoelens voor de tweede persoon natuurlijk. Want je relatie geef je niet zomaar op. Maar het kan geen kwaad, om uit te zoeken wat je voor die tweede persoon voelt en hoe ver dat gaat. Je kunt diegene beter leren kennen en uitzoeken wat je voelt. Dat is geen vreemdgaan, vind ik. Want twee mensen in je hoofd en in je hart is ook niet prettig. Zoek uit wat je voelt en voor wie en maak op basis daarvan een keuze. Houd niemand aan het lijntje. Gevoelens kunnen komen en weer overgaan. Eenmaal iemand gevonden die je gelukkig maakt, hoeft niet te betekenen dat diegene je ware is en dat jullie samen zijn tot het bejaardentehuis. 

Nog even een paar korte do's en don'ts.

Do's als je een relatie hebt maar ook iets voelt bij een tweede jongen / meisje:
- Zoek uit wat je voelt en praat er met iemand over. Dat kan met diegene zijn als je daar goed mee bevriend bent. Maar dat kan ook met iemand anders die je in vertrouwen neemt.
- Vertel degene waar het omgaat wat je voelt. Dan kan diegene er rekening mee houden. Want als je opeens heel raar doen snapt hij of zij er ook niks van. En gaat hij of zij het probleem misschien bij zichzelf zoeken.

Don'ts als je een relatie hebt maar ook iets voelt bij een tweede jongen / meisje:
- Doen alsof er niks aan de hand is. Zowel tegenover je verkering als tegenover jezelf is dat niet eerlijk. Je voelt niet voor niks wat je voelt. Als je dat negeert zal het alleen maar erger worden, denk ik. 
- Ga niet 'gemeen doen' tegen die tweede persoon zodat diegene je gaat haten. Dat kan een makkelijke uitweg lijken. Als diegene niks meer met je te maken wil hebben zullen je gevoelens voor hem of haar ook wel overgaan. Maar dat werkt echt niet. En wees eens heel eerlijk tegen jezelf. Is het eerlijk? Om een hartstikke aardig persoon te kwetsen terwijl diegene niet weet wat hij of zij met je doet?

Dit lijkt me een mooi einde van mijn eerste #LIOS. Een mooie eindzin om over na te denken. 

Liefs,
Mar

Ps: Ik luister toevallig ondertussen dit musical liedje. Ik vind de tekst op sommige stukken wel toepasselijk.




'Je bent mijn maatje, mijn beste vriend.
Ik kan je nu al niet meer missen, dat is waar.
Ik voel zoveel voor jouw, is dat niet raar?

Soms denk ik: Ik hou van jouw.
Maar als ik dat dan zeg.
Dan denk ik meteen dat kan toch niet.
Ik gaf mijn hart al weg.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten