dinsdag 22 april 2014

Like In Onmogelijke Situaties: When He Doesn't Treat You Like A Lady. (#Lios 5)

Heey! Vandaag kom ik met het laatste deel van mijn serie: Like In Onmogelijke Situaties. Ik heb eerlijk gezegd zitten twijfelen om wel of niet een vijfde deel aan deze serie te plakken. Ik had niet zoveel inspiratie meer, maar voelde mezelf een beetje verplicht om toch nog een vijfde onderwerp in deze categorie aan te scherpen. En ik heb een goed onderwerp gevonden. Een onderwerp waar ik het al eens eerlijk een beetje over heb gehad, maar wat wel belangrijk is om dieper op in te gaan. Want liefde is leuk. Natuurlijk is liefde leuk. Maar niet elke jongen gaat oké met jou en jouw gevoelens om! Daar wil ik het vandaag met jullie over hebben. Over zelfrespect en over dingen die ik persoonlijk niet oké vind.


Demi Lovato, je hebt gelijk. Meisjes kunnen soms voor een jongen vallen die hun eigenlijk niet goed behandeld. Als jij niet zeker weet of dat jij zijn enige prinses bent, dan moet je na gaan denken of hij jouw waardering wel waard is. 

Stel, jij bent zijn vriendin maar hij is elke dag ook druk in de weer met andere meiden. Natuurlijk hij mag met andere meisjes praten. Dat is logisch. Maar er zit wel een verschil in manier van praten. Stuurt hij naar andere meisjes hartjes en dingen waarvan jij denkt: Dit kan niet? Dan mag je je afvragen hoe speciaal jij voor deze 'speciale' jongen bent. Meestal zeggen zulke jongens dan: "Ben je jaloers of zo?" Natuurlijk ben je jaloers als andere meiden om hem heen hangen. Een beetje jaloezie is niet zo gek. Maar het is ook gewoon niet leuk als jij niet het gevoel krijgt dat je 'the one and only love' voor hem bent. Want als hij andere meiden op dezelfde manier behandelt als jouw? Wat maakt jouw dan bijzonder? 

Momenteel ben ik een boek aan het lezen. Het heet 'Keerzijde' en is geschreven door Caja Cazemier en Martine Letterie. Het gaat over twee meisjes: Berber en Ypkje. Berber leeft in 2013 en Ypkje in de 18e eeuw. Berber heeft het idee dat alles om seks lijkt draaien en je raar bent als je het nog niet gedaan hebt. Iedereen vindt haar preuts, totdat er een naaktfoto van haar zusje op het internet verschijnt. Dan vind iedereen haar opeens een slet. Ypkje werkt voor een familie en wordt verliefd op de heer des huizes. Hier maakt hij misbruik van als zijn vrouw weg is. Ypkje heeft geen idee van de gevolgen daarvan.  Tot nu toe heb ik alleen de Berber- hoofdstukken gelezen. Het was gisteravond laat en ik wilde graag weten hoe haar verhaal afliep. Dat ik hem besloten eerst Berbers en daarna Ypkje haar verhaal te lezen. In dit boek komt heel erg naar voren dat jongens soms misbruik maken van de gevoelens van een meisje. Berbers vriendje Jorrit dreigt ermee het uit te maken als zij niet met hem naar bed gaat. Ook zegt hij dat als zij dat niet voor hem wil doen, ze niet van hem houdt. Als ik zulke dingen lees, kan ik echt kwaad worden. Ik bedoel: Dat zeg je toch niet tegen je vriendin? Je gaat haar toch niet dwingen? Jorrit is zich er hartstikke goed van bewust dat Berber van hem houdt en niet wil dat hij het uitmaakt. Dat noem ik misbruik van iemand maken. Hiermee wil ik zeggen dat als een jongen blijft aandringen, als jij duidelijk hebt gezegd dat je niet wilt, dat je het beter uit kunt maken. Dan gaat hij over je grens en houdt hij waarschijnlijk niet van je zoals jij dacht. 

Kort samengevat:
1. Als hij jouw niet laat merken dat jij die ene speciale bent. Die boven andere uitsteekt. 
2. Als hij afhaakt als je het moeilijk hebt.
3. Als hij doorgaat terwijl jij zegt dat je niet wilt.
4. Als hij privé dingen van jou aan zijn vrienden vertelt.

Dit waren niet  alle situaties waarin een jongen een meisje slecht kan behandelen. Maar dit waren even de dingen die in me op kwamen. Het belangrijkste woord van dit artikel is: Zelfrespect. Heb jezelf lief en bescherm jezelf. Gun jezelf alleen iemand die echt het beste met jouw voor heeft. Liefde maakt blind, maar probeer toch een beetje je ogen open te houden. Vind je beste vriendin hem niet helemaal te vertrouwen klinken? Of je moeder of iemand anders die om je geeft? Luister dan naar diegene. Sla hun adviezen niet in de wind. Want dat zijn mensen die om je geven. En zij zijn niet verliefd op jouw crush. Zij zien dingen niet door een roze bril. Misschien zien zij dingen die jij het liefst goed zou praten of wil verdoezelen.

For all the girls over the world.
Keep your eyes wide open.
Listen to the ones that love you.
Be careful of the princess  inside of you.
Let no one break her heart.
Cause you deserve so much better than a jerk.
Believe in you.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en dat ik met dit artikel mensen heb kunnen helpen. Ook al is het maar eentje. Dit was het laatste deel van mijn 'Lios' - serie. Jullie kunnen in reactie's achterlaten wat jullie van de serie vonden. Ik ben erg benieuwd. Ik vond het zelf wel leuk om een keer een hele 'How To' - serie te doen. Advies te geven en zo hopelijk wat meiden te helpen met de moeilijkheden in de liefde. Ik sluit nu deze serie af, wie weet komt er in de toekomst een nieuwe. Hou mijn blog in de gaten, zou ik zeggen. =)

Liefs,
Mar 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten