maandag 14 april 2014

Like In Onmogelijke Situaties: Distance Between You Two. (#Lios 3)

Heey! Vandaag had ik opeens inspiratie voor het derde deel van mijn serie: Like In Onmogelijke Situaties. Dit is een veel voorkomend 'probleem'. Je hebt een vriendje, maar bah, hij woont net aan de andere kant van het land. Nou ja, misschien is de andere kant van het land overdreven. Het kan ook gewoon een flink uur in de auto zijn. In ieder geval, je ziet elkaar niet zo vaak als je zou willen. Een relatie op grotere afstand kan soms lastig zijn, maar het is zeer zeker niet onmogelijk. Ik heb een tijd lang een vriendje op flinke afstand gehad en ik denk dat het vooral een kwestie is van goed plannen. Benieuwd naar mijn tips en advies? Lees dan vooral verder.

Bedenk dat een afstand niet verkeerd hoeft te zijn. Oké, je zou zo af en toe best jaloers kunnen worden op al die stelletjes die hand in hand door de school wandelen. Of vriendinnen die hun boyfriend elke week zien. Maar ook dat heeft zijn nadelen. Jij en je vriendje hebben tenminste veel tijd voor eigen dingen in de weekenden dat jullie niet samen zijn. En dat is ook wel lekker. Als je elkaar een beetje vrijlaat in een relatie is beter dan wanneer je elkaar continue op de lip zit. Dan blijft het ook langer leuk. 

Natuurlijk leven we niet meer een paar eeuwen geleden en kunnen jullie whatsappen, bellen en skypen. Spreek een vaste tijd af dat jullie met elkaar skypen. Doe dit niet elke dag, dat kan beklemmend werken. Maar één vast tijdstip per week en voor de rest een beetje los vaste afspraken. Whatsapp op sommige momenten van de dag met elkaar, maar doe dit ook niet de hele dag. Je hebt ook nog een eigen leven. Laat dit ook merken. Er is meer in de wereld dan hem. 

Zoek uit hoe je bij elkaar kunt komen en probeer minstens één keer in de maand een leuk weekend samen te plannen. Doe dan ook leuke dingen met elkaar en haal het maximale uit zo'n weekend. Ga naar de bios, ga uit eten, samen snacken of wandelen. Maak leuke foto's, bezoek mooie plaatsen.. Geniet. Zie een weekend samen als een beloning dat je een maand zo hard aan je eigen leven hebt gewerkt.

Verwaarloos je vrienden niet! Het is verleidelijk om heel veel met elkaar te appen, omdat je elkaar mist en het liefst elke seconde van de dag bij elkaar zou zijn. Maar vrienden zijn minstens zo belangrijk. Sommige relaties gaan weer over, zeker op deze leeftijd. En wie is er om je op te vangen als het hem misloopt als je je vriendschappen verwaarloost? 

Mijn gouden tip is eigenlijk: Probeer een balans te vinden tussen een leuke relatie, tijd voor jezelf, tijd voor vrienden en familie en de dingen die jij leuk vind om te doen. Want die dingen zijn ook belangrijk. 

Ik zou bijvoorbeeld niet zonder mijn blog kunnen. Als ik een jongen leuk vind zou ik er op moeten letten dat mijn blog er niet onder gaat lijden. Mijn blog is heel erg belangrijk voor me, maar het zou kunnen dat ik teveel tijd in een jongen ga steken. Waardoor ik minder goede en minder vaak artikelen zou posten. Dat moeten we niet hebben. Mijn passie staat daarom op de eerste plek. Ik zorg dat ik elke dag met liefde een artikel schrijf waar ik rustig de tijd voor neem. Dat is het eigenlijk: Neem de tijd voor alle dingen die je dierbaar zijn. Not just him. 

Ojaa, en blijf elkaar verrassen. Laat merken dat je aan diegene denkt. Hier zijn even wat creatieve ideetjes:
1. Bel eens onverwachts. Gewoon om even wat te kletsen. Dit is erg leuk, omdat het per verrassing is.
2. Stuur eens in plaats van een appje een ouderwetse mooie kaart. Dat is zoveel leuker om te krijgen en te bewaren.
3. Stuur als de ander als is gaan slapen een lief berichtje waarmee hij of zij met een glimlach wakker kan worden.
4. Organiseer een leuke activiteit voor jullie samen en houd het geheim tot die ander bij je is. Neem hem of haar mee voor een leuk dagje weg. 
5. Als je op reis gaat, met school of op vakantie, koop een leuk souvenirtje voor je liefde. Zodat hij of zij weet dat je op die plaats aan hem of haar hebt gedacht. 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Ik ben geen liefdesexpert. Maar dit zijn gewoon beetje de dingen die in mijn hoofd spoken en hoe ik erover denk. 

Liefs,
Mar 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten