woensdag 12 februari 2014

LOVE: Don'ts.

Omdat het bijna Valentijnsdag is besloot ik nog een item te maken over de liefde. Dit keer ga ik niet romantisch zwijmelen, nee dit keer word het een waarschuwingsitem. Wees gerust, dit word geen voorlichting. Gewoon een lijstje met dingen die je beter niet kunt doen in de liefde. Dingen die beter voor jezelf zijn om niet te doen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Mocht jij ook nog een absolute Don't hebben op liefdesgebied of heb je zelf een grote blunder gemaakt? Je kunt het altijd achterlaten in de reactie's. Nogmaals dit is om mensen te helpen,  het is niet zo dat als één van deze dingen bij jouw van toepassing is dat ik je wil beledigen. Oké hier komtie. 

1. Verliefd worden op je leraar
Verliefd worden op je leraar vind ik absoluut geen aanrader. Denk na of je jezelf ermee helpt. Liefde is iets moois. Als je het kunt delen. Maar hoe groot is de kans dat het iets word tussen jouw en je leraar? Hij mag niet eens een relatie met je beginnen dan raakt hij zijn baan kwijt. En de kans is groot dat hij dat ook niet wil. Dat hij je gewoon aardig vind en vriendelijk doet als hij naar je lacht. Voor jouw is liefde voor een leraar voelen in geen enkel opzicht iets wat positieve dingen brengt. Je let misschien minder goed op in de les omdat je je alleen maar op hem focust. Bovendien doet het pijn dat hij zo onbereikbaar is. Wat weet je eigenlijk van hem? Alleen dat hij knap is en dat goed lesgeeft? Maar leraren buiten school zijn hele andere mensen. Het klinkt hard, maar soms wil je heel graag dat iemand van je houdt. Zo graag dat je 'signalen' lijkt te zien die jouw gevoel bevestigen. Dat hij ook van jouw houd. Maar je moet goed onderscheid maken tussen wederzijdse liefde en liefde waarvan jij wilt dat het wederzijds is.

2. Verliefd worden op iemand die al een vriendin heeft en daar werk van maken
Voel je je erg aangetrokken tot een bepaalde jongen? Was het misschien bats boem liefde op het eerste gezicht? Voel je een geweldig, niet te beschrijven, gevoel door je lichaam gaan als hij je per ongeluk aanraakt of erg dichtbij je staat? Denk je aan hem ook als je hem niet ziet? Fantaseer je onbewust over leuke dingen met hem doen zoals uit eten of naar de bios? Zie je in gedachten jullie al als een setje? Ben je stiekem al aan het bedenken hoe jullie namen samen zouden kunnen gaan? (Zoals Zayn van One Direction en Perrie van Little Mix Zerrie zijn?) Dan ben je verliefd. En dan in één keer die klap. Hij heeft een vriendin. Natuurlijk is dat een grote teleurstelling. Hij praat over hoe dol hij wel niet op haar is en jij wordt er eigenlijk alleen maar misselijk van het idee dat hij zijn liefde geeft aan haar. Wat moet je doen? Nou, ik heb met opzet hierboven gezet: Verliefd worden op iemand die al een vriendin heeft en daar werk van maken. Je kunt er niks aan doen op wie je verliefd word. En je bent heus niet de enige die in de vervelende situatie terecht komt dat die leuke jongen net bezet is. Maar hij voelt voor haar wat jij voor hem voelt. Respecteer dat. Als je hem echt leuk vind, dan respecteer je zijn keuzes. Je mag er iets van vinden, natuurlijk mag je dat. Maar als twee mensen samen iets bijzonders hebben dan ga je daar niet in stoken. Zoek geen contact met zijn vriendin of ex- vriendin om ze uit elkaar te drijven. Mocht hij ooit uit elkaar gaan met haar en hij gaat jouw leuk vinden, dan mag je daar op ingaan. Maar niet eerder. En ik zou er ook niet op wachten. Ik weet niet hoe je het zelf zou vinden als iemand verliefd was op jouw vriendje en alles deed om hem bij jouw weg te halen, ik denk dat je het niet leuk zou vinden. Respecteer relaties. Die mensen houden van elkaar, dat is het mooiste op aarde houden van, laat ze lekker. Jouw droomprins komt nog wel. Iedereen heeft wel eens een onbeantwoorde liefde gehad, zelfs mensen die nu misselijkmakend gelukkig met iemand zijn.

3. Verliefd worden op je ex
Ik geef toe. Dit kan goed uitpakken. Stel je bent gewoon uit elkaar gegaan omdat de liefde over was en hebt verder geen ruzie gehad. Dan kan het gevoel best terug komen en zijn jullie weer happy samen. Dat is dan mooi. Maar onthoud goed, uit is nooit zomaar uit. Er is een reden waarom jullie niet meer samen werkten. En mensen veranderen meestal niet zomaar. Ergerde je je ergens heel erg aan bij hem? Ging hij vaak vreemd? Had hij woede-uitbarstingen en ging hij vaak onredelijk tegen je tekeer? Heeft hij iets tegen je gezegd of iets gedaan waarvan je nu al weet dat je het wel weer kunt gaan proberen maar dat dat tussen jullie in blijft staan? Is hij er met iemand vandoor gegaan waarvan je weet dat je dat hem nooit zult vergeven? Denk er dan nog maar eens goed over na of je hem niet beter achter je kunt laten.

4. Achter iemand aan lopen die tegen je heeft gezegd dat hij je niet wil of dat duidelijk laat merken
Ik vind dat je als vrouw, als man trouwens ook, een bepaalde hoeveelheid zelfrespect moet behouden. En achter iemand aan blijven lopen die duidelijk is geweest dat hij niet verliefd op je is, hoort daar niet bij. Dus doe jezelf een plezier en laat hem met rust. Als hij je echt moeten spreken weet hij jouw wel te vinden.

5. Een meisje chicky of chick noemen
Dit is gewoon een persoonlijk dingetje. Ooit logeerde ik met mijn nichtje en we zagen op TV een jongen die in de spiegel oefende wat hij tegen een meisje zou gaan zeggen. Om haar mee uit te vragen, of zo. En hij noemde haar chicky. Toen zeiden wij dat het net leek of hij haar een kip noemde. En gingen we allemaal zulke gebaren en geluiden maken. Sindsdien lig ik dubbel als iemand chicky zegt. Dat woord kan ik gewoon niet serieus noemen en ik zou door mijn vriendje ook nooit zo genoemd willen worden. Het klinkt best wel glad en respectloos. Ik las ooit een boek over loverboys die onderling vrouwen 'kippetjes' noemden, misschien dat chicky daarvan komt. Ik vind het persoonlijk niet zo geweldig. Maar ja, smaken verschillen. 

Dit waren mijn dingen die ik absoluut niet vind kunnen in de liefde. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Er zijn nog wel meer dingen die ik niet vind kunnen. Kleine dingetjes, maar dit zijn de grootste standpunten voor mij. Geen onmogelijke liefdes, geen vriendjes afpakken, geen ex-en en niet achter iemand aanlopen. Dat laatste punt geldt trouwens niet alleen in de liefde. Ik zou ook nooit achter een vriendin op school aanlopen. Ik ben liever mijn eigen persoontje met vrienden. Niet iemand die achter iemand aanloopt.

Nou ja, dat was het dus. Morgen ga ik lekker een valentijnstaart bakken en trakteren. Verder heb ik nog wat verrassingen voor sommige mensen in petto op de romantische dag zelf, maar die zeg ik nog niet. Stel dat ze mijn blog lezen. Er komt binnenkort nog wel een uitgebreid verslag hoe mijn Valentijnsdag is verlopen met een foto van de taart.

Liefs,
Mar 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten