zondag 23 februari 2014

Waarom ... meisjes zo lang de badkamer bezet houden. (Verklaring voor jongens.)

Vandaag even gewoon een los item. 'Waarom meisjes zo lang de badkamer bezet houden.' Ja, waaaaarom? Denken de meeste jongens nu waarschijnlijk. Nou, het leven van een meisje is niet gemakkelijk. Zeker als het op ochtendverzorging aankomt. Hoe ik op deze inspiratie ben gekomen? Nou, ik heb vanochtend een uur, serieus een uur, in de badkamer doorgebracht. Wat heb je daar allemaal gedaan? Zullen de meeste jongens denken. Ik stond er zelf ook wel versteld van. Ik heb van 9 tot 10 uur in de badkamer gezeten. Ik ging nadenken: Waarom duurt het bij vrouwen zo lang in de badkamer? En vandaag ga ik jullie meenemen, in het leven van een meisje. En uitleggen wat een meisje allemaal doet / kan doen als ze zo lang jouw badkamer bezet houdt terwijl jij ook graag wilt douchen.

Kleding uitkiezen - Iets wat bij veel meisjes een drama betekent. Wat ze aan moeten. Jij ziet misschien een volle kledingkast maar zij weet precies wat ze aan wil en wat niet. En laat ze nou net, dat ene kledingstuk niet kunnen vinden. Een zoektocht volgt, wat ook weer tijd kost.

Douchen - Het gedeelte wat jij denkt dat ze aan het doen is doet ze ook. Ze doucht gewoon. Alleen is het in de winter zo koud dat ze geen zin heeft om onder de straal vandaan te komen. Dus blijft ze maar extra lang staan. Ze zingt liedjes, zeept zichzelf in met allemaal lekker ruikende producten en neemt uitgebreid de tijd. Sommige meiden hebben last van extreem klittend haar dus gebruiken niet alleen shampoo maar ook crèmespoeling. Dat moet een tijdje intrekken voor ze het er weer uit kunnen spoelen.

Afdrogen -  Een meisje heeft met afdrogen veel meer werk als ze lang haar heeft. Bij sommige meiden wil het haar maar niet droog worden en blijft het maar druppen. Dus ze moeten het eerst droog wringen en daarna föhnen. Ook voor het föhnen word uitgebreid de tijd genomen.

Eventueel scheren - Vrouwen moeten hun benen en oksels scheren wat ook weer de nodige tijd vergt. Iets wat mannen niet hoeven. Dus ook weer extra tijd.

Body butter of Body lotion - Sommige vrouwen smeren hun armen en benen na het douchen in met een lekker ruikende Body butter of Body lotion. Dat is een soort crème. Dat moet even intrekken voor je kunt aankleden.

Muziek luisteren & aankleden - Sommige meisjes nemen hun mobiel mee in de badkamer om muziek te luisteren en maken er een complete show van. Zingen en aankleden. En natuurlijk moet ze dat ene leuke nummer ook nog luisteren voor dat ze de badkamer uitkomt.

Haar borstelen - Haar borstelen na douchen kan echt een ramp zijn. Zeker als ze last heeft van pluizend haar na het douchen. Het wordt een heel gevecht met de borstel door haar haar. Wat meer tijd kost dan gewoon haar borstelen.

Reinigingscrème - Als ze make-up gebruikt zal ze misschien reinigingscrème gebruiken. Ze moet haar gezicht eerst natmaken, daarna de crème op haar gezicht smeren, laten intrekken en na een tijdje erweer af wassen met water.

Dagcrème - Daarna kan ze dagcrème op haar gezicht smeren. Dat moet ook een tijdje intrekken waardoor ze ook even moet wachten. Wat weer tijd kost.

Foundation & concealer -  Foundation en concealer vergt zeker de nodige tijd. Je kunt er wallen of vlekjes mee bedekken. Maar als je de foundation of concealer niet goed uitsmeert zal te zien zijn dat je een hele laag poeder op je gezicht hebt. En dat is niet de bedoeling. Daarom vergt het de nodige tijd en concentratie om het precies goed te doen.

De andere kleine dingetjes - Na de 'basislaag' doet ze misschien nog mascara, oogpotlood, eyeliner, oogschaduw, lipstick of lipgloss op. Misschien nagels knippen of lakken. Ook dit kost tijd.

Eventueel nog meer muziek luisteren en zingen - Misschien blijft ze nog even in de badkamer hangen, om een laatste keer in de spiegel te kijken. Een laatste kritische check of nog even meezingen met een leuk nummer.

Nou, dit is volgens mij wat vrouwen zo al in de badkamer doen. Gewoon ons ritueel. Ik vond het wel leuk om hierover te schrijven. Weer eens iets anders. Vandaag komt ook het vierde deel van 'Cause We Love' online. Dit was gewoon even iets wat me tussendoor te binnen schoot. ;)

Liefs,
Mar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten