zondag 9 februari 2014

Tag: Gewoon L.E.V.

L.E.V. ? Wat is dat nou weer zul je nu misschien denken. L.E.V. is het antwoord op al je vragen. Ik leerde deze lifequote van een vriendin van me. Het staat voor Loslaten En Verdergaan. Soms moet je dingen loslaten. Hoe graag je dat ook anders had gezien. L.E.V. is de oplossing voor veel dingen. Ik zou mezelf niet zijn als ik er geen Tag van zou maken. Dus die voeg ik hier ook bij.

Gister kwam diezelfde vriendin langs. We hebben samen een heerlijke taart gebakken. Thema? L.E.V. Haar ouders hebben een bakkerij en zij is best wel goed in decoreren. We hebben het heel gezellig gehad en over van alles en nog wat gepraat met de heerlijke geur van een taart in de oven.  Hieronder zie je het eindresultaat. 
Onze L.E.V. taart
De L.E.V. - Tag

Deze Tag gaat over wanneer jij vind dat je iets los moet laten en zulke dingen. Je mag hem overnemen als je wilt.

Vind jij dat loslaten hetzelfde is als opgeven?
Nee, absoluut niet. Neem nou bijvoorbeeld een relatie. Twee mensen zijn helemaal hoteldebotel verliefd maar opeens is dat over. Je irriteert je meer aan elkaar dan dat je nog dat speciale gevoel met elkaar deelt. Jullie liefde begint langzaam om te slaan in vriendschap. Ik vind dat je dan niet door moet gaan met 'proberen verliefd te zijn', dat brengt alleen maar ruzie. Je kunt beter loslaten en vrienden blijven als dat nog mogelijk is. De kunst is om precies te weten op welk moment je los moet laten. Niet te vroeg, want dan had je beter kunnen vechten en is het zonde om te vroeg 'op te geven.' Maar als je te lang aan iets blijft hangen is dat ook niet goed en kan dat dingen ook juist kapot maken.

Vind je dat iets loslaten goed is of een kwelling voor jezelf?
Ik denk dat het goed is om dingen loslaten als je daar zelf gelukkiger van word. Je moet altijd goed naar je gevoel luisteren. Als je merkt dat je ergens onderdoor gaat of dat die ander eronder doorgaat kun je diegene beter loslaten. Misschien denk je nu dat je niet zonder die jongen / dat meisje kan. Maar geloof me, dat kan je. Je zult zien dat loslaten je goed kan doen. En als iets bij je hoort zal het op één of andere manier wel terug komen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Ik geloof dat het juist een kwelling voor jezelf is als je te lang aan iets vasthoudt.

Als je een droom niet kunt verwezenlijken, bijvoorbeeld als het niveau te hoog ligt voor het beroep wat je wilt uitoefenen, moet je dan opgeven & loslaten?
Nee, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zoals ik al zei. Misschien kun je eerst je examen doen en dan jezelf omhoog werken naar het beroep / de opleiding van jouw keuze. Je moet wel reëel blijven en eerlijk naar jezelf toe. Als een droom opeens als een zeepbel uiteen spat is dat pijnlijk. Maar zelfs sommige succesvolle mensen hadden eerst een ander doel voor ogen. Er zijn zoveel mensen die hun doelen bij hebben moeten stellen of niet meteen hun doel bereikten. Maar goed dat niet iedereen hetzelfde is en alles meteen perfect doet. Dan zou de wereld zo saai zijn.

Heb jij ooit iets moeten loslaten wat je veel pijn heeft gedaan maar wat uiteindelijk toch beter voor jezelf of iemand anders was?
Ja meerdere dingen, en dat is niet altijd even gemakkelijk geweest. Maar achteraf wel het beste om te doen. Voor jezelf kiezen.

Wat zou jij anderen aanraden als ze iemand willen loslaten die ze verloren zijn?
Geef jezelf toestemming om te rouwen. Of er nou iemand overleden is, een relatie stukloopt of een vriendschap word beëindigd. Jij mag verdrietig zijn. Sommige mensen vinden dat ze niet mogen rouwen om iemand die hen rot heeft behandeld. Natuurlijk mag dat wel. Je kunt al je woede, verdriet of onmacht wel wegstoppen maar het zal er ooit uitkomen. Misschien dan nog wel veel heftiger. Rouwen is de eerste stap om los te laten. Je mag ook kwaad zijn op iemand. Je mag schreeuwen, huilen en erover praten totdat mensen gek van je worden. Praten helpt. Op een gegeven moment zul je merken dat je er niet meer de hele dag aan denkt maar misschien één keer per dag. En zo steeds minder. Totdat je het een plaatsje hebt kunnen geven. Op een dag zul je weer lachen. Natuurlijk vergeet je diegene niet. Maar op een dag komt het goed. Wat je nu kunt doen, is veel afleiding zoeken. Ook als je daar geen zin in hebt. Ook al zou je het liefst onder je dekens verdwijnen en nooit meer je bed uitkomen, dwing jezelf tot afleiding. En onthoudt heel goed, dat het goed komt. Verdrietig zijn kent geen tijdslimiet of manier. Doe het op jouw manier en ik weet zeker dat je er sterker uit zult komen.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Denk eraan. L.E.V. en geniet van je leven. Je hebt er maar één. Verspil dat alsjeblieft niet aan mensen die ook geen moeite voor jouw doen. 

Liefs,
Mar
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten