donderdag 6 februari 2014

Valentijnsdag ook voor jouw.

Vandaag ga ik het hebben over jawel, jawel Valentijnsdag. De perfecte dag voor geliefden en de minder fijne dag voor mensen die zichzelf hebben bekroond met de titel 'Forever Alone'. Maar wees niet gevreesd als je single bent. Ook voor singles kan Valentijnsdag leuk zijn. Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen. Dus maak er wat van!  Hoe? Daar ga ik het vandaag over hebben. Hoe jij Valentijnsdag tot een feest kan maken. Voor singles én voor stelletjes. Ook ga ik een aantal liefdesspreuken die ik in een boek tegen kwam met jullie delen. Ik hou van inspirerende spreuken. :)

Valentijnstips voor jongens over meisjes:
1. Wil je je vriendin verrassen? Doe dat origineel. Niet een kaart met een gedichtje van internet. Nee, verzin zelf iets. Iets liefs. Maakt niet uit wat, ik denk dat je zelf het beste weet wat je tegen haar moet zeggen. Ze is jouw vriendin, jij kent haar.
2. Chocola is bijna bij elke vrouw goed.
3. Zeg van tevoren dat je niks aan Valentijnsdag doet. Dat je dat maar romantisch gezeik vind. Ja, ze zal dan even teleurgesteld zijn. Maar stuur dan op Valentijnsdag alsnog een kaart. Eventueel een anonieme kaart. Dit is veel leuker dan dat ze van tevoren al een kaart van je verwacht. Vertel later wel dat de kaart van jouw komt of geef hints in de kaart zelf. Ik zal even een voorbeeld geven. Ik heb een vriendje gehad die dit deed. Ik had al ver van tevoren aangegeven dat hij een kaart zou krijgen maar hij zei dat hij niks ging sturen. Daar deed hij niet aan. Dat vond ik niet echt leuk maar oké. Dat was zo. Toen kwam er op Valentijnsdag een kaart. Een prachtige kaart met katten. Katten zijn mijn lievelingsdieren dus het moest wel iemand zijn die mij goed kende. Omdat ik echt geloofde dat hij niks zou sturen was ik al helemaal aan het denken over een geheime aanbidder. Wel iemand die me goed kende dus. Ik had geen idee wie dat zou moeten zijn.. Totdat ik op de envelop een stempel ontdekte van een plaats in zijn buurt. Toen viel hij door de mand. Dat is trouwens nog een tip als je het anoniem wilt doen. Zorg dat NIKS naar jouw verwijst. Ook geen stempel.
4. Je kunt er ook voor kiezen om iets leuks samen te doen. Naar de bios of samen uit eten. Picknicken als het mooi weer is. Wees creatief en wees jezelf. Zo vind ze je tenslotte leuk.
5. Je kunt er ook voor kiezen om later samen naar de winkel te gaan en voor een bepaald bedrag een cadeautje uit de kiezen. Een sieraad of zo. Sieraden vallen erg goed in de smaak bij meisjes. Een kettinkje of een ring.

Valentijnstips voor meisjes over jongens:
1. Hou de verrassing erin en floep niet alles er van te voren uit. Ik weet dat sommigen onder ons daar goed in zijn. ( Ja, Marianne...) Jongens zijn volgens mij beter in dingen als een verrassing houden. Maar verrassingen zijn tienduizend keer leuker dus Ssssst.
2. Wees lief maar overdrijf niet. Schrijf in je kaart eerlijk wat je voelt maar niet too much.. Ik weet eigenlijk niet precies wat too much is. Want als je verliefd bent slijm je nou eenmaal een beetje. Als je dan later oude brieven terug leest wanneer je niet meer verliefd bent denk je: Gatverdamme, wat was ik erg. Maar ja, ik denk dat je zelf wel aanvoelt wanneer iets too much is.
3. Heb je nog niet zo lang een relatie? Hou de kaart subtiel. Bijvoorbeeld een grappige kaart of eentje met zijn lievelingsdier. Niet een knalroze kaart met een groot hart en 'forever together' als je nog maar een paar weken samen bent. Dat is dus echt too much.
4. Ik denk dat 'grappig' eigenlijk het grote toverwoord is wat een relatie ook goed houdt. Natuurlijk moet je ook trouw zijn aan diegene en moet je gevoelens voor diegene hebben maar een relatie zonder humor? Ik denk dat die ook snel op de klippen lopen. Ik denk dat het belangrijk is dat je met elkaar kunt lachen en ook beste maatjes bent niet alleen een stel. Dus gooi er gerust een grappige opmerking in je kaart, niet alleen geklef.

Valentijnstips voor single meiden: ( Ik denk dat single jongens niet echt zo met Valentijn bezig zijn..)
1. Wie heeft bepaald dat Valentijnsdag alleen voor geliefden is? Stuur gewoon iemand die jij wilt bedanken een leuke kaart. Je vriendinnen bijvoorbeeld. Waarom niet? Je houdt toch van ze en ze zijn een belangrijk deel van je leven? Wat houd je tegen? Zij vinden het vast leuk om per verrassing post te krijgen. Iedereen houdt van leuke post! En als er nou geen leuke jongen op dat idee is gekomen is er des te meer om zelf actie te ondernemen. Valentijnsdag hoeft niet perse ontvangen te zijn, je kunt ook iets geven. Als je andere mensen blij maakt zul je zien dat je er ook een goed gevoel aan over houdt. En dat, dat is misschien nog wel leuker dan een kaartje van een jongen krijgen. Liefde komt en gaat, vriendschap blijft bestaan.
2. Bak een Valentijnstaart. Dat is leuk om te doen en wat is er nou fijner dan de geur van een lekkere taart die in de oven staat? Neem de taart mee naar school of waar je ook maar naar toe gaat. Of deel hem met je familie. Je zult zien dat je iedereen goed doet met een stukje taart.
3. Geef de mensen waar je van houdt een knuffel. Laat dierbaren merken dat je ze dankbaar bent en glimlach.

Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben. Ik ben benieuwd hoe Valentijnsdag jullie zal vergaan. De tips voor single meiden kun je trouwens ook doen als je bezet bent hoor. Dat zou al helemaal een geweldige Valentijnsdag opleveren. En als je verkering hebt is het juist goed om je vriendinnen en familie te laten merken dat je ze niet bent vergeten. Ik wens jullie allemaal veel succes. Wat jullie ook gaan doen op Valentijnsdag.

De liefdesboom heeft maar één tak; er groeit nooit een tweede voor de eerste brak.
Dat zou betekenen dat je maar op één iemand echt verliefd bent. En pas maar die liefde over is ontstaat er een nieuwe.

Dunne liefde maakt fouten dik.
Als je niet heel erg verliefd meer op iemand bent, ga je je steeds meer aan diegene irriteren en zie je al zijn slechte eigenschappen groter. Die eigenschappen waren er ook al toen je nog verliefd was maar..

Liefde maakt blind.

Liefde is loslaten.

Liefde is als zandkorrels in je handpalm. Laat je hand open en het zand blijft. Knijp je hand dicht en het zand loopt tussen je vingers door.
Klem je aan je liefde vast, hij / zij zal ontsnappen. Geef hem de ruimte en hij / zij blijft.

Iets met de mantel der liefde bedekken.
Iets vergeven uit liefde.

Liefs,
Mar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten