zaterdag 11 juli 2015

July journaling challenge #8: Best friend? No, no: Friends!

Hee allemaal! Zoals ik op Facebook ook al heb verteld; Vandaag heb ik een 'inhaaldagje' op ItsAllAboutMarly. Vandaag ga ik meerdere artikelen online knallen, omdat ik het de afgelopen dagen heel druk heb gehad en ook veel weg ben geweest. De balans vinden tussen het bijhouden van ItsAllAboutMarly en leuke uitjes vind ik nog wel eens lastig. Plannen blijft nog een punt van aandacht. Vandaag zit ik met wat drinken en mijn laptop in de keuken voor een lekker dagje schrijven. Heerlijk vind ik dat. Eventjes niets alleen maar het typen van mijn teksten. Natuurlijk ga ik niet letterlijk de hele dag naar mijn laptop zitten staren, nee. Ik ga vandaag ook nog wel iets anders doen. Eventjes lekker naar buiten, bijvoorbeeld. Of heerlijk lezen in mijn nieuwe boek (Dwaaleiland). ^^

Wat ik in dit artikel wil gaan doen is nummer 8 van de july journaling challenge. Het artikel moet gaan over mijn beste vriend. Eerst wilde ik het artikel ook zo vormgeven dat het enkel en alleen over mijn beste vriend zou gaan, maar daar ben ik op terug gekomen. Ik bedacht me dat het veel leuker zou zijn om meer vrienden in het zonnetje te zetten. Daarom wil ik dit artikel graag schrijven over vriendschap in algemene zin. Lees je mee?


Vriendschap is een term waar iedereen andere verwachtingen bij heeft. De één vertrouwt erop dat vriendschap voor altijd en eeuwig is, terwijl de ander juist heel voorzichtig is met wie hij vriendschappen aan gaat. Ook iedereen heeft een andere benaming voor 'vriend' of 'vriendin'. Sommige mensen hebben één keertje heel gezellig staan kletsen en voegen deze persoon toe aan hun denkbeeldige lijstje van vrienden. Andere mensen hebben weer heel veel kennissen en slechts een handjevol goede vrienden. Maar waar ben ik het mee eens? Wanneer zie ik iemand als een vriend?

Ik stel mijn leven eventjes voor als een zeilschip. Ik zelf ben de kapitein die het schip bestuurt, maar ook een kapitein heeft niet alles in de hand. (Denk aan stormen, piraterij, e.d.) In je leven kom je andere schepen tegen. Ik raak in gesprek met de kapitein van het andere schip. Deze kapitein vindt mijn schip heel mooi en we besluiten een stuk samen te varen. Voor mij is het belangrijk dat vrienden op hetzelfde schip als mij blijven als we in een storm terecht komen of als het om wat voor reden dan ook moeilijk word. Ik wil niet alleen samen varen als de zon schijnt. Ik wil ook samen varen wanneer één van ons wind tegen heeft. 

Ik ben iemand die mensen heel snel aardig kan vinden. Dat geldt trouwens ook andersom. Ik kan mensen ook heel snel niet aardig vinden. Dit is een onbewuste eerste indruk die ik krijg van hoe iemand de eerste weken dat ik hem of haar ken tegen mij doet. Het kan beide kanten op, maar het kan ook aan beide kanten weer veranderen. Na een tijdje krijg ik pas een 'blijvend' beeld van een persoon. Blijvend tussen '....'  omdat het natuurlijk altijd kan veranderen door omstandigheden. Dat ik mensen snel aardig vind, betekent echter niet dat ik ze ook als vrienden beschouw. Ik vind mensen altijd eerst een hele poos aardig en op een gegeven moment merk ik op dat het opeens als vriendschap is gaan voelen. Dit benoem ik dan ook wel eens. Vaak denk die ander er hetzelfde over. Zo'n gevoel van vriendschap is natuurlijk niet hoepla opeens gekomen, dat is langzamerhand gegaan. Maar het moment dat ik erbij stil sta; dat komt wel zomaar opeens.


Ook heb ik wel eens gehad dat ik juist vrienden werd met mensen die eerst helemaal niet zo aardig deden. Huh? Wat? Ja, ik meen het. Ieder mens heeft een bepaalde houding richting vreemden, omdat iedereen onzeker is als hij of zij ergens nog niemand kent. De één gaat hierdoor een grote mond opzetten, de ander trekt zich stil terug.. Ik heb wel eens gehad dat ik de eerste weken continue zo'n grote mond van iemand kreeg, maar dat diegene toen we elkaar beter kenden heel aardig bleek te zijn.

Ik heb vrienden waarmee ik gemeenschappelijke hobby's deel, maar eigenlijk lijkt geen enkele vriend of vriendin sprekend op mij. Mijn beste vriend en ik houden allebei van lezen, maar hij speelt ook een soort games, wat ik maar niks vind. Een vriendin van me en ik kunnen het heel gezellig hebben, maar zijn een verschil van dag en nacht. En dat vind ik juist het leuke aan vriendschappen. Je kunt zoveel van elkaar verschillen zonder dat het iets uitmaakt. Hierdoor krijg je juist grappige gesprekken, leerzame ervaringen en onvervangbare momenten. :)


Soms heb ik het heel druk of hebben vrienden het heel druk. Zo heb ik ook een vriendin die helemaal in de paardenwereld zit, ze is erg goed in wat ze doet en ze komt er ook steeds verder mee. Wel heeft ze het hierdoor erg druk. Maar de momenten dat we elkaar wel spreken zit het goed tussen ons en daar gaat het om. Ik ben ook niet altijd de makkelijkste met het plannen van bijvoorbeeld een middagje afspreken. In mijn klas heb ik ook een vriendengroepje dat al meerdere malen met mij erbij wilde afspreken, maar dat is er gewoon nog niet van te komen. Simpelweg omdat ik vaak dingen al heb staan op die momenten. Wanneer ik meerdere keren achter elkaar 'nee' moet zeggen, ben ik soms bang dat vrienden denken dat ik niet wíl afspreken. Daarom ben ik dan meestal degene die als nog met een idee komt uit mezelf, om te laten zien dat ik wel degelijk wil afspreken. :P

Een beste vriend en vriendin..? Aan de ene kant heb ik ze wel, maar aan de andere kant ook weer niet. Ik heb een beste vriend. Hij staat altijd voor me klaar en we kunnen samen echt van die onzingesprekken hebben die niemand anders begrijpt. Wanneer hij ook maar vermoedt dat er iets aan de hand is, belt hij me op. Dit waardeer ik heel erg. Afgelopen donderdagavond zijn we samen naar de bios geweest, naar de minions. ^^ Ik vond de film zo leuk dat ik nu ook despicable me 1 & 2 wil zien. Maar eventjes een rondje vragen wie deze films thuis heeft.. Back to the subject: Een beste vriendin heb ik niet. Ik heb goede vriendinnen, zeker weten. Maar een beste vriendin? Nee. Omdat ik met iedere vriendin die ik heb weer een andere overeenkomst heb. Met de één ben ik creatief bezig (kleuren, tekenen, knutselen, et.c.) met de ander schrijf ik verhalen, weer een ander houdt net als ik van bakken dus dan gaan we bakken. Zo een beetje. Natuurlijk zijn er ook vriendinnen die van al deze dingen houden (twin) of van weer hele andere dingen. Maar juist de verschillen in mijn vriendinnen maakt ze zo bijzonder. Ik zou niet eentje kunnen kiezen als mijn beste vriendin. 

Zo zie ik vriendschap een beetje. Vriendschap moet van twee kanten komen, er moet van twee kanten initiatief getoond worden en je moet er voor elkaar zijn ook als het niet lekker loopt. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over dit artikel, aangezien het niet over koetjes en kalfjes gaat. Laat het me weten in een reactie via Facebook. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten