zaterdag 25 juli 2015

July journaling challenge #15: Inspiration

Hallo allemaal, ik ben Hilly. Niet de gebruikelijke blogger dus ;). Marianne heeft me gevraagd of ik dit artikel zou willen schrijven. Het leek me leuk om te doen, ondanks het feit dat ik zelf nooit een eigen artikel heb gedaan. 
Het artikel van vandaag gaat over inspiratie. Ik ben, net zoals Marianne, ook iemand die graag verhalen verzint en schrijft. Voor een goed verhaal heb je natuurlijk ideeën nodig, en ideeën ontstaan uit inspiratie. Vandaag vertel ik waar ik mijn inspiratie voor verhalen uit haal. So, sit back and enjoy!


Natuur
Ik denk dat de meeste mensen die verhalen schrijven hun inspiratie deels uit de natuur krijgen. De natuur is één groot mysterie. Het is waarschijnlijk één van de dingen die mensen nooit helemaal zullen begrijpen. Zelfs uit de "normaalste" zaken uit de natuur kan ik inspiratie halen. Als ik in een weiland sta, zie ik niet alleen een veld vol gras, dan denk ik: "Wat zou ik hiermee kunnen doen als ik een verhaal zou schrijven, waarin de karakters op een bepaald moment in een weiland terecht komen?". Dan zie ik dat de bodem ongelijk is, waardoor het lijkt alsof het gras golft. Toen kreeg ik het idee van een zee die uit gras bestaat. Zie je? Zelfs uit de simpelste dingen kun je de meest onwaarschijnlijke ideeën verzinnen ;).


Oude gebouwen
Stel: je bent in een oud klooster. Je loopt rond en ziet voor je wat er vroeger in het klooster gebeurd kan zijn. Krijg je dan niet meteen al een idee voor een verhaal? Zo'n klooster is natuurlijk maar een voorbeeld. Ik kan dergelijke inspiratie ook uit kastelen, oude dorpjes of zelfs ruïnes halen. Als jij ook een verhaal wilt schrijven, en je bent op zoek naar inspiratie, ga dan eens naar een oud gebouw en bedenk wat er op die plek kon zijn als je terug in de tijd gaat. Of wat er op die plek komt, als je vooruit in de tijd gaat. Nou, zou je daar geen inspiratie van kunnen krijgen?


Muziek
Van liedjes krijg ik soms goede ideeën. Soms van een tekst, soms van een melodie. Het gebeurd mij persoonlijk niet al te vaak als ik muziek luister, maar wel als ik muziek maak. Ik bespeel een bariton in een brassband. Ik voel me goed als ik daar kom en muziek maak met de rest. De stukken zijn soms zo mooi dat ik het me best een verhaal achter het stuk kan voorstellen. Zo kom ik soms dus ook aan inspiratie.

Dromen
De meeste mensen onthouden hun dromen niet, of ze onthouden er slechts kleine stukken van. Ik heb soms van die momenten dat ik wakker word en een compleet verhaal heb gedroomd. Als ik het zelf een goed verhaal vind, schrijf ik het in sleutelwoorden op. Soms heb ik ook dromen gedroomd waarvan ik maar kleine stukjes heb onthouden. Ik kan van die losse stukjes ook een verhaal maken, dus je kan wel zeggen dat ik mijn inspiratie ook deels uit dromen haal.


Zo, dat was het voor deze keer. Misschien zien jullie nog wel een keer een artikel van me verschijnen op It's All About Marly. Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond ;).








Geen opmerkingen:

Een reactie posten