woensdag 15 juli 2015

July journaling challenge #14: Dream job

Hee allemaal! Momenteel zit ik redelijk brak achter mijn laptop. Reden? Slaapfeestje van een vriendin. Het was heel gezellig en ook leuk om iedereen weer te zien, alleen van slapen is weinig gekomen. Een aantal genodigden waren wel moe, maar ik was samen met een vriendin tot 04.15 uur 's ochtends klaarwakker. Nu heb ik wel, met een paar onderbrekingen, tot een uur of 10.00 geslapen maar toch voel ik me erg moe. Ondanks de vermoeidheid en de redelijk grote verleiding om lekker op bed te gaan, heb ik besloten dat niet te doen. Als ik nu op bed ga, kan ik vanavond waarschijnlijk lastig in slaap komen. En dat terwijl ik er morgen weer vroeg uit moet. Niet handig. Bovendien vond ik het nodig om weer eventjes te bloggen. Ik merk dat ik ontspan terwijl ik zo zit te typen. Voor ik begin met de challenge van vandaag, heb ik nog een mededeling over challenge #13 (de natuur- challenge). Afgelopen maandag, 13 juli, regende het de hele tijd waardoor ik met mijn ouders in een museum heb gezeten in plaats van de natuur. Morgen staat er wel iets met veel buitenactiviteiten op de planning, daarvan zal een verslag online komen. Wat het is, ga ik nog niet vertellen. Dat zien jullie vanzelf wel. ^^ 

In dit artikel gaan ik het hebben over mijn 'droombaan'. Het punt is alleen dat ik nog niet helemaal zeker weet wat ik wil worden. Ik heb wel een aantal dingen die mij heel leuk lijken en deze ga ik vandaag met jullie delen. Let's do this!


Juf
Laten we eerst eens beginnen met iets dat compleet voorspelbaar is gezien mijn opleiding. Juf worden is één van de beroepen die mij het aller- allerleukste lijkt. Je eigen klas inrichten, de uitdaging om ieder kind te helpen op zijn niveau en de klas voor iedereen een veilige haven te maken. Ik vind dat bijzonder en mooi werk, vooral de basisschool. Het woord zegt het al; Je geeft kinderen samen met de ouders een basis mee voor hun verdere leven. Wat ik de kinderen o.a. graag wil leren is het durven zichzelf te zijn en dat je dan pas gelukkig en blij kunt zijn. Ook wil de kinderen meegeven aardig voor elkaar te zijn en elkaar te helpen.


Dierenasiel
Dit idee spookt veel minder vaak door mijn hoofd dan juf, maar toch soms.. Soms denk ik eraan om iets met huisdieren (honden, katten, knaagdieren) te gaan doen. Toen laatst in de buurt die kat werd opgehaald met de dierenambulance had ik weer zo'n momentje. Ik hoorde hoeveel dieren langs de kant van de weg worden gezet en hoeveel dieren er hulp nodig hebben.. Op die momenten denk ik: "Zou werken op bijvoorbeeld een dierenambulance niet enorm dankbaar werk zijn? Of zorgen voor de dieren in het asiel? Ze de aandacht en liefde geven die ze verdienen en een goed nieuw baasje voor ze vinden?" Werken met dieren, ze verzorgen en een nieuw liefdevol plaatsje geven, lijkt mij ook heel mooi en warm werk. 


Buitenschoolse opvang (BSO)
Op mijn oude stageschool zat de BSO in het lokaal naast onze klas. Op een dag was ik zo nieuwsgierig dat ik besloot een kijkje te nemen. Ik klopte en vroeg of ik eventjes mocht kijken hoe het op de BSO ging. Dat mocht. Ik mocht kijken wat ze daar zoal deden, in mappen kijken wat voor werkjes ze maakten en in welke thema's ze werkten. Bij de BSO heerst een hele andere sfeer dan in het lokaal ernaast, terwijl het praktisch zien dezelfde lokalen zijn. Alleen de inrichting is anders. Groep 1 ademt gezelligheid maar ook school en werken uit. Terwijl het BSO lokaal echt een beetje op een woonkamer lijkt, waardoor je een thuisgevoel krijgt. Ik denk dat dit ook de bedoeling is. De kinderen worden losser gelaten omdat ze na een schooldag moe zijn en vooral moeten kunnen spelen zoals ze thuis ook zouden doen. Het leuke aan werken op de BSO lijkt me dat je werkt met verschillende leeftijden door elkaar en dat je eigenlijk een soort veilige oppashaven bent, totdat de ouders weer thuis zijn en het kind op komen halen. 


Schrijfster
Het schrijven van mijn eigen boeken is misschien wel een hele typerende droom van mij. Ik wil heel graag mijn verhalen in een boekhandel hebben staan, maar vind het soms nog lastig om hele lange verhalen te schrijven en deze ook af te maken. Ook speelt zelfvertrouwen hier een rol bij. Als ik wil gaan schrijven, pieker ik soms al of het wel goed genoeg zal zijn. Gelukkig is dat voorbij zodra ik helemaal in het verhaal zit. Dan gaat het pennen vanzelf. Ik ben trots op wat ik tot nu toe geschreven heb. Het is nog niet veel, ik schrijf zo nu en dan verder, maar ik denk dat het wel eens beter geschreven kan zijn dan heel ItsAllAboutMarly bij elkaar. En over ItsAllAboutMarly heb ik al genoeg enthousiaste reacties ontvangen. c: 


Disney
Tot slot zijn er nog een aantal banen die me geweldig lijken bij Disney. (Dit is niet een hele realistische droom.) Hoe gaaf zou het zijn om ideeën in te mogen brengen voor nieuwe Disney verhaallijnen of het ontwerpen van een gloednieuwe Disney prinses? Hoe gaaf zou het zijn om te mogen zeggen dat je werkt voor Walt Disney en dat je een aantal officiële Disney figuren hebt bedacht. Hoe leuk zou het zijn om verkleed als een Disney figuur mee te lopen in een parade en door toneel te spelen en je in te leven in bijvoorbeeld Sneeuwwitje duizenden kinderen een magische dag te bezorgen. Geweldig lijkt me dat.

Dit zijn de beroepen die mij op dit moment later enorm leuk lijken. Wat lijkt jou leuk als beroep of wat voor beroep oefen je nu uit? 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten