vrijdag 2 mei 2014

Tag: Nagellak.

Heey allemaal! Gister heb ik een hele drukke dag gehad. Ik had een diner met een groep vrienden. We gingen zelf koken dus moesten ook boodschappen doen en alles. Ik dacht echt: Oh help. Koken en ik? Ik en koken? Ik kan namelijk nog niet zo goed koken, maar oké. We trokken lootjes en ik moest samen met een andere jongen het voorgerecht verzorgen. Het werd groentesoep met stokbrood. Ik heb het stokbrood gesneden en jawel, jawel mezelf in mijn vinger gesneden. Ik ben soms ook zo'n kluns. Maar goed, het was een erg gezellig diner. Behalve de groentesoep hebben we nog wraps gegeten en als toetje speculaas kwarktaart. Erg lekker. Het is een nieuwe kwarktaart van dokter Oetker en zeker een aanrader om een keertje te maken! Ik heb gister dus een drukke dag gehad en niks geblogd. Alhoewel dat is niet helemaal waar.. Ik heb een beginnetje gemaakt. Maar er vielen meerdere dingen samen. Ik moest veel doen en had weinig tijd. Daarom heb ik ervoor gekozen een dagje over te slaan. Het was beter om ook nog eventjes te relaxen voor het slapengaan dan mezelf druk op te leggen om nog een artikel te posten. Maar vandaag ben ik er weer! =) Ik ga vandaag een Tag doen die ik al heel lang wil doen. De 'Nagellak'- Tag. Hij leek me heel erg leuk, alleen er zit best wel veel werk in. Al je potjes nagellak tellen.. Foto's maken.. Het is niet een artikel dat je eventjes snel doet. Maar vandaag is het vrijdag en het weekend staat voor de deur. Dus waarom niet? Ik heb vandaag de tijd.

1. Hoeveel lakjes telt jouw stash?
Ik heb twee mandjes vol met lakjes en de laatste keer dat ik ze met een vriendin geteld heb is een hele tijd geleden. Dus ik bak ze er eventjes bij en: Let's do this! *komt helemaal buiten adem terug van het tellen* 91 potjes! ^^ Ik ga richting de honderd, mensen. Ik heb ze voor het laatst geteld in november. En toen was het iets in de 80. Op zich heb ik dan niet heel veel gekocht in dat half jaar.



2. Van welk merk bezit je de meeste lakken?
Miss Sporty wint met 19 lakjes. Dat had ik eigenlijk ook wel verwacht, ook al dacht ik dat ik maar vijf Miss Sporty lakjes had. Miss Sporty is mijn favoriete merk. Ik koop het vaak omdat ik gewoon weet dat het goede nagellak is. En de kleurtjes van Miss Sporty zijn vaak leuk voor in de zomer. 

3. Wat is de meest voorkomende kleur in je stash?
Mijn moeder zei roze omdat ik dol ben op roze. Maar ik wilde dat niet geloven. Maar ik moet bekennen.. Ze heeft gelijk. Roze wint met 18 lakjes. Op de voet gevolgd door paars en blauw. De drie kleuren die ik het mooist vind. Hoe voorspelbaar eigenlijk.. En toch, toch had ik het niet verwacht.

4. Zijn er kleuren die je niet bezit?
Ik heb geen bruine lakjes. Wel een soort glitterbruine nailart pen. Maar geen lakjes. Ik denk dat bruin de enige kleur is die ik niet heb. En die hoef ik ook niet persee. En oja, mintgroen. Die wil ik nog wel. Ik spaar pastelkleuren want daar heb ik jammer genoeg niet erg veel van.

5. Welke nagellak draag je het meest?
De bordeaux kleurige lak van Essence en de turquoise lak Miss Sporty.



6. Van welke lak blijf je je afvragen waarom je het nog niet hebt weggegooid?
Eigenlijk niet echt één lakje maar gewoon crackle nagellak in het algemeen. Ten eerste krijg ik het nooit voor elkaar om op elke nagel een mooi 'crackle effect' te krijgen. En ten tweede dan heb je eigenlijk een soort van slangenprint op je nagels. En ik heb echt niks met slangenprintjes.

7. Gebruik je base- en topcoat?
Ik gebruik basecoat omdat het beter voor je nagels is. Topcoat heb ik wel eens gebruikt. Alleen volgens mij was dat niet helemaal goede topcoat. In plaats van mijn nail art te beschermen werd het juist vervaag en geruïneerd. Daarom ben ik een beetje voorzichtiger met topcoat geworden. Maar ik denk dat dat aan mij ligt.

8. Stempel je liever of doe je nail art met de losse hand?
Uit de losse hand. Ik heb nog nooit iets gestempeld. Ik doe het liever zelf. Ik ben heel nauwkeurig en als ik ervoor kies om nail art op mijn nagels te maken ben ik daar zo'n anderhalf, twee uur mee bezig. Nail art is een kwestie van oefenen. Natuurlijk moet je er talent voor hebben, geduld en je moet nauwkeurig werken.. Maar ik was vroeger helemaal niet geduldig wat nagellak betreft. Ik flipte hem compleet als er een klein beetje naast mijn nagel kwam. Daar kon ik zo gefrustreerd door raken. En schilderen op school kon ik ook totaal niet. Je zult wel denken: Wat heeft schilderen hiermee te maken? Nou, sinds ik me met nail art bezig houd merk ik dat ik veel beter ben ik schilderen en zulk soort dingen.

9. Houd je van glitters op je nagels?
Deze vraag had ik al verwacht. Het antwoord is ja. Je kunt me blij maken met een mooie glitterlak. Alleen als ik moet kiezen vind ik de gewone lakjes toch net ietsje mooier.

10. Voel je je kaal zonder nagellak?
Ja, best wel. Soms vind ik het ook wel fijn om even geen nagellak te dragen als ik dat een tijdje wel heb gedaan. 'Lege' nagels werken voor mij net als een wit papier. Ik krijg er inspiratie van. Dus als ik een tijdje zonder nagellak loop krijg ik inspiratie voor een nieuw ontwerp. En bovendien is het ook wel eens gezond om alleen een beschermlakje of helemaal geen nagellak te dragen.

11. Welke nagellak draag je op dit moment?
Op dit moment draag een pastelkleurtje van de HEMA. Lila. =)



12. Hoeveel lakjes heb je de afgelopen week gekocht?
Drie! Alle drie vandaag. Vandaag ben ik met mijn moeder te winkelen geweest. Ik heb een huidskleurige lak van Miss Sporty gekocht en twee pastelkleurtjes van de HEMA. Mijn verdere aankopen zal ik nog wel bespreken in een apart artikel. =)

Dit waren alle vragen. Ik hoop dat jullie het een leuke Tag vonden. Ik vond het heel leuk om een keer een 'groter' artikel te doen. Want normaal schrijf ik natuurlijk ook over dingen die ik meemaak en doe ik ook Tags. Alleen hiervoor heb ik echt al mijn nagellakjes zitten tellen en zulke dingen. Ik vond het leuk om echt werk van mijn artikel te maken. Moet ik vaker doen!

Liefs,
Mar






Geen opmerkingen:

Een reactie posten