dinsdag 27 mei 2014

7 Fears I'll Never Get Over.

Heey allemaal! Vandaag wil ik met jullie mijn angsten bespreken. Niet allemaal natuurlijk maar een aantal angsten die ik al heel lang heb en waar ik nooit overheen kom. Ik was op YouTube wat filmpjes van films van vroeger aan het kijken en opeens besefte ik dat er een aantal dingen zijn, waar ik vroeger bang voor was die ik nog steeds eng vind. Oké, here we go.

1. De heks van Sneeuwwitje.
De heks van Sneeuwwitje in de Disney- film is echt zo eng.. Toen ik zonet dat filmpje keek ging ik weer gillen toen die kop in beeld kwam. Ik denk niet dat ik hier ooit anders over ga denken. Vroeger scheurde mijn moeder de tekeningen waar de heks op stond voor me uit mijn kleurboek en nu ben ik er nog steeds bang voor.

2. Maleficent. 
De slechte fee uit Doornroosje vind ik geloof ik na de heks van Sneeuwwitje het engste Disney figuur. Haar bijna oplichtende de ogen, haar rustige stem en haar enge lach. 

3. De plaaggeest uit Bassie en Adriaan.
Oh god, wat ben ik daar bang voor. Ik vind hem nog steeds eng.

4. Lijken in films.
Ik kan niet tegen dode mensen. Ook niet in films. Ook al is de film nog zo zoetsappig. Er hoeft maar één dood persoon in voor te komen en ik zie hem of haar nog nachten onder mijn bed liggen. 

5. Doodgaan.
Wat gebeurd er als je doodgaat? Waar zijn dierbaren gebleven die dood zijn gegaan? Ze zijn zo onbereikbaar. Het idee van niet weten of je dan nog ergens bent.. En het idee om helemaal in de duisternis alleen te zijn.. Dat maakt me bang. 

6. Ziektes.
We zien het om ons heen gebeuren. Mensen worden ziek en takelen langzaam af. Ik vind het vreselijk om te zien en ben dankbaar dat ik op dit moment de dingen kan doen die ik leuk vind en kan lopen bijvoorbeeld. Maar toch ben ik bang voor ziektes.. Het kan iedereen overkomen. Vreselijk.

7. Mensen verliezen waar ik om geef.
Niet per se op de manier van doodgaan, maar gewoon. Mensen die je laten zitten. Dat is iedereen wel eens gebeurd. Mij ook. En daardoor ben ik soms bang dat het opnieuw gebeurd.

Ik wilde eerst 10 angsten doen. Het was de bedoeling dat dit een redelijk onserieus artikel zou worden met angsten uit TV- programma's. Maar het is dus uitgedraaid op iets redelijk persoonlijks. Daarom houd ik het op 7. Omdat ik het best moeilijk vind om hierover te schrijven. Herken jij je in één van deze angsten? Of ben je ergens anders bang voor? Je kunt het me laten weten in reacties. 

Ik vond het wel moeilijk om dit artikel te schrijven, maar ik denk wel dat ik er goed aan doe. Voor mezelf, maar ook voor andere mensen. Mensen die zich zelf in één van deze 7 dingen herkennen. Je bent niet de enige.

Liefs,
Mar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten