maandag 4 augustus 2014

Houden van

Heey allemaal! Vandaag wil ik het met jullie hebben over een nogal diepgaand onderwerp. 'Houden van' is het thema dat in dit artikel centraal zal staan. Ik wil het hebben over de liefde, vriendschap, familie, huisdieren.. Allemaal verschillende manieren om van iemand te houden. Ik weet nog niet precies wat dit voor artikel gaat worden maar ik had zin om eens gewoon wat hersenspinsels met jullie te delen. Dus ga er rustig voor zitten, pak er eventueel een doos tissues bij. En here we go!Ik denk dat liefde iets heel simpels en heel moeilijks tegelijk kan zijn. Het is niet moeilijk om van een persoon te houden, maar als het beter is om die persoon te laten gaan is dat verschrikkelijk lastig. Liefde is iets moois, maar aan relaties moet je met zijn tweeën werken. Eerlijk zijn, je afspraken nakomen, een veilige omgeving creëren voor jullie tweeën. Je hebt elk je eigen leven maar samen heb je ook iets moois. En soort warme, veilige cirkel.

Sommige personen zijn langer in je leven dan de ander. Vaak zijn het juist de mensen, waarvan je het niet verwacht dat ze je ooit in de steek zullen laten, die weggaan. That sucks. Maar hé, iedereen komt met een reden in je leven. Of het nou positief is of negatief. Dat vind ik tenminste. Dat schreef ik eerder ook in een ander artikel. Je leert iets van elke persoon die in je leven komt en weer gaat. Dus wees niet verdrietig als een persoon besluit een eind te maken aan jullie relatie of vriendschap. Maar probeer terug te kijken op de leuke dingen die jullie samen hebben beleefd en respecteer die ander zijn of haar keuze. Vraag wel altijd om een reden. Dan kun je het beter verwerken.

Vriendschap is ook iets wat ik heel bijzonder vind. Ik heb niet altijd echte vriendinnen gehad. Ik heb wel altijd mensen gehad met wie ik op school omging en soms afsprak, maar echte vriendschap is pas echt bijzonder! Mensen die je troosten als je huilt, met je meeleven als je iets vertelt, je geheimen ook echt geheim houden, al je rare gewoontes kennen en je nog steeds geweldig vinden. Just the way you are. Ik hou heel veel van mijn vrienden. Ik vond het vroeger altijd overdreven als ik op internet zag staan: Without my best friend I wouldn't know what to do. Of: She's my best friend. Of course I'm going to tell her everything you said.  Maar nu denk ik: Ja, dat klopt wel. Ik deel best veel met mijn beste vriendin. Meer dan met andere vriendinnen. Andere vriendinnen vertel ik ook soms wel eens iets persoonlijks. Maar minder snel. Of ik vind dat je je beste vriendin alles moet vertellen? Nee, natuurlijk niet. Je hebt ook je eigen leven en je privé dingen. Je beste vriendin hoeft echt niet alles over je relatie te weten of overal waar je naartoe gaat. Het is meer dat als er iets is, je weet dat je álles kunt vertellen. 

Familie kies je niet uit. Familie blijft familie, dat heb je niet voor het zeggen. Gelukkig is familie vaak ook een warme groep mensen die het dichtst bij je staan. Family time met kerst of sinterklaas kan mij echt zo'n warm gevoel van binnen geven. Ook als vriendschappen of relaties stuk gaan heb je altijd nog je familie. Ze zijn er altijd voor me en ik zou ze niet anders willen dan ik ze heb. Natuurlijk heeft elke persoon goede en minder goede eigenschappen. Dat heb ik ook. En met de ene persoon zul je wellicht een sterkere band hebben dan de andere. Maar ik hou van mijn familie. Mijn advies over familie? Ga regelmatig bij je opa en oma langs. Het klinkt nogal bot, maar ze zijn wat ouder en voor je het weet zijn ze er niet meer. Ga dus ook als je wat ouder bent op bezoek. Drink een kopje thee en vraag over vroeger. Gegarandeerd een warme family time- middag.

Ook huisdieren kunnen speciaal voor je zijn. Ik heb een hele hechte band met onze kat Spike gehad. Helaas is hij aangereden. Ik geloof dat huisdieren het aan kunnen voelen als je verdrietig bent. Dan komen ze soms naar je toe om je te troosten. Heel schattig. Dieren kunnen net zo goed vriendschap bieden als mensen. Just be kind to them. Dat verdienen ze.

Dit waren mijn opvattingen over 'houden van' in het algemeen. Ik vond het inspirerend om ze eens met jullie te delen. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te lezen. 

Liefs,
Mar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten