vrijdag 15 augustus 2014

Tag: Create it your way!

Heey allemaal! Vandaag ga ik een lekker creatieve tag doen. Ik hou van tags die zo breed zijn dat je ze helemaal je eigen draai kunt geven. En dit is er zo eentje! Vandaag ga ik jullie vertellen welke smaak ijs ik zou produceren en waar mijn eigen boek over zou gaan. Enjoy!



1. Als je een geurkaars zou mogen verzinnen, hoe zou die dan ruiken?
Ik denk dat hij naar kokosnoot zou ruiken. Dat vind ik zo'n lekkere geur. Laatst vond ik een soort body butter in de Etos toen ik met Eline te winkelen was. Met kokosgeur. Ik dacht altijd dat ik kokosnoot vies vond maar mijn god, wat ruikt dat spul lekker. Alhoewel nee. Toch geen kokosnoot. Want zo lekker om het door mijn hele woonkamer te ruiken vind ik het nou ook weer niet. Ik denk dat ik ga voor de geur van warme chocolademelk voor in de winter of op een regenachtige dag. In de zomer steek je niet echt kaarsjes aan dus het wordt warme chocolademelk. 

2. Als je een kleur nagellak zou produceren, hoe zou die er dan uitzien?
Ehm, welke kleur bestaat nog niet? Dat is de eerste vraag die door mijn hoofd gaat. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom welke kleur ik zou willen produceren. Ik denk eentje met een heel gaaf patroon. Een boomschors patroon zou wel heel gaaf zijn! Of nee, wacht! Ik liep deze zomer met teennagels die nog niet helemaal droog waren over het strand. Toen kwam er zand in de gele nagellak wat zorgde voor een heel mooi patroontje. Dát zou ik produceren. Zand- nagellak. Met echt zand erin verwerkt. Voor de ultieme zomerse nagels. En ik zou de collectie 'ready for the beach' noemen.

3. Als je een beautyproduct kon maken, waarvoor zou het dan zijn?
Ik zit te twijfelen. Ik zou eyeliner willen maken die makkelijk aan te brengen was. Zodat niet heel veel meiden over de hele wereld zoveel problemen met eyeliner zouden hebben. Maar het lijkt me ook leuk om een lipstick serie te maken. Want je hebt wel eens van die lipsticks met smaak. Alleen er zijn maar weinig lipsticks die echt smaken naar hetgeen dat op de verpakking staat. Ik wil lipsticks produceren die echt naar chocola, aardbeien, kiwi, marshmallows of appeltaart ruiken. Gewoon echt de geur. Niet iets vaags lekkers dat er heel ver weg een beetje op lijkt. Maar echt die geur. Ik denk dat ik die lipstick serie kies. Dat vind ik net iets leuker om te doen dan de eyeliner.

4. Als je een boek zou mogen uitgeven, waar zou je dan over schrijven?
Ehm, het is net zoals sommige andere blogger altijd al een droom van me geweest om een boek te schrijven. Die droom is nog groter dan de droom die ik had om een blog te hebben. Ik denk dat ik een boek met levenslessen zou willen schrijven. Hoe dit boek eruit gaat zien weet ik nog niet precies. Of het nou in sprookjesstijl, eigen ervaring of gewoon als verhaal word geschreven weet ik zelf ook nog niet. Maar het zou wel iets zijn waar mensen iets aan hebben.

5. Als je een film zou maken, wie zouden daar dan in spelen en waar zou het over gaan?
Een echte 'feel good'- movie met Inge Schrama, Ruud Feltkamp, Robin Martens en Gaite Jansen. Gaite en Robin zouden zussen spelen. Hun moeder is overleden en hun vader haalt de ene verschrikkelijke stiefmoeder na de andere in huis. Al zijn dates lopen uit op een drama. Tot hij Sascha (Inge Schrama) ontmoet. Sascha is een ambitieuze jonge vrouw die op een bijzondere wijze in het leven staat. In het begin willen de zussen haar wegpesten, om hun vader en hun zelf te behoeden voor de volgende vreselijke vrouw. Dit doen ze op komische wijze. Tot Kim (Robin Martens) achter de echte betekenis van liefde komt. Zouden de zussen de relatie van hun vader nog kunnen redden of hebben ze het echt verpest? ~ Dit kwam zomaar even in me op. En o ja, Ruud Feltkamp speelt niet de vader hoor. Daar is hij nog wat te jong voor. Maar hij zou een andere rol spelen. 

6. Als je een winkel mocht beginnen, hoe zou die er dan uitzien en wat zou je verkopen?
Een gezellig winkeltje met sapjes, gebak en heel veel soorten pannenkoeken. Ik zou in ieder geval een lekker ruikend winkeltje hebben met dingen die je niet snel ziet in andere restaurants. Soorten thee, lekkernijen, sandwiches, verse jus de oranje met ander fruit erdoor gemengd en voor het avondeten pannenkoeken en eventueel lekkere pasta's. Ook kun je 's middags zitten voor een high tea.

Of een high tea buffet op een bepaalde dag in de week. Of twee dagen in de week. Dat zou ook heel cool zijn!


7. Als je een robot zou kunnen maken, wat zou die dan kunnen?
Dingen voor me pakken als ik geen zin heb om op te staan? Haha. Op dit moment voel ik me niet zo lekker en hang ik al de hele dag een beetje thuis. Ik heb slecht geslapen en heb echt geen zin om dingen op te zoeken of te doen. Blugh. Dus zo'n robot zou heel handig zijn. Of een robot die je huiswerk voor je nakijkt. Huiswerk maken vind ik niet eens het probleem. Maar als je zelf dingen na moet kijken, dat vind ik rotwerk. Ook zou een robot die alle vervelende gesprekken met mensen voor me afhandelde wel leuk zijn. Van die ongewenste gesprekken op app omdat iemand anders jouw nummer aan iemand heeft gegeven. Zulke dingetjes. Gelukkig bestaat er een blokkeerknop.

8. Als je een app zou mogen ontwikkelen, wat voor app zou het dan zijn?
Ehm.. Ik zit even te denken welke apps ik zelf vaak zoek maar nooit kan vinden. Ik denk dat ik een app zou maken waarmee je foto's kunt bewerken met heel veel mooie effecten. Een soort photoshop maar dan gratis en simpel.

9. Als je zelf een dier zou mogen fokken, hoe zou het eruit zien, waar zou het leven, etc.?
Het zou een schattig, pluizig dier zijn met vleugeltjes. Klein. Een soort pluizenbol. Een meisje met lang haar waar ik van alles mee zou kunnen doen. Een magisch diertje dus. That would be perfect. 

Vroeger in een kinderfilm gezien. Zo cute. Net als pixies die vroeger in Winx club waren, die zijn ook zo cute!


10. Als je een superheld zou zijn, hoe zou je er dan uitzien en welke krachten zou je hebben?
Ik voel me op mijn krachtigst in een halflang mooi jurkje dus dat zou ik dragen. Ik zou kunnen vliegen en ik zou het kunnen zien wanneer iemand liegt. Verder kan ik onder water ademen en haal ik energie uit liefde en geluk.

11. Als je een schoolvak toe zou mogen voegen, wat zou je daar dan leren?
Ik zou van een vak willen dat zich specialiseerde in verhalen en het schrijven daarvan. Want oké, je schrijft voor Nederlands zo twee à drie keer per jaar een verslagje. En je leest eens een boek. Maar ik zou wel drie uren per week het vak 'Verhalen' willen hebben. Lezen, schrijven en uitbeelden in één. Drie keer per week. Minstens.

12. Als je een ijssmaak zou mogen verzinnen, welke smaak zou dat dan zijn?
Ehm, ik denk Milka caramel. Maar eerlijk gezegd zou ik het niet weten. Misschien komt dat omdat ik zelf niet zo dol ben op ijs. Of ik zou aardbei ijs maken met stukjes chocola erdoor. Ja, dat zou ik doen. Of aardbei sinaasappel gemengd. Of nee, nee wacht. Ik zou Pim's smaak maken. Dat zijn van die koekjes met sinaasappelvulling en een chocolade laagje. Dat zou ik wel als ijsje willen! Jum!



13. Als je een drankje zou kunnen creëren, waar zou dat dan naar smaken?
Een drankje dat precies naar appelmoes smaakt en niet te koud is. Want de aardbei / banaan smoothie van de mac smaakt ook naar appelmoes maar er zitten van die stukjes ijs in en dat is dan weer een nadeel. Dat vind ik gewoon niet lekker om midden in mijn drankje te vinden.

14. Als je zelf een Emoji zou mogen maken, hoe zou die er dan uitzien?
Een schattige emotie. Maar dan met Sneeuwwitje haar en een rood strikje in haar haar. That would be perfect! <3

Deze emotie is mijn favoriete op Whatsapp en dan deze als Sneeuwwitje!


15. Als je je eigen droomhuis zou mogen ontwerpen, hoe zou dat er dan uitzien en waar zou het staan?
Pfoe.. Het zou een pastelkleurig huis zijn van de buitenkant. Ik denk pastelblauw met witte balken en kozijnen om het een dromerig effect te geven. Mijn huis zou vlakbij het strand staan maar ook vlakbij een bosachtige omgeving. Ik zou een veranda hebben en een grote tuin waar mijn kinderen kunnen spelen. Op de veranda staat een schattig bankje (ook wit) met wat bloemen ernaast. Bij de voordeur hangt een bordje met de namen van de mensen die er wonen. In de woonkamer staat een enorme superzachte hoekbank. Hij is lichtroze met allemaal kussens van verschillende pastelkleurtjes. Op de grote licht een zacht wit kleed. De vloer is van een lichtbruin laminaat. Er staat een platte TV en we hebben een wii met leuke spelletjes voor het hele gezin. Bij de kamer in zit ook een gezellige eethoek met hoge witte stoelen. De tafel heeft dezelfde kleur als de vloer. Op de tafel staat een bos lichtroze rozen op een mooi ovaal geborduurd kleedje. Dan is er ook nog een redelijk ruime keuken. Niet te groot niet te klein. In de keuken staat ook nog een blender om smoothies te maken, een tosti- ijzer, een cupcakemachine en een chocoladefontein. In de hal gaat een mooie, witte trap omhoog naar de eerste verdieping. Er is een ruime overloop die een beetje hoekig loopt. Niet claustrofobisch hoekig maar ook niet kaarsrecht. Er zijn verschillende deuren. Een aantal gaan naar de slaapkamers. Er is een slaapkamer voor mijn zoontje. De muren zich lichtblauw en de kamer is helemaal in 'onder water'- thema. (Dit is maar een idee, als hij ouder word en hij vindt zelf iets anders leuk valt dat natuurlijk ook te bespreken.) En er is een kamertje voor mijn dochter. Een Disney prinsessenkamer. Geïnspireerd op één van de Disney prinsessen. Op dit moment denk ik dat ik haar kamer zou inspireren op Rapunzel. Elk kinds kamer wordt geïnspireerd op een ander Disney figuur. Natuurlijk zorg ik dat elke kamer mooi word. Dan is er nog een babykamer met een mickey mouse lamp en allemaal mickey's op het behang. (Minnie's voor een meisje.) In de slaapkamer van mij en mijn man zijn de muren wit, zodat elke kleur decoratie erbij past en we het ook regelmatig kunnen veranderen zodat de kamer weer helemaal nieuw lijkt. Er liggen een aantal zachte kussens op het bed en er ligt een sprei over in een mooie kleur. Het dekbed zelf is pastelkleurig. Lekker rustgevend. In de kamer staan een aantal foto's van ons en onze kinderen. We hebben beide onze eigen ruime kleding kast en we hebben een tv op onze slaapkamer. Verder staan er nog aandenkens van toen we beide jong waren op een plankje aan de muur. Bij onze kamer zit een klein balkonnetje waar we zomers naar de sterren zitten kijken. Het balkonnetje heeft iets ouds en sprookjesachtigs en is wit van kleur. Verder hebben we nog een redelijk ruime badkamer op de bovenverdieping. Met bad en douche. Ook is er een functie dat je er een bubbelbad van kunt maken. Aan het eind van de overloop is nog een deur naar zolder. Daar bergen we spullen op. Maar wel netjes, zodat je er nog kunt lopen. De zolder is helemaal in Disney stijl. ~ Dit is hoe ik zou willen wonen. Wauw, ik was chagrijnig maar ik word er nu helemaal vrolijk van. 

Dit waren alle vragen. Ik vond dit tot nu toe de leukste tag. Het heeft mijn humeur opgeprikt en het heeft me echt heel erg geïnspireerd. 

Liefs,
Mar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten