maandag 15 december 2014

Dansend naar de kerstvakantie

Heey allemaal! Zoals beloofd begint mijn nieuwe blog-programma vandaag. Vandaag ga ik er eens voor zitten om jullie te vertellen hoe het met mij gaat. Op dit moment zit ik in pyjama broek en trui op de bank te genieten van een kerstkransje. Ik heb net een drukke stagedag achter de rug. De kinderen zijn hyperdepieper omdat het bijna kerstvakantie is. Het is heel leuk allemaal, maar ook heel erg vermoeiend rond deze tijd van het jaar. Gelukkig heeft juf Marianne ook bijna vakantie. Eventjes lekker bijtanken! c:

Op dit moment is mijn vader bezig met het in elkaar zetten van onze nep kerstboom. Eerst twijfelden we een beetje. Onze jongste kat, Kiko, is echt een boefje. Het zou me niks verbazen als hij met kerstboom en al omkiept. Maar een kerstboom heeft toch gewoon zijn sfeer en charme. Daarom hebben we ervoor gekozen hem wel op te zetten. Met het versieren van de kerstboom ga ik natuurlijk ook mee helpen.

Deze week heb ik trouwens drie dagen stage in plaats van twee. Ik heb ervoor gekozen om ook bij de kerstviering aanwezig te zijn. Gezellig samen zijn met mijn kleuters vlak voor de kerst vakantie kerst vieren met een diner. Daarna nog twee dagen school en dan vakantie!!

Sinds afgelopen vrijdag hebben we tijdens expressie danslessen. Ik vind het best wel geweldig om met de hele klas te dansen. Het is vermoeiend, hilarisch maar ook hartstikke leuk. Tenminste dat is hoe ik het zie. Ik merkte dat ik op dansen heb gezeten. Ik pakte de danspassen snel op en ik vond het leuk. Ik merkte ook dat ik er al ongeveer een jaar vanaf ben. Ik heb een conditie van jan niks. En nu twijfel ik dus.. Want ik vind dansen wel heel leuk en dansen met een groep is ook super leuk. Maar ik wil niet zo professioneel.. En toen ik op dansen zat, zat ik in een groep met mensen die echt die passie hebben. Ik heb de passie niet.. Ik zie het als hobby. De passie ligt bij het schrijven en creatief bezig zijn. Dus ja, als ik ergens in de buurt iets kan vinden wat meer hobby- niveau is. Ja, wie weet. Maar op dit moment heb ik het druk genoeg.

Er zijn ook  mensen die vragen: "Marianne, je hebt het al zo druk. Waarom opeens weer elke dag bloggen?" Nou, omdat ik het leuk vind. Het ontspant me, geeft rust, geluk en ja.. Het is gewoon te leuk om niet te doen. Bloggen hoort bij mijn routine. Ik heb nu een tijdje zonder gedaan en dat beviel niet zo. Bloggen is iets wat ik nodig heb in mijn leven. Het gene waar ik mee zat is hoe ik het in moest delen. Maar dat weet ik nu. Dat geeft structuur en die structuur geeft weer rust. Helemaal mooi, toch?

Maar goed, ik ga stoppen voor vandaag. Dit was een kijkje in mijn leven. De eerste personal update op de maandag is een feit. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Liefs,
Mar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten