dinsdag 1 december 2015

De laatste maand van het jaar: Hello December

Hee allemaal! Vandaag is het de eerste dag van de laatste maand van het jaar. De laatste alweer; Pff wat gaat zoiets snel. Het ene moment breekt het vuurwerk los en heb je dat overweldigende gevoel van een nieuw jaar vol nieuwe kansen het andere moment zit je alweer bijna met zijn allen om de kerstboom. Oké nee, nu overdrijf ik. Maar jullie snappen vast wel wat ik bedoel. Soms gaat de tijd gewoon zo ontzettend snel. Als kind kon een dag soms een eeuwigheid duren en wanneer ik een paar dagen te logeren was had ik het gevoel wel een week weg te zijn. Apart hoe je anders naar dingen gaat kijken wanneer je ouder word. En waarschijnlijk weer anders naar zaken zult kijken als je nog ouder bent. Want zo oud ben ik tenslotte nog niet. 


Vandaag overviel mij voor het eerst dit jaar het knusse 'wintergevoel'. Dat dit nou toevallig op de eerste dag van december gebeurde vind ik wel grappig. Ik besloot 'de virtuele pen' weer op te pakken en weer aan het bloggen te gaan. Ik mag dan misschien veel dingen leuk vinden om te doen maar hé, dat moet toch te combineren zijn? Ik ben gewoon niet zo goed in plannen, maar daar werk ik keihard aan. Ik vind dat ik mijn dromen na moet leven. En ik droom van meer dingen dan ik momenteel doe. Op dit moment ga ik naar school, werk ik aan school.. Kortom een groot deel van mijn tijd bestaat uit school. En dat is goed, want school is belangrijk maar ik merk dat ik de afgelopen tijd best veel bezig ben geweest met school. Iets te fanatiek misschien. Hierdoor bleven andere dingen erbij. Bloggen, afspreken met vrienden.. En ja, je hebt het de ene keer drukker met school dan een andere keer maar ik wil graag combineren. Waar een wil is, is een weg. Ik heb dromen, die wil ik ook de ruimte geven. En niets gaat vanzelf. 

Er zijn kleine dingen; Ik wil bijvoorbeeld haken leren. Je kunt zoveel schattige dingen maken, hierbij doel ik persoonlijk vooral op schattige knuffeltjes. Je kunt een gehaakte knuffel kopen of krijgen van iemand die haakt maar als ik zoiets zie denk ik: "Leuk! Wauw, dat wil ik ook kunnen." Ik wil het leren. Net als breien. Breien lukte niet in één keer maar ik bleef doorzetten. Ik ging leren breien. Punt uit. En nu kan ik breien en hebben we het zelfs geleerd aan leerlingen op een basisschool. :) Op het moment ben ik zelf bezig met een roze sjaal.

Het haken van eigen knuffels zou wel heel gaaf zijn. :)

Ook heb ik grotere dromen. Vanaf mijn achtste wil ik al dolgraag een boek schrijven. Misschien is het tijd om daarmee bezig te gaan. Ik vind het lastig om lang over hetzelfde te schrijven, ik raak daarin al gauw verveeld. Met lezen heb ik dat niet, ik kan hele series over hetzelfde personage lezen. Maar met schrijven plopt er dan weer een nieuw idee in mijn hoofd waardoor ik minder zin heb om het oude af te schrijven. Ik heb nu bijvoorbeeld het idee om aan het eind van het jaar terug te blikken op 2015. Bij dat artikel heb ik al allemaal dingen die ik wil vertellen. Persoonlijk vind ik het daar nog een beetje te vroeg voor. :) Maar om even een voorbeeld te noemen. Er zijn ook wel momenten dat ik geen idee heb. Vanmiddag had ik zo'n momentje. Ik zou iets maken en mijn creatieve brein leek een winterslaap te houden. Toen heb ik het maar weer aan de kant gelegd. Naar een leeg papier staren heeft ook niet zoveel nut. Dat heb ik van mijn moeder geleerd; Als je geen inspiratie hebt of iets gewoon simpelweg eventjes niet wil, doe dan eventjes iets anders en probeer het later weer. Een hele slimme ook, want anders raak je alleen maar meer gefrustreerd. *Ziet scenario voor zich waarin poppetje vermoed zit te pennen maar steeds weer een prop papier op de grond gooit* Dat moeten we niet hebben.

Ik heb heel veel zin in deze maand. Sinterklaas, kerstmis, oudjaarsdag.. :) Allemaal van die sfeervolle familiemomenten. Duisternis met allemaal lichtjes, kerstboom optuigen, oliebollen eten.. Gezamenlijk warmte creëren in deze koud maand. Welkom december. :)

Liefs,
Marianne xoxo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten