woensdag 23 december 2015

6 kerstfilms waar ik enorm van heb genoten ( A little spoiler alert!)

Hee allemaal! Afgelopen week ben ik begonnen met onze stapel kerstfilms. Wij hebben best wel een aantal kerstfilms en omdat ik ze dit jaar allemaal wil zien kon ik niet vroeg genoeg beginnen. Ik schrijf niet vaak een filmrecensie op It's All About Marly maar het lijkt me een goed idee om wel een aantal recensies van kerstfilms te posten. Wie weet kan ik iemand zo nog een leuke sfeervolle film tippen. Inmiddels heb ik een stuk of wat kerstfilms gezien, een aantal wil ik vandaag graag even onder de aandacht brengen.

The Santa Clause 
'The Santa Clause' is een familiefilm uit het jaar 1994. Ik moet zeggen dat ik tijdens de film niet heb gemerkt dat de film al wat ouder is. Wanneer iemand mij zou vertellen dat de film na het jaar 2000 was uitgekomen zou ik dat gewoon geloven.

De film gaat over Scott Calvin, een man gescheiden en een zoontje (Charlie) heeft met zijn ex-vrouw. De moeder van het zoontje heeft een nieuwe vriend en Scott kan niet zo goed met deze man overweg. Scott is een man die veel met zijn werk bezig is en niet zo'n goede band heeft met Charlie. Wanneer zijn moeder hem met kerst bij zijn vader brengt vindt hij dit dan ook niet leuk. 's Nachts hoort Scott opeens gestommel op het dak. Hij gaat naar buiten om te kijken of er inbrekers zijn. Dan is Scott Calvin getuige van de fatale val van de kerstman en hij, Scott Calvin moet Santa Clause opvolgen. Ach de juiste initialen heeft hij al maar verder? En wat doe je als je van de één op de andere dag een enorme baard krijgt, wit haar en wanneer je zoontje tegenover de hele wereld beweerd dat papa de nieuwe kerstman is? Je ziet het allemaal in the Santa Clause met Tim Allen in de hoofdrol. Ik vond 'The Santa Clause' een vermakelijke film. Vooral het feit dat de sarcastische Scott Calvin opeens de taken van Santa op zich moet nemen en hoe hij zich wanhopig probeert te verzetten tegen de baardgroei en alle andere dingen die bij het leven van de kerstman horen. Van alle kerstfilms die ik heb gekeken vind ik deze film niet de leukste, het is niet de film die me het meest bij is gebleven, maar hij is wel erg grappig bedacht.

Deck the hallsBij de naam van deze film dacht ik eerst aan een kerstliedje met dezelfde naam. In de film is de titel eigenlijk een soort woordgrap met een andere betekenis. Het is een film uit 2006 met o.a. Danny DeVito. De film gaat over twee buurmannen met hun gezinnen. De ene familie komt nieuw in de straat; Familie Hall. Meneer Hall wisselt erg vaak van baan omdat hij na een tijdje geen uitdaging meer in het beroep ziet. Wanneer hij een programma ontdekt waarmee je dingen vanuit de ruimte kunt zien wil hij zijn huis zichtbaar maken vanuit de ruimte. Benodigdheden? Heel veel licht. Meneer Hall gebruikt zoveel licht en kerstversiering dat het buurman Finch te veel word. Er ontstaat een ruzie tussen de buren van kwaad tot erger. Zeker wanneer Finch erachter komt dat Hall stroom aftapt van hun huis om nog meer verlichting aan te kunnen sluiten. Waar is de kerstgedachte? Hieronder zie je het verlichte huis van de Halls.Ik vind dit een grappige film, ik heb me vermaakt tijdens het kijken. Allereerst zijn de twee families heel verschillend. Je hebt familie Finch, een rustige familie die hun kinderen vrij strak houden en familie Hall, een familie waaraan werkelijk alles uitbundig is en de kinderen zo vrij als een vogeltje worden gelaten. De onderlinge strijd over de lichtjes brengt de buren in grappige situaties maar aan het eind van de film zit ook een kerstgedachte.. Die ga ik nog even niet verklappen. :)

A golden ChristmasDeze film gaat over een weduwe die met haar zoontje haar ouders na lange tijd weer gaat bezoeken. Ze keert voor kerst terug naar haar ouderlijk huis. Dit heeft ze een aantal jaren niet kunnen doen vanwege het verdriet om haar overleden man. Haar ouders hebben het huis al een poosje te koop en zij heeft nu bedacht het huis te willen kopen. Zo blijft het in de familie. Helaas voor haar heeft haar vader het huis net aan een jongeman verkocht. De dochter kan de man niet uitstaan en zet alles op alles om de boel te saboteren en haar ouderlijk huis in handen te krijgen. Door dit verhaal speelt zich ook nog het verleden af. Dan zie je waarom de dochter het huis zo graag wil houden en waarom de man het ook zo graag wil kopen. En oh ja, er komt ook nog een prachtige hond in het verhaal voor die het hele verhaal op zijn plek doet vallen.Het enige wat ik over deze film kan zeggen is dat ik hem aanraad. Ik vind dit echt één van de mooiste kerstfilms die ik tot nu toe heb gezien. De vorige twee waren enorm grappig maar deze is enorm mooi. En mocht je nu denken dat het een zielige film is waarin er iets met de hond gebeurt dan kan ik je gerust stellen. Er gebeurt die hond niks. :) Ik denk niet dat je zakdoekjes nodig hebt.

Belle en het beest - Een betoverend kerstfeestIk zou mezelf niet zijn als ik niet ook een Disney (kerst) film tussendoor keek. Ik heb 'Een betoverend kerstfeest' van Belle en het beest op DVD gekocht met een hele speciale reden. Deze film hadden wij namelijk vroeger op videoband. Ik keek hem ieder jaar en vond hem prachtig. Een half jaar geleden is onze video stukgegaan en normaal zie ik niet vaak Disney kerstfilms in de winkel. (Wel gewone Disney en Disney pixar films.) Ik vond dat ik het moest doen. En ja hoor, hij geeft me nog steeds het ultieme kerstgevoel.

Deze film speelt zich eigenlijk af nadat Belle in ruil voor haar vader in het paleis is ingetrokken maar voor het moment dat ze de betovering verbreekt. Het beest is dus nog een beest en hij en Belle zijn druk bezig met het bouwen van een band die hopelijk sterk genoeg is om de betovering te verbreken en iedereen weer in mensen te laten veranderen. Bij de betovering is ook al het personeel veranderd in meubilair. Zo heb je mevrouw Tuit, barstje, Lumière, Klokslag.. Maar in deze film heb je ook een orgel. Dit is een verbitterde musicus die (volgens hem) nooit tot zijn recht kwam toen hij mens was. Nu hij een orgel is luister het beest naar zijn klanken en deelt hij zijn zorgen met het orgel. Daarom wil het orgel zorgen dat de betovering niet verbroken word. Terwijl Belle (tegen de wil van het beest in) het kasteel in kerstsferen brengt, probeert het orgel een letterlijke breuk tussen het beest en Belle te veroorzaken. Zou dit goed komen? :)

Ik herinner me nog dat ik vroeg echt heel erg bang voor dat bulderende orgel was. (Als je dit met kleine kinderen kijkt blijf een beetje in de buurt. Ze kunnen het orgel eng vinden.) Het leukste aan deze film vind ik het liedje 'zolang er kerst is' of de originele versie 'as long there is Christmas' en alle personages die normaal niet in de film zitten. Denk aan personeel dat verandert is in bijvoorbeeld een kerstengel of kerstbal.  Zeker de moeite waard om deze warme Disney kerstklassieker te kijken.

Will you merry me?In 'Will you merry me?' besluit een stel na een half jaar met elkaar te gaan trouwen. Ze hebben elkaars ouders nog nooit ontmoet, deze vinden trouwen overigens ook te vroeg. Om elkaar te leren kennen besluiten ze bij elkaar te komen vlak voor kerst. De ouders van het meisje zijn rustig, houden niet zo van opvallen en zijn Joods. De ouders van de jongen rijden rond in een kerstmobiel en hebben hun huis extreem versierd. Kortom alles behalve niet opvallend. De moeder van de jongen doet heel erg haar best om het voor iedereen goed te maken door Joodse gerechten te maken en ook voor vegetariërs allemaal gerechten in huis te hebben. (Het meisje is vegetariër.) De moeder van het meisje is juist heel kritisch, beide vaders houden zich er buiten. De families verschillen enorm van elkaar, dit gaat niet altijd even goed. Ook komen de jongen en het meisje erachter dat ze nog zoveel niet over elkaar weten. Was trouwen een goed idee of is het te vroeg? En kunnen ze hun families alleen met elkaar laten zonder dat ze elkaar wat doen? Ook deze film eindigt met een hele mooie kerstgedachte.Ik blijf dit ieder jaar zowel een grappige als een mooie film vinden. Al die typetjes in de film zijn leuk om naar te kijken en sommige dingen die misschien terwijl iedereen probeert een perfecte kerst te hebben zijn hilarisch. Ja, een aanrader. Wij kijken hem ieder jaar.

En tot slot... : 

Surviving ChristmasDeze film heb ik gisteren gezien maar echt waar;Dit is één van de films die mij hardop heeft laten lachen, meerdere keren. Geweldig. :)

De film gaat over een man die geen idee heeft waar en met wie hij kerst moet vieren. Hij besluit naar zijn ouderlijk huis te gaan om daar dingen uit het verleden ritueel te verbranden en los te laten. Wanneer hij zo voor zijn ouderlijk huis staat word hij neergeslagen door één van de nieuwe bewoners van het huis. Deze denkt dat iemand zijn huis in de fik wil steken omdat er opeens een vreemde in zijn tuin staat met lucifers. De man wordt naar binnen gehaald en ondervraagd door vader, moeder en zoon van het gezin dat nu in zijn ouderlijk huis woont. Hij besluit dat hij kerst hier in zijn ouderlijk huis wil vieren samen met deze mensen. De mensen verklaren hem voor gek maar hij biedt hen ongelofelijk veel geld om voor één kerst zijn familie te spelen. En dan is de gekkigheid nog maar net begonnen.. :) Oh hieronder zie je: "Oh help iemand probeert mijn huis op te fikken scene." Ik vond er toevallig een mooi plaatje van. Zoals ik al zei geniale film en hij heeft ook nog eens een heel mooi einde. Voor de Once Upon A Time kijkers onder ons.. Jennifer Morrison heeft een rol in de film, een klein rolletje. Maar toch is het wel grappig om haar eens in een andere rol te zien. En neem van mij aan, het is een compleet andere rol dan Emma in Once Upon A Time. 

Goed, goed. Dit waren de kerstfilms die ik tot nu toe gezien. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Zelf vond ik het wel leuk om kort iets te vertellen over deze grappige, mooie en geniale films. Tot de volgende keer!

Liefs,
Marianne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten