woensdag 2 december 2015

10x ongelofelijk fijn

Hee allemaal! Vandaag heb ik Sinterklaas gevierd met mijn klasgenootjes. We hebben lootjes getrokken en vandaag was de dag dat we gezellig met elkaar gingen zitten. Ik heb erg leuke dingen gekregen. Een collegeblok, douchespul dat naar kokos ruikt en CHOCOLADEPEPERNOTEN! Die waren bijna op en ik hou er van dus dat maakt me blij, haha. :) Ik twijfel nog een beetje wat ik met het collegeblok ga doen. Zal ik het voor school gaan gebruiken als ik die van nu vol heb of zal ik er verhalen in gaan schrijven? Of kan ik die verhalen beter typen? Ik vind ouderwets pennen leuk maar typen gaat natuurlijk wel een stuk sneller. Hmm.. Nog maar even over nadenken. Dat collegeblok loopt niet weg zou je denken. 

Vandaag voelde ik mij zomaar opeens intens gelukkig en dat wil ik graag met jullie delen. Daarom gaat het artikel van vandaag over dingen die ik ongelofelijk fijn vind. Misschien herkennen jullie dingen, misschien niet. Well, here we go!


1. Fluffy truien
Vandaag draag ik zo'n fijne trui. Ik voel me er echt een beetje een teddybeer in en zou mezelf best willen knuffelen. Ik kan er ook lekker in weg kruipen en heb het alles behalve koud. Deze trui is nieuw trouwens. De laatste tijd vind ik dingen met sterren erop heel leuk. Ik heb afgelopen weekend zowel een trui als een shirtje met een ster erop gekocht bij de Takko. Hieronder zie je een foto van mijn 'teddybeer- trui'.


2. Muziek luisteren (met oortjes in)
Volgens mij heb ik dit ook al eens eerder in een artikel genoemd maar ik doe het op dit moment toevallig ook. Ik heb mijn oortjes op mijn laptop aangesloten om mezelf af te sluiten van de wereld om me heen en lekker te bloggen. Wanneer ik muziek luister zie ik soms hele verhalen voor me. Ik kan bij een lied in mijn hoofd zelf een videoclip bedenken bijvoorbeeld of een verhaallijn. Op zich is dit wel leuk maar soms ook een beetje irritant. Dit is waarom ik soms niet met muziek op kan werken. Dan leidt het me af. Maar de laatste tijd lukt het me steeds beter om te werken met muziek op. :) Ik vind het vooral fijn om van die 'warme' nummers te horen als ik oortjes in heb of van die nummers waarvan de rillingen je bijna over de rug kruipen. (Op een positieve manier.) Ik denk aan nummers zoals 'Can you feel the love tonight?' en 'You'll be in my heart'. Toevallig beide nummers uit Disney films maar het nummers 'When god made you' vind ik ook erg mooi. Het is een liefdeslied met een prachtige tekst. :)  En dat is niet van Disney.


3. Meebrullen
Soms, heel soms, heb ik de behoefte om met een liedje mee te zingen. Meezingen doe ik heel vaak maar soms moet je gewoon even met volle teugen meebrullen. Ik kan niet zingen, dat weet ik zelf wel, maar is het niet lekker om alles er een keer uit te zingen? Dat vind ik wel. Ik hou qua meezingen vooral van die powernummers zoals 'What doesn't kill you makes you stronger' of 'I'm not so tough'. Ook hele vrolijke nummers zoals de macarena zijn wel leuk om een keertje mee te doen. Eigenlijk is mijn muzieksmaak daarin heel breed.

4. Jaarlijkse chocola
Bij sommige perioden in het jaar hoort echt overheerlijke chocola. In de maand december ben ik sowieso verloren. Chocoladepepernoten, kerstkransjes met spikkels en van die heerlijke vulling.. Mama mia.. Gelukkig zit er wat tijd tussen de decembermaand en Pasen wat tijd.. Want paaseitjes zijn ook al zo lekker. Vooral die van melkchocola.. *zwijmel zwijmel*


5. Een warm kopje thee
Een warm kopje thee kan mij soms zo'n gevoel van voldoening geven. Op een koude dag blaast een kopje thee me weer warmte toe. Mijn lichaam verwarmt zich en mijn handen warm ik aan mijn kopje. Ik drink thee op zijn Engels. Met melk en suiker en los van het opwarmen vind ik thee met de juiste hoeveelheid melk heerlijk. Ik drink bijna iedere avond een kopje thee, dat is een soort vast ritueel bij ons thuis. 

6. Knuffels
Het is niet zo dat ik een enorme knuffelbeer ben. Nee, dat valt best mee. Maar ik hou wel van knuffels wanneer ze van mensen zijn waar ik veel om geef. Een goede vriend of vriendin, mijn vriend of familie. Vooral met deze koude dagen. Knuffels. :) Als ik heel blij ben kan ik ook iemand om de hals vliegen. Weer geld hier dat ik iemand goed moet kennen. Ik vlieg niet zomaar iemand om de hals, ook niet iemand die ik een klein beetje ken.


7. TV series kijken en verder niks hoeven
Lekker op de bank met een dekentje, een warm kopje thee en een versnapering meerdere afleveringen van een serie kijken. Zoals 'het huis Anubis', 'Once upon a time' of 'Gooische vrouwen'. Wij hebben best veel series op DVD, dus ik weet al wat ik op een vrij dagje in de kerstvakantie ga doen. Ik ga één dag series kijken. Dat lijkt me heel fijn.

8. Ongelofelijk aparte discussies met vrienden
Soms heb ik met vrienden van die gesprekken dat ik me afvraag waar we het nou eigenlijk over hebben. Toch zijn die maffe gesprekken juist de gesprekken die ik naast de serieuze gesprekken zo waardeer. Het is fijn om met vrienden allemaal van die 'inside jokes' te hebben die je alleen met elkaar snapt. Vandaag moest ik ook weer lachen om iets wat mijn beste vriend zei. Gouden momenten. 


9. Tekenen
Tekenen is iets dat mij enorm kan ontspannen. Gisteravond heb ik eens lekker getekend. Niet zozeer voor het mooiste resultaat maar gewoon relaxing voor mezelf. De tekening is nog niet helemaal af maar tot nu toe vind ik het erg mooi worden. Stiekem hoop ik vanavond nog eventjes ermee verder te kunnen, maar misschien ga ik ook wel eventjes schrijven. We zullen zien met welke hobby ik vandaag bezig ga. Om acht uur sowieso maar eventjes 'goede tijden slechte tijden' kijken en daarvoor nog eventjes bezig met een opdracht voor school. 

10. Bloggen
Ik vind dat mijn tiende en daarmee laatste punt voor vandaag iets bijzonders moest zijn en toen ik langs de vorige negen punten scrolde zag ik dat bloggen en/of schrijven er nog niet tussen stond. Ik vind schrijven geweldig en bloggen minstens zo geweldig dus die moet er gewoon tussen staan. Schrijven ontspant mij zo erg. Ik hou er van. Ik hou er van om te doen wat ik leuk vind en daar ook nog eens andere mensen blij mee te maken of te inspireren. :) :) 

Dit waren de 10 dingen die ik ongelofelijk fijn vind. Er zullen wellicht nog meer zien maar deze kwamen nu in mij op. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en zie jullie graag terug bij mijn volgend artikel.

Liefs,
Marianne xoxo 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten