maandag 21 juli 2014

Dingen die ik niet zou moeten doen...








Heey allemaal! De inspiratie voor dit artikel heb ik van Tedje. Iedereen heeft wel van die dingen aan zichzelf waaraan hij of zij zich ergert. Waarom doe ik dat?! Vandaag ga ik de dingen opnoemen die ik eigenlijk niet zou moeten doen. Een persoonlijk artikel. Maar hé, nobody's perfect. 

❤  Mijn haar niet meteen uitborstelen als ik het gewassen heb. Dan douche ik 's avonds en borstel ik het pas de volgende ochtend. Daardoor gaat enorm klitten. Toch doe ik dit elke keer weer.. Waarom Mar, waarom?!

Eten over mijn kleding gooien. Dit doe ik echt veel te vaak. Vooral in restaurants is dit echt heel erg vervelend. I'm such a clumsy person.

Net als Tedje zit ik soms op social media terwijl ik geen wifi heb. Niet slim, ik weet het. Vooral Facebook neemt veel van je internetbundel. Maar ja, dan verveel ik me of heb ik een nieuwe melding. Of een berichtje waar ik zo graag op wil reageren.. Nee Marianne, gewoon niet slim.

Als ik éénmaal iets leuk vind wat je kunt sparen kan ik het nooit op eentje houden. Dan moet ik gewoon alle hebben. En dan ga ik kopen, kopen, kopen. Vaak doe ik er dan na een tijdje niks meer mee. Slechte eigenschap. Dat probeer ik nu af te leren.

Ik ga nagellak eraf peuteren als ik zenuwachtig ben. Of stukjes nagel. Not cool!

Op het laatste moment met iets beginnen. Bijvoorbeeld een werkstuk. Dan denk ik wekenlang: Dit word helemaal perfect. Ik weet al het precies hoe ik het ga doen. Het enige wat ik vergeet is op tijd beginnen. Dan moet alles op het laatste moment en word het haast- werk. Dan is het al een stuk minder leuk om te maken.

❤  Mijn witharige kat knuffelen als ik zwarte kleding aan heb en nog ergens naartoe moet. Ik wil hem gewoon zo graag knuffelen, maar het is niet verstandig om te doen als je zwarte kleding draagt. Het is een kat die het hele jaar door extreem veel haar verliest.

❤  Dingen uitstellen. Oké, dit komt een beetje op het zelfde neer als dat voorbeeld van dat werkstuk. Maar door dingen uit te stellen krijg ik juist een opgejaagd gevoel omdat ik nog van alles. Terwijl als ik alle rot klusjes meteen zou doen, ik waarschijnlijk een voldaan en meer happy gevoel zou hebben.

 Snacken. Ik heb een zwak voor snackbars. Ik ben niet het meisje dat altijd salades eet en op en top op de hoogte is van wat gezond is en niet. Natuurlijk weet ik wel dat friet niet gezond is. Maar ik hou gewoon van snackbars. Met vrienden gezellig naar de snackbar? Sure, why not? Met Stefan snacken? Gezellig. Ik moet echt minderen.

Om mensen blijven geven die geen respect hebben voor mij. Dit heb ik een hele tijd nog wel gedaan. Ik trok me van alles aan wat andere mensen zeiden of deden, maar het is gewoon niet goed voor me. Nu heb ik mijn ogen geopend. Mensen kunnen je niet mogen, mensen kunnen ook ruzie met je hebben. Maar als mensen geen respect voor jou hebben, dan zijn ze jouw aandacht niet waard.

Dit zijn even 10 van mijn 'weaknesses'. Ik schrijf dit artikel niet omdat ik het leuk vinden om mijn imperfecties met mensen te delen. Nee, het is zelfs behoorlijk gênant. Ik schrijf dit artikel omdat ik mensen wil laten zien dat sommige dingen herkenbaar zijn. Dat je niet de enige bent die dat doet en je niet van jezelf hoeft te balen. Ik herkende sommige dingen van Tedje ook. En van een aantal dingen wist ik niet eens dat anderen dat ook deden. Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden. Ik vind het stiekem nog steeds een beetje gênant, maar ach. Let's be it. Ik voel me er niks meer of minder om. Ik ben trots op mezelf dat ik ook zo'n artikel met jullie durf te delen.

Liefs,
Mar 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten