donderdag 13 augustus 2015

10x wat deze vakantie geslaagd maakt

Hee allemaal! Op dit moment zit ik achter Hilly's laptop omdat ik daar logeer. Gelukkig hebben Hilly en ik precies dezelfde laptop, dus hoef ik niet aan het toetsenbord te wennen. Wat ik vandaag wil gaan doen is iets nieuws op ItsAllAboutMarly. Het heet '10x'. Dit zal een serie worden op mijn blog. In elk artikel noem ik tien dingen over een bepaald onderwerp. Wat het precies inhoudt zullen jullie wel merken. Vandaag ga ik van start met '10x wat deze vakantie geslaagd maakt' aangezien de vakantie bijna is afgelopen. Ik heb enorm zin in het nieuwe schooljaar met al haar uitdagingen, maar heb ook een fijne vakantie gehad. En dit is waarom:

1. We zijn naar Terschelling geweest!
Een enorm belangrijk punt; een dag naar mijn lievelingseiland, mijn tweede thuis. Eventjes over het strand lopen, eventjes met je voeten in de zee, fietsen door de duinen en allemaal leuke herinneringen ophalen.. Heerlijk. Dat doet me altijd goed. Klik hier voor het artikel over de dag Terschelling. 


2. Ik heb veel superleuke momenten gehad met mijn zus.
Ik heb een nachtje gekampeerd in een tent met mijn zus. Dit was de eerste keer dat ik ging kamperen, maar het was echt gezellig. Verder hebben geweldige verhaallijnen bedacht, heel veel gelachen om de domste dingen.. Gewoon heel fijn die dagen. Ik kan helemaal mezelf zijn met haar en andersom. We lijken veel op elkaar, vinden dezelfde dingen leuk. Sis time is één van de leukste dingen als je het mij vraagt.

3. Ik heb veel tijd doorgebracht met mijn ouders.
Deze vakantie ben ik er regelmatig op uit geweest met mijn ouders. Tijdens de 'puberteit' is dit ook wel eens minder geweest. De tijd dat je alles stom of saai vind wat je ouders willen en je eigenlijk niet meer mee wilt te fietsen of naar een museum.. Maar die tijd is nu voorbij. Ik vind het fijn om tijd met mijn ouders door te brengen en samen een hoop leuke herinneringen te maken. Ik hou van niemand zoveel als van hen en dat is ook nooit anders geweest. :)

July journaling challenge prompts

4. Ik heb de july journaling challenge gedaan.
Ik had nog nooit zo'n lange challenge gedaan op ItsAllAboutMarly dus ik ben er best wel trots op dat ik de hele maand bezig ben geweest met één challenge. Ik heb erg leuke herinneringen aan de july journaling challenge. Er zaten emotionele maar ook grappige uitdagingen bij. Juist van de variatie heb ik erg genoten. Elke dag iets compleet anders; Dat sluit wel aan op hoe mijn blog er normaal uit ziet. Ik blog over van alles en nog wat.

5. Ik heb 2x gebarbecued. 
De eerste keer was bij een vriendin thuis met haar familie en de tweede keer was met dezelfde vriendin met mijn familie bij mij thuis. Ik vind het leuk om te zien hoe ieder gezin toch weer een beetje anders barbecuet. Ik vond beide keren heel erg leuk maar ik hecht veel waarde aan de jaarlijkse barbecue met mijn familie. Dit doen we ieder jaar, de zin zegt het al. Ik genoot daar vroeger erg van en dat doe ik nu nog steeds. Het is echt zo'n fijn familiemoment en bovendien was mijn opa er vroeger ook vaak bij..


6. Ik ben naar 2 (morgen 3) leuke films in de bios geweest.
Yes, morgen gaan we naar papertowns en ik ben deze vakantie al naar inside out en minions geweest. Veel bios en met leuke mensen. Die combinatie maakt de gebeurtenissen onvergetelijk. Ik vind naar de bios sowieso één van de leukste uitjes en deze films wilde ik ook heel graag zien. ( Vooral inside out. :p)

7. Ik ben weer gaan lezen.
Ik hield altijd al van lezen (vanaf het moment dat ik het kon, daarvoor was ik gek op verhaaltjes horen voor het slapengaan bijvoorbeeld) maar de laatste tijd deed ik het minder. Het duurde maanden voor ik een boek uit had en ik liet de hobby een beetje links liggen. In de zomer heb ik het lezen weer opgepakt omdat de denkbeeldige stapel met boeken die ik graag wil lezen alleen maar groeit. En guess what? Ik zat binnen no time weer helemaal in de boeken en ik moet zeggen dat het heerlijk voelt. Lekker wegkruipen in een andere wereld vanuit een ander personage. Klik hier om mijn recensie van 'Dwaaleiland' te lezen. 


8. Ik ben naar de Pooh shop in Helmond geweest.
Een droom die eindelijk uit mocht komen. Mijn ouders en ik gingen naar de Disney winkel in Helmond. Ik heb leuke dingetjes gekocht en er een paar uur rondgedwaald. Ik was echt dolgelukkig en in de z(w)evende hemel. Bedankt dat jullie me meenamen daarnaartoe. :) Wie het artikel over deze geweldige dag wil lezen moet hier eventjes klikken.

9. Ik ben weer een dagboek begonnen.
Oké dit is nog maar een week zo, maar het is een goed begin. Een paar jaar geleden hield ik heel goed een dagboek bij maar toen ik het later weer wilde proberen mislukte het steeds. Nu schrijf ik iedere dag weer in mijn dagboek en ik moet zeggen; het lucht op. Het is fijn om je hele dag, leuke en minder leuke dingen, ergens neer te kunnen gooien. Voor mij is schrijven althans de manier. 


10. We zijn een paar keer heerlijk uit eten geweest.
Naar de mac zoals ik aan het begin van de vakantie heel graag wou, maar ook echt uit eten naar restaurants waar je langer zit zeg maar. :p Ik heb in één van die restaurants de kip gyros met tzatziki saus ontdekt. Dat is kip met kruiden met daaroverheen een saus van yoghurt met o.a. knoflook. Heerlijk! Dat bestel ik nu dus ook bijna iedere keer als we daar eten. Eigenlijk tegenwoordig gewoon iedere keer.

Well, dit was het artikel voor vandaag en hiermee rond ik ook het eerste artikel van '10x' af. Ik hoop dat jullie het leuk vonden, ik ben er in ieder geval enthousiast over. Ik ben dol op het maken van lijstjes en nu heb ik een manier gewonden om het op een leuke, mooie of grappige ( hangt van het onderwerp af) in mijn blog te verwerken. :) Ik wens jullie allemaal nog een fijne avond en wij spreken elkaar snel weer!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten