dinsdag 1 september 2015

My september goals

Hee allemaal! Vandaag is het de eerste dag van september. De maand waarin de herfst begint, de maand waarin je je pas echt beseft dat de vakantie voorbij is en de maand waarin ik te bloed prikken moet in het ziekenhuis. Dit moet ik één keer per jaar om mijn schildklier te controleren. Ik weet dat één keer per jaar weinig is, maar ik hou niet van bloedprikken. Bah. Maar goed, ik was niet van plan daar vandaag een artikel aan te wijden. Omdat het vandaag weer de eerste dag van een nieuwe maand is ga ik doelen opstellen. Aangezien we dit nu op school ook moeten doen en het het begin is van een nieuw schooljaar leek het me een perfect moment om er weer mee te beginnen. Zoals altijd stel ik vier doelen voor mezelf op. Ook denk ik na over hoe ik ze ga bereiken. Met het stellen van doelen moet je wel wat streng voor jezelf zijn, anders worden het van die goede voornemens waar nooit iets van komt. Je moet erover nadenken hoe, zodat bij het doel zich ook een plan er naar toe vormt in je hoofd.


1. Ik wil beter slapen
Ik kom vaak moeilijk in slaap doordat ik 's avonds nog een hele tijd kan liggen denken. Als ik niet lig te denken lig ik nog bijna te stuiteren in mijn bed omdat ik niet moe ben. En als dat niet het geval is, lig ik wel met een boek dat ik niet weg kan leggen. Kortom; Vroeg slapen is iets wat ik zelden doe. En ik wil dat veranderen. Ik wil vroeg in slaap kunnen vallen. Daarmee bedoel ik een uur of negen, half tien. Nu slaap ik meestal tussen tien uur en half twaalf. Dat moet eerder kunnen.

Hoe ga ik dat doen? Schaapjes tellen? Nou nee. Ik probeer meestal lijstjes te maken in mijn hoofd. Ik ga in een positie liggen waar ik goed lig (op mijn buik) en begin dieren met iedere letter van het alfabet te bedenken. Of Disney films of musicals.. Het kan met heel veel dingen. Dit doe ik al van jongs af aan. Zo houd ik mijn gedachten bezig en denk ik niet aan vervelende dingen. Meestal kom ik niet eens tot de letter z tenzij je met z 'zzzzzzzzzzzzzzzzzz' bedoelt. :p Well, we zullen zien hoe het over een maand eruit ziet met dit doel.


2. Al mijn bibliotheekboeken gelezen hebben
Toen ik laatst naar de bibliotheek ging, zag ik erg veel leuke boeken. Ik kon me niet zo goed bedwingen dus heb er een flink aantal geleend. Deze moet ik nu dus allemaal zien te lezen in drie weken. Well... Dat is een leuke uitdaging.. Vooral omdat ik sinds twee maanden weer begonnen ben met veel lezen. Ach ja, ik zal zien hoe ver ik kan komen.

Hoe bereik ik dit doel? Gewoon heel veel lezen. ^^ Dat is geen straf als je het mij vraagt. Ik lees graag. Ik gun mezelf er alleen te weinig tijd voor, omdat ik zoveel hobby's heb.


3. Eén keer in de twee dagen sowieso bloggen
ItsAllAboutMarly is een hobby en het moet niet voelen als een verplichting maar ik wil toch graag wat meer met mijn blog. Daarom wil ik proberen om één keer in de twee dagen te posten, met uitzondering op extreem drukke situaties of andere logische oorzaken. Ik weet niet of ik later een eigen domein wil en/of mijn werk van schrijven/bloggen maken.. Maar ik wil mijn blog niet verwaarlozen. Dus we gaan ervoor!


4. En dat tot slot...
Het vierde en laatste doel is eigenlijk gewoon hetzelfde als wat ik altijd heb. Ik wil mijn best doen op school, dat vind ik erg belangrijk. Ik voel me bevoorrecht om naar te mogen en te kunnen. :) Hoe ik dat ga doen? Doorzetten als ik iets moeilijk vind, hulp vragen als ik het niet snap en niet in het achter raken. 

Dat zijn mijn doelen voor de komende maand. Wat is jouw doel voor september? En hoe ga jij zorgen dat je dat doel bereikt? Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne avond en tot snel!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten