donderdag 14 mei 2015

Duitsland 2015

Heey allemaal! Daar was ik weer. :) Ik ben terug uit Germany of wel Duitsland. Vorige week was ik vijf dagen aan het kamperen met mijn zusje en haar ouders. Bij die zin zie ik de vraagtekens soms bijna boven de hoofden van mensen zweven. Mijn zusje is niet mijn biologische zusje, maar mijn mentale tweelingzus. We zeggen zomaar opeens het zelfde of beginnen random hetzelfde liedje te zingen. Dit gebeurde ook regelmatig op vakantie, wat voor fantastische momenten heeft gezorgd. Al met al heb ik het erg naar mijn zin gehad in Duitsland. Vandaar dat ik jullie ook met liefde eventjes op de hoogte wil brengen van mijn vakantie.

Toen mijn zusje me een aantal maanden geleden vroeg of ik misschien mee wilde, was ik dolenthousiast. Toch moest ik eventjes nadenken of ik echt mee zou gaan. Het zou mijn eerste ouderloze vakantie worden met een andere familie. En bovendien mijn allereerste keer kamperen. En kamperen leek me wel even een ding als je dat nog nooit gedaan had. Uiteindelijk heb ik mezelf een hele goede vraag gesteld. Ik vroeg aan mezelf: "En wat als je thuisblijft..?" Diep van binnen wist ik het antwoord op die vraag. Dan zou ik nooit weten wat ik allemaal zou missen en zou elk klein stukje Mar enorm spijt krijgen. Daarom vertrok ik op dinsdag 5 mei, met mijn twin en haar ouders naar Duitsland met zijn prachtige heuvellandschap.


Ik worstelde de afgelopen dagen met de vraag hoe ik mijn vakantie wilde vormgeven op ItsAllAboutMarly. Dat er een artikel over vorige week zou komen stond vast. Maar het leek me niet zo leuk om een: Toen deden we dit, toen gingen we dat- verhaal te houden. Daarom vertel ik niet alles vandaag in dit artikel. Maar alleen de dingen die mij het meest zijn opgevallen. Zoals iets dat mij berry good is bevallen ..

De grootste verschillen met Nederland waren de heuvels en de huizen. Toen we terug waren in Nederland viel het me op hoe plat het hier eigenlijk is. En vooral ook hoe ver je kunt kijken. Ook hebben ze in Duitsland hele mooie kleurtjes huizen en hele oude sprookjesachtige huizen met van die houten balken. Daar zijn meer gekleurde huizen dan ik hier heb gezien. Ook pastelkleurtjes. Dat vond ik natuurlijk helemaal geweldig. Alle foto's in dit artikel zijn trouwens zelfgemaakt. ^^



De foto hierboven is gemaakt in het plaatsje Bad Pyrmont. Er stonden palmbomen hier en alles was zo licht van kleur dat ik eventjes aan de bahama's moest denken. Onze camping lag ook vlak buiten Bad Pyrmont. Het was een landelijke camping. Erg rustig in een mooie omgeving. We hadden een heel mooi plaatsje met onze caravan. ( We waren per ongeluk op een camperplaats gaan staan, maar als er geen campers zouden komen mochten we er blijven staan. En er kwamen geen campers. c: )

Het gene waar ik het ergst aan moest wennen waren denk ik toch wel de wc's en douches. De wc's en douches daar waren dik in orde. Maar ik was het gewoon niet gewend om 's avonds de warme knusse caravan uit te moeten voor een toiletbezoekje. Ook vond ik de caravan voor de vakantie heel erg klein. Het leek me ondenkbaar om in zo'n kleine ruimte te leven met vier personen. Maar ik moet zeggen: "De ruimte leek steeds groter te worden." Toen we op vakantie waren, vond ik het helemaal niet meer klein. Ik ging van de caravan houden. En zoals ik net al zei: Het bleek juist een knus plekje te zijn. :)

We hebben op vakantie ook een aantal leuke uitjes gedaan. We zijn naar het stadje Hamelen geweest. Van de rattenvanger van Hamelen, het sprookje. Dat was wel heel erg leuk. Je kon het sprookje op meerdere manieren terug vinden in de stad. Zelfs een enorme gouden rat op een brug! 




 In Hamelen hadden ze ook een indoor winkelcentrum van drie verdiepingen. Dat vonden mijn zusje en ik natuurlijk helemaal fantastisch. We vonden een grote boekhandel (helaas konden we geen enkele achterkant van een boek lezen, maar toch) en we vonden .. Berry good! Berry good is een hip zaakje met Frozen Yoghurt. Ik had dit ooit in een Amerikaanse film ( Princess Protection Programm) gezien, maar nog nooit geproefd. Tijd om dat te doen. Mijn mangoverslaafde zusje hoefde niet lang na te denken over de smaak en ik nam aardbei met chocoladesaus. ^^ Het smaakte een beetje naar aardbei kwark, maar het was wel héél koud. Oké duh, Marianne. FROZEN yoghurt. Let it go. :P 




In de boekhandel vond ik Divergent in het Duits. Dat vond ik best een gaaf moment. Ook hebben ze in die boekhandel twee volle kasten met Manga boeken. Ook in het Duits, dus we konden ze niet zo gemakkelijk lezen. Manga boeken zijn wel cool. Strips in Japanse tekenstijl die je van achter naar voor en van rechts naar links leest. Mijn zusje en ik gaan nu kijken of we ze online ook ergens in het Engels kunnen vinden.  Wel hebben we natuurlijk even een foto van de twee kasten gemaakt als herinnering aan de manga mania. ^^ 



 Over boeken gesproken.. We zijn ook nog in een kasteel en een klooster geweest. En in dat klooster heeft een man gewoond die daar een bibliotheek van maar liefst ze-ven-tien zalen heeft achtergelaten. Jaja, dat is nog al wat. Zo gaaf. Als ik er ooit het geld en de ruimte voor zou hebben, ga ik ook absoluut mijn eigen bibliotheek beginnen. Maar dan wel openbaar. Dat mensen boeken mogen lenen. :)

Ik houd het voor vandaag bijna voor gezien. Maar toch wil ik nog één dingetje met jullie delen over Duitsland. Ik heb zulke geweldig lekkere toetjes ontdekt. Gü. Ze schijnen ook te koop te zijn bij de Albert Heijn. Maar echt, jam jam. Ik heb zelf de citroensmaak meerdere malen gehad. Behalve de heerlijke smaak ziet het er ook nog eens super schattig uit. :)


Goed, vandaag ronden we af met het heerlijke uitzicht van Gü. Ik wens iedereen een fijn lang weekend en tot snel!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten