vrijdag 1 mei 2015

Doelen van mei

Heey allemaal! Op dit moment baal ik een beetje. Ik was net aan het bloggen en opeens is de helft van de tekst weer foetsie. :o  Op dit moment zit ik nog ziek, zwak en misselijk thuis. Het is al bijna vakantie en volgende week ga ik met mijn achternichtje en haar ouders op vakantie. Als ik beter ben tenminste. Dit achternichtje en ik zien elkaar als zussen. We denken of zeggen soms het zelfde, we hebben veel gemeen en vullen elkaar waar dat niet zo is. Ook kunnen we samenwerken zonder te praten en compleet onszelf bij elkaar. Als ik beter ben en mee kan, word het sowieso heel gezellig.

Maar goed, wat ik vandaag wil doen op ItsAllAboutMarly is doelen stellen. Het is de eerste dag van een nieuwe maand en soms is het dan een goed moment om nieuwe doelen te stellen. Doelen zijn een soort drijfveren op weg naar wat je wilt bereiken. Ik wil voor deze maand, en met name voor de vakantie omdat ik het dan de meeste tijd heb, drie doelen stellen. Dat lijkt me te doen. Het gevaarlijke aan het stellen van doelen is dat je de lat snel te hoog legt voor jezelf. Ik kan wel een prachtig lijstje van tien doelen maken, maar dat onthoud ik in het dagelijks leven echt niet. Tien doelen toepassen in een maand is gewoon te veel van het goede. Drie lijkt mij een mooi aantal.
Ik wil elke dag een kwartiertje lezen en een kwartiertje schrijven.
Lezen en schrijven zijn twee dingen die ik echt geweldig vind om te doen. Maar ik gun mezelf er gewoon te weinig tijd voor. Voor lezen maak ik gewoon te weinig tijd en schrijven geeft me de laatste tijd stress. Daarmee bedoel ik niet het bloggen. Daar krijg ik geen stress van. Maar van het schrijven van verhalen wel. Ik ben met zoveel dingen bezig in mijn hoofd dat er gewoon geen ruimte is om een goed verhaal op papier te krijgen. En dat frustreert me enorm. Omdat ik een tijdje niet een vast verhaal heb geschreven wil ik graag beginnen met opbouwen van ieder dag een kwartiertje schrijven. Hiermee wil ik de prestatiedruk er een beetje vanaf halen en weer gaan genieten van het schrijven van verhaaltjes, het duiken in mijn eigen wereldje. Laatst zag ik dat Carry Slee haar nieuwe script was goedgekeurd en in het najaar word uitgegeven. Toen besefte ik me opnieuw: "Dat is ook mijn droom. Dat is ook mijn passie. Daar moet ik voor gaan." En lezen.. Ik heb gewoon zoveel leuke boeken in mijn kast staan die me iedere dag roepen: "Lees mij! Lees mij!" Het wordt tijd om daar tijd voor te maken. Vanaf vandaag.Ik wil genieten van mijn vakantie.
Ook een heel belangrijk doel! Alle dagelijkse drukte eventjes laten varen en tot mezelf komen klinkt als een heel goed plan. Helaas ben ik er niet zo goed in om alle teugels te laten varen, zeg maar. Ik maak me snel zorgen over van alles en schiet snel in de stress. En dat is wat ik eventjes los wil laten. Chocoladetaart eten, ijskoude drankjes, prachtige landschappen, boeken om bij weg te dromen, leeg papier, pennen die lekker schrijven, kleding in vrolijke kleurtjes en zo nu en dan de telefoon uit. Dat is wat ik deze vakantie wil. Eventjes rust klinkt heel fijn. :)


Ik wil bij blijven met school.
Dit doel klinkt heel tegenstrijdig met het vorige. Maar tegelijk staan ze met elkaar in verband. Als ik bij ben met school, geeft dat ook een gevoel van rust in mijn hoofd. Het schooljaar duurt niet heel lang meer en ik wil mijn zaakjes wel op orde houden. Ik sta er goed voor op school, maar dat zijn wel teugels die sowieso niet ga laten varen voor het zomervakantie is. ;) Op vakantie laat ik school voor wat het is, maar de dagen dat ik thuis ben probeer ik zo nu en dan wel eens iets af te maken of te leren. 

Goed, dit zijn de drie doelen voor mij. Ik denk dat deze doelen wel haalbaar zijn. En het zijn alle drie dingen die ik heel graag wil, dus dat komt helemaal goed. Voor nu ga ik heel hard mijn best doen om beter te worden en maakt mijn hart stiekem een klein sprongetje: Het is bijna vakantie. :)

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en ook een fijne vakantie voor de mensen die nu ook vakantie hebben! Maak er iets leuks van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten