zondag 12 oktober 2014

Tag: My birthday!

Heey! Vandaag heb ik pas een momentje kunnen vinden om te bloggen. Ik heb een druk weekend gehad maar wel een heel leuk weekend. c: Zoals beloofd ga ik nu de birthday tag doen. Ik heb hem hier en daar een beetje aangepast aangezien ik jarig ben geweest en het niet de dag zelf is.

Wat was de datum dat je jarig was?
10 oktober, afgelopen vrijdag dus. 

Welke dag ben je geboren?
Toevallig ook op een vrijdag. Best bijzonder dus. Vooral voor mijn ouders, haha. Zelf weet ik er niet meer zoveel van.

Wat stond er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?
The Lion King. Iedereen zei dat ik die film moest zien en ik luister de muziek van The Lion King iedere dag. Ik heb deze film ook gekregen. Van mijn ouders. Happy! Ik slaakte een gil van blijdschap toen ik zag dat The Lion King uit het pakje kwam.

Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?
Nee, bijna nooit. Het was een wonder dat het dit jaar wel zo was. Nou ja, ik was vroeg uit en het was vrijdag dus dat kon mooi. Maar meestal voelde ik me op mijn verjaardag niet eens heel erg jarig. Dan heb je gewoon een lange schooldag en vaak ook nog rotweer in de herfst. Dit jaar niet, deze keer was het lekker weer. 

Wat is het mooiste cadeau dat je ooit voor je verjaardag hebt gehad?
Nou, ik heb niet echt een super speciaal cadeau gekregen. Nou ja, wel speciale cadeau's maar niet één iets waarvan ik denk: Ja, dat steekt er bovenuit. Wel heb ik een bijzonder cadeau gekregen op mijn vaders verjaardag. Het klinkt nogal raar en het is ook niet een letterlijk cadeau. Ik kan het niet vastpakken, maar het heeft wel een plekje in mijn hart. Ik had toen net een nieuwe slaapkamer. Nieuw behang, nieuw kleurtje, nieuw bed.. De gebruikelijke transformatie van kinderkamer naar tienerkamer. Ik was super trots op mijn kamer en vertelde aan de visite. Toen is zowel mijn ene opa als mijn oma de trap opgeklommen om mijn kamer te zien. Terwijl ze beide nog al slecht ter been waren / zijn. Die opa is namelijk overleden. Ik vind het heel bijzonder dat hij mijn kamer nog heeft gezien hoe hij nu is. En dat hij die moeite voor me nam. Zo trots was hij op zijn kleindochter. Dat hij ondanks dat hij slecht ter been was en achteruit ging toch die trap opging. Beste cadeau ever.

Hoe vier jij jouw verjaardag en heb je ook tradities?
Ik krijg 's ochtends voor school cadeautjes van mijn ouders. Ik trek kleren aan waarin ik me bijzonder voel en ga naar school. Daar trakteer ik mijn klas en eventueel anderen wanneer er traktatie over is op een kleinigheidje. Na school ben ik hyper omdat ik benieuwd ben naar alle anderen cadeaus. Die middag en/of in het weekend komt visite. We eten lekkere dingen en ik krijg cadeautjes en kaarten. Sommige visite blijft patat eten. Sinds dit jaar heb ik een kleine traditie. Ik steek even een kaarsje aan voor mijn opa tussen alle feestelijkheden door. Om er even bij stil te staan. Mijn opa was als een soort van beste maat van mij. Ik mis hem soms heel erg en vooral op mijn verjaardag. Dan voelt het gewoon niet compleet en een deel van me denkt nog steeds dat hij komt. Tot je je beseft.. Tja, ik denk dat veel mensen dit wel herkennen. Dat wanneer je een dierbaar persoon verliest je blijft hopen.. En soms per ongeluk denkt: Zal ik bij diegene langsgaan? Oh nee, dat kan niet meer. Voor mijn gevoel heb ik zo'n moment van stilte en naar een kaarsje staren gewoon even nodig. Daarna zet ik me over mijn gemis heen en meng ik me weer in het feestvieren.

Heb je wel eens iets gevraagd maar nooit gekregen?
Niet dat ik weet. Ik heb wel heel veel dingen gekregen door de jaren heen die ik nooit heb gevraagd, haha. Maar dat zijn over het algemeen altijd wel leuke cadeau's geweest. Ik heb nooit een cadeau gekregen waarbij ik dacht: Wat moet ik hier nu mee?

Wat is je lievelings- taart?
Mijn lievelingstaart om te eten is chocoladetaart. Het hangt er wel vanaf welke chocoladetaart het is. En mijn lievelingstaart om te pakken is een biscuittaart met fondant erom heen. 

Welke hapjes vind jij echt bij een verjaardag horen?
Blokjes kaas, stukjes worst, borrelnootjes, augurken met boterhamworst erom heen.. En natuurlijk taart!

Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn?
"Marianne, we gaan naar Disneyland."

Krijg je veel kaartjes/berichtjes op je verjaardag?
Jawel. Dit jaar heb ik sowieso veel felicitaties gehad en dat was wel heel erg leuk. Dan weet je dat mensen er eventjes aan denken en dat is fijn. Ik heb me in tijden niet zo jarig gevoeld als afgelopen vrijdag. Ik vind het leuk om daar nu nog even bij stil te staan.

Maar goed, dit waren alle vragen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik vond dit zelf wel een erg leuke tag. Langer dan ik had verwacht. Maar dat vind ik juist prettig. c:

Wat staat er op jouw verlanglijstje? En wanneer ben jij jarig? 

Liefs,
Mar 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten