woensdag 4 november 2015

10x eerste indrukken die mensen van mij hebben

Hee allemaal! Vandaag vallen de eerste uren op school uit, kortom alle tijd om 's ochtends een artikel te posten. Op deze manier kan ik na school met schoolwerk voor de komende dagen bezig en kan ik ook een artikel online zetten. Ik zat laatst eens na te denken over de verschillende rollen die mensen bij elkaar spelen. Je bent bijvoorbeeld anders als je thuis bent dan wanneer je op je werk bent. En bij je beste vriendin zul je wellicht een ander persoon zijn dan bij iemand die je amper kent, om even een voorbeeld te noemen. Mensen hebben ook altijd een eerste indruk van elkaar en soms hoor je een bepaalde eigenschap die mensen als eerst opmerken meer dan één keer. Dit is handig, want dan weet je zelf ook hoe je over het algemeen bij kan anderen kunt overkomen. Voor het artikel van vandaag heb ik 10 dingen op een rij gezet waarvan ik weet dat mensen ze vaak als eerste indruk bij mij kunnen hebben. Sommige weet ik zeker, anderen gok ik omdat ik mezelf zo over vind komen. Well, let's go for it!


1. Rustig
Ik zal in een klas niet snel degene zijn die alle aandacht naar zich toetrekt of meteen opvalt. Ik laat pas echt iets van mezelf zien wanneer ik me ergens op mijn gemak voel en ik zal nooit het luidst roepen. Daarom kan een eerste indruk rustig of verlegen zijn. Vroeger had ik altijd een hekel aan spelletjes in de klas waarbij anderen iets over jou op moesten schrijven. Veel verder dan rustig of aardig kwamen ze vaak niet, omdat ik toen nooit volledig mezelf was. Nu ben ik dat wel en merk ik dat jezelf zijn meer dan de moeite waard is. Je krijgt er zoveel voor terug. Mensen die jou echt goed leren kennen en wanneer je eigen persoon neerzet weten mensen ook wat ze aan je hebben. Ik leer anderen zo ook beter kennen. Wanneer iedereen elkaar accepteert zoals hij of zij is, is de sfeer onderling ook veel beter. In onze klas is er bijvoorbeeld een leuke sfeer. Mensen worden gerespecteerd zoals ze zijn en daardoor is het gezellig. 


2. Creatief
Mensen hoeven mij niet lang te kennen om dit stempeltje op me te drukken; Creatief. Ik loop namelijk erg vaak met stiftstrepen op mijn hand en mijn projecten stralen ook uit dat ik er veel tijd in heb gestoken. Met creatieve vakken kunnen andere mensen mij helemaal in mijn element zien. Soms horen mensen ook van andere mensen dat ik creatief ben en nemen ze deze mening over. Maar goed, dat is menselijk. Wanneer een hele goede vriend mij iets vertelt heb ik ook wel eens de neiging om iets van deze mening over te nemen. Toch wil ik meestal ook zelf weten hoe iets zit.


3. Slim
Ik voel me in dit artikel een opschepper, dat gevoel dat mensen bijna altijd ervaren als ze positief over zichzelf spreken. Ik hou mezelf voor dat ik dit artikel vanuit feedback van anderen schrijf en dat ik me daarom niet verlegen hoef te voelen. De reden dat ik slim word genoemd is denk ik dat ik soms moeilijke stof uitpluis en dit op een eenvoudige manier uit kan leggen. Dit betekent echter niet dat ik alles snap. Ik snap soms ingewikkelde dingen wel maar kan juist over de 'eenvoudigste' problemen struikelen. Daarom vind ik het fijn dat iedereen ergens anders goed in is. Ik ben niet zo goed in het technologie, zeg maar gerust á technisch. Ik zie de oplossing voor de meest simpele problemen niet. Ik ben blij dat andere mensen mij daarin kunnen helpen en ik juist andere mensen kan helpen met dingen die zij lastig vinden.

4. Zichzelf
Dit heb ik ook wel eens terug gekregen. Laatst moeten we een keer op een blaadje drie dingen schrijven over een toegewezen klasgenoot die we nog niet zo goed kenden. Bij ons zijn twee klassen van vorig jaar samen gegooid, vandaar dat we de ene helft van de klas beter kennen dan de andere. Een klasgenote schreef voor mij op dat ik wel mijn eigen persoon was en dit bedoelde ze juist positief. Ik ben mezelf en laat me niet door anderen zetten tot dingen waar ik zelf niet achter sta. :)


5. "Jij gebruikt geen make-up of wel?"
Het is geen eigenschap, maar toch wel een 'eerste indruk' die ik vaak hoor. Deze klopt ook best wel. Make-up zit niet inbegrepen bij mijn dagelijkse ochtendroutine. Ik heb geen verstand van make-up, ik ben geen expert in het maken van mooie creaties en ik verdiep me er simpelweg niet veel in. Daardoor word ik er ook sowieso niet beter in. Als ik een feestje heb of ga figureren maak ik mezelf wel een beetje op of laat ik me opmaken door iemand. Maar dagelijks naar school? Nee. In het begin vroegen wel veel mensen of ik mascara droeg omdat ik zulke donkere wimpers heb. Dit is niet zo en nu vraagt eigenlijk ook niemand meer daarna. Waarschijnlijk weet mijn hele omgeving het antwoord nu al. :P

6. Zenuwachtig
Soms kan ik best wel zenuwachtig overkomen. Vooral wanneer ik moet presenteren. Soms heb ik zenuwen, soms niet. Misschien is een stresskip ook wel een beter woord dan zenuwachtig. Het is wel zo dat als er een klein dingetje fout gaat ik één van de eersten ben die helemaal in de stress schiet. Tot ergernis van ander mensen soms, maar goed dat krijg ik dan meestal ook wel weer als feedback terug.


7. Koppig
Ik denk niet dat dit één van de allereerste dingen is die opvalt maar ik ben ook behoorlijk koppig. Mensen die me iets beter kennen zullen dit beamen. Ik werk heel graag mijn eigen idee uit. Dit betekent overigens niet dat ik niet samen kan werken. Samenwerken vind ik ook leuk, maar ik werk ook graag individueel. Allebei is wel leuk eigenlijk. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Als ik denk dat ik gelijk heb vind ik het soms ook lastig om van dat idee af te komen. Gelukkig was dat vroeger een stuk erger dan nu. Samenwerken met mensen die ook erg koppig zijn is wel een uitdaging, maar wel een goede denk ik. :)

8. Behulpzaam
Mijn beste vriend is op school naast mij komen zitten en had ook nog wat aanvulling. Toen we net bij elkaar in de klas kwamen vond hij me aardig en behulpzaam overkomen. Dit zag hij aan mijn manier van doen, hoe ik met anderen omging.


9. Zelfverzekerd
Ook vindt Fedde dat ik zelfverzekerd overkom, al ben ik het hier niet helemaal mee eens. Overkomen en je ook zelfverzekerd voelen zijn natuurlijk twee verschillende dingen. Soms voel ik me zelfverzekerd en laat ik dit ook zien maar niet altijd. Ik ben ook wel eens ergens onzeker over en dat vind ik ook wel zichtbaar. Maar toch, een leuk compliment. :)

10. Nieuwsgierig
En toen kwam er ook een andere klasgenoot en vriend langskomen. Jayson viel het op dat ik heel nieuwsgierig ben. Toen hij nieuw in de klas kwam wilde ik meteen van alles van hem weten. Ik ging meteen met hem in gesprek omdat hij naast me kwam zitten en ik hem een 'welkom in de klas' - gevoel wilde geven. Dat heb ik wel vaker wanneer er nieuwe mensen zijn.

Goed, de meeste dingen had ik wel verwacht. Toch verbazen de laatste drie me wel. Deze kreeg ik net terug van een paar klasgenoten, waarvan ik overigens blij ben met hun hulp. Erg leuk, bedankt Fedde en Jayson! Nu rond ik af want over vijf minuten begint de les. :p

Ik wens jullie allemaal voor de verandering geen fijne avond maar een fijne dag!

Liefs,
Marianne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten