zaterdag 16 mei 2015

Q&A in May

Heey allemaal! Zoals beloofd vandaag nog een tweede artikel op ItsAllAboutMarly. Vandaag wil ik een Q&A gaan doen. :) Voor we daarmee beginnen wil ik eerst nog eventjes iets leuks met jullie delen: Ik ben begonnen met het schrijven van een verhaal. Na lang niks 'vast' te hebben geschreven, dook er laatst inspiratie op in mijn hoofd. En eindelijk, eindelijk, eindelijk was het een idee dat niet onbewust was afgeleid van Harry Potter, Divergent, de selectie e.d. Natuurlijk ben ik begonnen met schrijven en ik moet zeggen: "Wauw." Ik sta versteld van mezelf. Het is alsof er een personage in mijn hoofd is gekropen die me haar verhaal verteld. Net zoals Kiera Cass dat zegt over de selectie boeken. Zij vertelde in een interview dat je als schrijver soms de neiging hebt om zelf dingen in te vullen. Dat was ook mijn fout. Een verhaal vormt zich. Een verhaal vormt zich in je hoofd. Je kunt het niet lukraak eventjes bedenken.. Ik weet niet precies hoe ik dat uit moet leggen. Maar goed, ik hoop hier ooit een boek van te kunnen maken. Momenteel ben ik daar best excited over. Helaas heb ik momenteel niet heel veel tijd om te schrijven, omdat donderdag de belangrijkste toets van het jaar is! (AAAAH!)

Goed, laten we verder gaan met de Q&A. Bij dit 'spel' is het de bedoeling dat ik random kaartjes pak en de vraag (of hij nou leuk is of niet) beantwoord. Let's do this!

Wat is je favoriete 'avondje uit'?
Eigenlijk ga niet echt uit. Niet in de zin van discotheken, drank en dat soort dingen. Wat ik wel heel erg leuk vind is om een avondje met vrienden naar de bios of naar een musical. Daar kan ik erg van genieten. Zo ben ik laatst met mijn 'zusje' naar the sound of music geweest en met een andere vriendin naar een variant op de kleine zeemeermin. In één weekend. The sound of music stond gepland maar voor de andere musical werd ik onverwacht meegevraagd. Daar bofte ik wel eventjes mee. :p Twee musicals in 24 uur. ^^



Welk 'koosnaampje' (of bijnaam) is jou wel eens gegeven?
Mijn vrienden noemen me Mar. Ik weet niet meer zo goed hoe dit is ontstaan. Ik gok dat iemand er ooit mee begonnen is en dat ik het zelf wel leuk vind. Waardoor ik mezelf nu ook bij nieuwe vrienden introduceer als Mar.

Welk probleem in je leven zou je graag opgelost zien?
Ehmm.. Ik denk mijn stress. Ik kan echt heel snel om iets heel kleins in de stress schieten. Dat is gewoon niet fijn. Dus ik zou mijn angst / stress graag oplossen. 



Waar let je op qua uiterlijk als je iemand voor het eerst ontmoet?
Ik kan nu wel een heel verhaal gaan lopen houden dat uiterlijk me niet interesseert en dat het altijd om het innerlijk gaat, wat ook gewoon waar is, maar toch kunnen we niet ontkennen dat onze eerste indruk gebaseerd is op uiterlijk. Wanneer je iemand ziet vorm je je eerste indruk op twee dingen. Hoe iemand eruit ziet en daarna zijn of haar gedrag. Dat iemand ongelofelijk aardig is, net zoveel van die ene band houd als jij of voor zijn of haar vrienden door het vuur gaat? Zulke dingen zie je niet op het eerste gezicht. Die ontdek je later en daarmee vervormt je indruk weer. Maar goed; waar ik op let qua uiterlijk. Eventjes denken.. Ik sta daar ook nooit bij stil maar ik denk dat ik let op uitstraling. Of een persoon een aardige uitstraling lijkt te hebben of niet. Dit 'vooroordeel' hoeft niet altijd te kloppen. 

Noem van iemand met wie je samenwerkt, een eigenschap die voor verbetering vatbaar is.
Dit vind ik zelf ook niet zo'n aardige vraag. Ik zal op mijn blog nooit iemand afkraken, maar over het algemeen vind ik het wel irritant als mensen al mijn ideeën afkeuren of erover heen praten. Dan valt mijn hele motivatie weg.

Noem iets wat je vertederend vindt.
Ik vind kittens en konijntjes heel vertederend. Ook keeshondjes vind ik super schattig!




Wat maakt jou gelukkig?
Uhh.. heb je even? Mijn familie, mijn vriend, mijn vrienden en vriendinnen, mijn katten.. Bloggen, tekenen, mijn opleiding, mijn stage, random de slappe lach krijgen, lieve berichten, keeshondjes, kittens, mooie foto's maken, steun krijgen of iemand steun bieden, eerlijk zijn, chocola.. :P

Waar praat je niet zo makkelijk over?
Over mensen of dingen die me pijn hebben gedaan.. Dat vind ik lastig om over te praten. 

Wat zou je graag willen leren?
Het lijkt mij wel gaaf om een hele andere taal te leren dan de meeste mensen hier kunnen spreken. :P Japans bijvoorbeeld. Al word dat met schrijven wel een beetje lastiger om aan te leren. 

Stel: Je hebt uitgebreid gekookt voor je vrienden, maar op het laatste moment bellen ze af. Hoe reageer je?
Allereerst snap ik dat er word afgebeld met mijn kookkunsten. :P Nee, oké. Ik zou wel teleurgesteld zijn en het is natuurlijk lullig als iedereen opeens afbelt. Daar zou mijn humeur wel van zakken. Bovendien zit je met al dat eten. Misschien zou ik wel een maaltijd aan mijn buren geven, of aan oudere buren die zelf niet meer kunnen koken of zo. Dan zou ik best wel een goede daad verrichten met mijn feestmaal. :)

Dit waren de vragen voor vandaag. Het is inmiddels alweer bijna 22.00 uur en ik vind het wel welletjes voor nu. Ik hoor nu net dat mijn ouders patat gaan halen op de late avond. Dit doen wij bijna nooit, dus dat is wel eventjes leuk. Ik wens jullie, lieve lezers, allemaal een fijne zondag alvast! Morgen zal er hoogstwaarschijnlijk geen artikel online komen, aangezien ik mijn tijd morgen weer ga benutten voor het leren van de belangrijkste toets van schooljaar.

Dag dag! En bedankt voor het lezen.















Voor Jonah

Heey allemaal! Vandaag komen er twee artikelen online. Twee?! Huh? Wat? Ja, twee ja. Eerst wil ik graag eventjes een nieuwtje met jullie delen. Mijn eerste plan was om dit bij mijn normale artikel van vandaag te doen, maar ik vond het nog mooier om het los van elkaar te posten. Dus bij deze. Later vanavond zal mijn langere artikel nog online komen. 



 Actie!
Nou, het zit dus eventjes zo dat ik me met een paar klasgenoten ga bezig houden met actie die op dit moment sowieso in Friesland loopt. Het gaat om een vierjarig jongetje: Jonah. Toen hij van de één op de andere dag niet meer kon lopen werd er bij hem Neuroblastoomkanker geconstateerd. Dit is een zeer agressieve vorm van kinderkanker en zonder goede behandeling worden kinderen met deze ziekte niet ouder dan zes! Jonah wordt nu behandelt maar de laatste behandeling zal in Amerika moeten plaatsvinden om hem te genezen. En daar is geld voor nodig. Omdat mijn klasgenoten en ik zelf ook werken met deze leeftijd, trekken wij ons dit dubbel aan. Een kind van vier hoort te spelen en niet zulke grote problemen te hebben. Daarom zetten wij ons in door spullen te verkopen, posters op te hangen, we zijn nog druk aan het bedenken wat we allemaal kunnen doen voor het einde van de zomer. Ik kan het in ieder geval hier op ItsAllAboutMarly met jullie delen. 

 Denk jij nu: Ik wil ook helpen? Dat kan! Neem dan een kijkje op: http://www.stichtingvriendenvanjonah.nl/doneren/ 


donderdag 14 mei 2015

Duitsland 2015

Heey allemaal! Daar was ik weer. :) Ik ben terug uit Germany of wel Duitsland. Vorige week was ik vijf dagen aan het kamperen met mijn zusje en haar ouders. Bij die zin zie ik de vraagtekens soms bijna boven de hoofden van mensen zweven. Mijn zusje is niet mijn biologische zusje, maar mijn mentale tweelingzus. We zeggen zomaar opeens het zelfde of beginnen random hetzelfde liedje te zingen. Dit gebeurde ook regelmatig op vakantie, wat voor fantastische momenten heeft gezorgd. Al met al heb ik het erg naar mijn zin gehad in Duitsland. Vandaar dat ik jullie ook met liefde eventjes op de hoogte wil brengen van mijn vakantie.

Toen mijn zusje me een aantal maanden geleden vroeg of ik misschien mee wilde, was ik dolenthousiast. Toch moest ik eventjes nadenken of ik echt mee zou gaan. Het zou mijn eerste ouderloze vakantie worden met een andere familie. En bovendien mijn allereerste keer kamperen. En kamperen leek me wel even een ding als je dat nog nooit gedaan had. Uiteindelijk heb ik mezelf een hele goede vraag gesteld. Ik vroeg aan mezelf: "En wat als je thuisblijft..?" Diep van binnen wist ik het antwoord op die vraag. Dan zou ik nooit weten wat ik allemaal zou missen en zou elk klein stukje Mar enorm spijt krijgen. Daarom vertrok ik op dinsdag 5 mei, met mijn twin en haar ouders naar Duitsland met zijn prachtige heuvellandschap.


Ik worstelde de afgelopen dagen met de vraag hoe ik mijn vakantie wilde vormgeven op ItsAllAboutMarly. Dat er een artikel over vorige week zou komen stond vast. Maar het leek me niet zo leuk om een: Toen deden we dit, toen gingen we dat- verhaal te houden. Daarom vertel ik niet alles vandaag in dit artikel. Maar alleen de dingen die mij het meest zijn opgevallen. Zoals iets dat mij berry good is bevallen ..

De grootste verschillen met Nederland waren de heuvels en de huizen. Toen we terug waren in Nederland viel het me op hoe plat het hier eigenlijk is. En vooral ook hoe ver je kunt kijken. Ook hebben ze in Duitsland hele mooie kleurtjes huizen en hele oude sprookjesachtige huizen met van die houten balken. Daar zijn meer gekleurde huizen dan ik hier heb gezien. Ook pastelkleurtjes. Dat vond ik natuurlijk helemaal geweldig. Alle foto's in dit artikel zijn trouwens zelfgemaakt. ^^



De foto hierboven is gemaakt in het plaatsje Bad Pyrmont. Er stonden palmbomen hier en alles was zo licht van kleur dat ik eventjes aan de bahama's moest denken. Onze camping lag ook vlak buiten Bad Pyrmont. Het was een landelijke camping. Erg rustig in een mooie omgeving. We hadden een heel mooi plaatsje met onze caravan. ( We waren per ongeluk op een camperplaats gaan staan, maar als er geen campers zouden komen mochten we er blijven staan. En er kwamen geen campers. c: )

Het gene waar ik het ergst aan moest wennen waren denk ik toch wel de wc's en douches. De wc's en douches daar waren dik in orde. Maar ik was het gewoon niet gewend om 's avonds de warme knusse caravan uit te moeten voor een toiletbezoekje. Ook vond ik de caravan voor de vakantie heel erg klein. Het leek me ondenkbaar om in zo'n kleine ruimte te leven met vier personen. Maar ik moet zeggen: "De ruimte leek steeds groter te worden." Toen we op vakantie waren, vond ik het helemaal niet meer klein. Ik ging van de caravan houden. En zoals ik net al zei: Het bleek juist een knus plekje te zijn. :)

We hebben op vakantie ook een aantal leuke uitjes gedaan. We zijn naar het stadje Hamelen geweest. Van de rattenvanger van Hamelen, het sprookje. Dat was wel heel erg leuk. Je kon het sprookje op meerdere manieren terug vinden in de stad. Zelfs een enorme gouden rat op een brug! 




 In Hamelen hadden ze ook een indoor winkelcentrum van drie verdiepingen. Dat vonden mijn zusje en ik natuurlijk helemaal fantastisch. We vonden een grote boekhandel (helaas konden we geen enkele achterkant van een boek lezen, maar toch) en we vonden .. Berry good! Berry good is een hip zaakje met Frozen Yoghurt. Ik had dit ooit in een Amerikaanse film ( Princess Protection Programm) gezien, maar nog nooit geproefd. Tijd om dat te doen. Mijn mangoverslaafde zusje hoefde niet lang na te denken over de smaak en ik nam aardbei met chocoladesaus. ^^ Het smaakte een beetje naar aardbei kwark, maar het was wel héél koud. Oké duh, Marianne. FROZEN yoghurt. Let it go. :P 




In de boekhandel vond ik Divergent in het Duits. Dat vond ik best een gaaf moment. Ook hebben ze in die boekhandel twee volle kasten met Manga boeken. Ook in het Duits, dus we konden ze niet zo gemakkelijk lezen. Manga boeken zijn wel cool. Strips in Japanse tekenstijl die je van achter naar voor en van rechts naar links leest. Mijn zusje en ik gaan nu kijken of we ze online ook ergens in het Engels kunnen vinden.  Wel hebben we natuurlijk even een foto van de twee kasten gemaakt als herinnering aan de manga mania. ^^ 



 Over boeken gesproken.. We zijn ook nog in een kasteel en een klooster geweest. En in dat klooster heeft een man gewoond die daar een bibliotheek van maar liefst ze-ven-tien zalen heeft achtergelaten. Jaja, dat is nog al wat. Zo gaaf. Als ik er ooit het geld en de ruimte voor zou hebben, ga ik ook absoluut mijn eigen bibliotheek beginnen. Maar dan wel openbaar. Dat mensen boeken mogen lenen. :)

Ik houd het voor vandaag bijna voor gezien. Maar toch wil ik nog één dingetje met jullie delen over Duitsland. Ik heb zulke geweldig lekkere toetjes ontdekt. Gü. Ze schijnen ook te koop te zijn bij de Albert Heijn. Maar echt, jam jam. Ik heb zelf de citroensmaak meerdere malen gehad. Behalve de heerlijke smaak ziet het er ook nog eens super schattig uit. :)


Goed, vandaag ronden we af met het heerlijke uitzicht van Gü. Ik wens iedereen een fijn lang weekend en tot snel!



zondag 3 mei 2015

Kleine creatieve Marianne

Heey allemaal! Laatst was ik mijn kamer aan het opruimen, kasten leeghalen, andere kasten in mijn kamer zetten, een aantal meubels die al in mijn kamers stonden verplaatsen.. Om het weer eventjes helemaal nieuw te laten lijken. Zo heb ik nu bijvoorbeeld een grotere boekenkast in mijn kamer staan, waar meer geweldige boeken in passen. :) Tijdens het opruimen vond ik allemaal oude knutselwerkjes uit het verleden. Sommige werkjes stammen uit mijn basisschooltijd, anderen heb ik op de middelbare gemaakt. Of gewoon thuis in mijn vrije tijd, dat kan natuurlijk ook. Toen ik al deze dingetjes tegen kwam, dacht ik: Hé! Misschien is dit leuk voor ItsAllAboutMarly. Want bij ieder knutselwerkje zit natuurlijk een verhaal. So, let's tell. 


Vertelde ik laatst niet over mijn Winx club fase? Dat ik op iedere foto stond met mijn handen gekruist ?*magic winx* Nou, dit zelfgemaakte armbandje stamt ook uit die tijd. Een tijdje geleden stuurde een vriendinnetje van de basisschool, waar ik echt al heel lang geen contact meer mee heb, een foto van zo'n zelfde bandje. Die hebben we blijkbaar een keertje samen gemaakt. Ik weet wel dat we samen winx club na speelden, haha. En ik altijd Flora wilde zijn, want ja.. Roze hè? 


Dit schattige schaapje, dat inmiddels vol stof zat, heb ik gemaakt op de basisschool. Ik gok zelf bij de kleuters. Aangezien ik me het werkje niet meer kan herinneren en het ook wel iets zou kunnen zijn dat mijn kleuters zouden kunnen maken. Nadat ik een foto van dit lieve schaapje heb gemaakt, is deze in de prullenbak belandt, omdat het door de watten zo'n verschrikkelijke stofbult was geworden. Maar heb expres deze foto nog. Zodat ik het misschien ooit met een klas kan doen. 


Deze slak heb ik nog geen jaar geleden gemaakt. ^^ Ik ging bijna op stage en wist nog niet in wat voor groep ik terecht zou komen. Ik oriënteerde me vast een beetje op het thema dat toen aan bod was; Herfst. Best goed gelukt, al zeg ik het zelf. :P


Het is misschien niet zo goed te lezen. Maar dit is iets wat ik van internet heb. Het is simpel idee om mensen beter te leren kennen. In de vorm van? Juist, kwartet. Deze vier kaarten zijn het kwartet 'Marianne'. Eigenschap: Lief. Hobby: Acteren. Lievelingseten: Kip in de hoed. Toekomst: Gelukkige juf. Als iedereen dan een kwartet maakt zou het spelen zo gaan: "Mag ik van Marianne de toekomst: Gelukkige juf?" Leuk om mensen beter te leren kennen en het ijs te breken, toch?


Dit is weer heel iets anders. Hier was ik veel jonger, natuurlijk. Weer een armbandje. Een miniscuul armbandje gemaakt voor mijn baby born pop. Zodat zij ook een armbandje had. Hoe schattig!


 Strijkkralen mogen natuurlijk niet ontbreken in mijn kinderjaren, haha. Ik was nooit zo fanatiek met strijkkralen. Soms had ik eindelijk iets moois gemaakt en dan vielen er weer een paar kraaltjes om. Meestal had ik het dan alweer gehad. Maar voor kleine hartjes had ik nog wel geduld.


Dit masker heb ik in de brugklas of in de tweede gemaakt. Ik weet het niet precies meer. Wel weet ik dat ik het niet weer ga doen, haha. Gips dat hard word op je gezicht is een heel raar gevoel. Ik zag niks en kon niet praten. Bovendien kreeg ik het benauwd. Ik weet het, ik miep op het moment. Maar het was gewoon niet fijn.Laten we het daar op houden. Toch vond ik het eindresultaat wel leuk om even met jullie te delen. Wat wel grappig is, is dat het natuurlijk op je eigen gezicht is gemaakt. Hierdoor herken ik mijn eigen gezicht er een beetje in.


Dit was sowieso in de tweede! We moesten een eigen vla pak ontwerpen. Ik was helemaal gek van  de forever friends beertjes. Ik had er ook een agenda van en als ik mij verveelde ging ik beertjes na tekenen. ( Dit is geen aanrader!! Koop een agenda met zo min mogelijk afleidingen!!!!! c; ) Maar goed, deze tekenopdracht kregen we bij mijn tekenleraar die helaas een paar jaar later overleden is aan kanker. Hij heeft me best wat tekentechnieken geleerd en handige tips meegegeven in de jaren dat ik les van hem had. Dit pak bewaar ik sowieso. Ten eerste omdat ik trots op het resultaat ben. Je eigen ontworpen vla pak is toch gaaf? :P  Ten tweede omdat het een leuke herinnering is.


 Tot slot; Maak kennis met Melodie. Deze pop heb ik ergens in de bovenbouw van de basisschool gemaakt. Ik weet nog hoe leuk ik dat vond. Ik was echt helemaal dol op haar toen ze af was. Ik liet haar slapen in een poppenbedje op mijn kamer. Ook was ik zo voorzichtig met haar, bang dat ze weer uit elkaar zou vallen. Voorzichtig ben ik nog steeds met haar. Ik weet met hoeveel voorzichtigheid en liefde ze gemaakt is. En ik weet ook dat mijn jongere zelf ongelofelijk boos op mij zou worden als ze nu uit elkaar viel. Het poppenbedje staat niet meer op mijn kamer natuurlijk. Nu heeft ze een mooi plekje in de boekenkast op de logeerkamer. 

Goed, dit waren alle knutsels die ik vandaag wilde laten zien. Ik vond dit zelf een erg fijn artikel om te schrijven. Heel relaxed ook. Vertellen over dingetjes die ik heb gemaakt, heb ik altijd al leuk gevonden. Al had dat kleine meisje toen nog geen idee dat haar pop-in-de-maak later op haar eigen blog zou staan. :)

Ik wens jullie nog een hele fijne zondagavond. Maak er iets leuks van! 



vrijdag 1 mei 2015

Doelen van mei





















Heey allemaal! Op dit moment baal ik een beetje. Ik was net aan het bloggen en opeens is de helft van de tekst weer foetsie. :o  Op dit moment zit ik nog ziek, zwak en misselijk thuis. Het is al bijna vakantie en volgende week ga ik met mijn achternichtje en haar ouders op vakantie. Als ik beter ben tenminste. Dit achternichtje en ik zien elkaar als zussen. We denken of zeggen soms het zelfde, we hebben veel gemeen en vullen elkaar waar dat niet zo is. Ook kunnen we samenwerken zonder te praten en compleet onszelf bij elkaar. Als ik beter ben en mee kan, word het sowieso heel gezellig.

Maar goed, wat ik vandaag wil doen op ItsAllAboutMarly is doelen stellen. Het is de eerste dag van een nieuwe maand en soms is het dan een goed moment om nieuwe doelen te stellen. Doelen zijn een soort drijfveren op weg naar wat je wilt bereiken. Ik wil voor deze maand, en met name voor de vakantie omdat ik het dan de meeste tijd heb, drie doelen stellen. Dat lijkt me te doen. Het gevaarlijke aan het stellen van doelen is dat je de lat snel te hoog legt voor jezelf. Ik kan wel een prachtig lijstje van tien doelen maken, maar dat onthoud ik in het dagelijks leven echt niet. Tien doelen toepassen in een maand is gewoon te veel van het goede. Drie lijkt mij een mooi aantal.




Ik wil elke dag een kwartiertje lezen en een kwartiertje schrijven.
Lezen en schrijven zijn twee dingen die ik echt geweldig vind om te doen. Maar ik gun mezelf er gewoon te weinig tijd voor. Voor lezen maak ik gewoon te weinig tijd en schrijven geeft me de laatste tijd stress. Daarmee bedoel ik niet het bloggen. Daar krijg ik geen stress van. Maar van het schrijven van verhalen wel. Ik ben met zoveel dingen bezig in mijn hoofd dat er gewoon geen ruimte is om een goed verhaal op papier te krijgen. En dat frustreert me enorm. Omdat ik een tijdje niet een vast verhaal heb geschreven wil ik graag beginnen met opbouwen van ieder dag een kwartiertje schrijven. Hiermee wil ik de prestatiedruk er een beetje vanaf halen en weer gaan genieten van het schrijven van verhaaltjes, het duiken in mijn eigen wereldje. Laatst zag ik dat Carry Slee haar nieuwe script was goedgekeurd en in het najaar word uitgegeven. Toen besefte ik me opnieuw: "Dat is ook mijn droom. Dat is ook mijn passie. Daar moet ik voor gaan." En lezen.. Ik heb gewoon zoveel leuke boeken in mijn kast staan die me iedere dag roepen: "Lees mij! Lees mij!" Het wordt tijd om daar tijd voor te maken. Vanaf vandaag.



Ik wil genieten van mijn vakantie.
Ook een heel belangrijk doel! Alle dagelijkse drukte eventjes laten varen en tot mezelf komen klinkt als een heel goed plan. Helaas ben ik er niet zo goed in om alle teugels te laten varen, zeg maar. Ik maak me snel zorgen over van alles en schiet snel in de stress. En dat is wat ik eventjes los wil laten. Chocoladetaart eten, ijskoude drankjes, prachtige landschappen, boeken om bij weg te dromen, leeg papier, pennen die lekker schrijven, kleding in vrolijke kleurtjes en zo nu en dan de telefoon uit. Dat is wat ik deze vakantie wil. Eventjes rust klinkt heel fijn. :)


Ik wil bij blijven met school.
Dit doel klinkt heel tegenstrijdig met het vorige. Maar tegelijk staan ze met elkaar in verband. Als ik bij ben met school, geeft dat ook een gevoel van rust in mijn hoofd. Het schooljaar duurt niet heel lang meer en ik wil mijn zaakjes wel op orde houden. Ik sta er goed voor op school, maar dat zijn wel teugels die sowieso niet ga laten varen voor het zomervakantie is. ;) Op vakantie laat ik school voor wat het is, maar de dagen dat ik thuis ben probeer ik zo nu en dan wel eens iets af te maken of te leren. 

Goed, dit zijn de drie doelen voor mij. Ik denk dat deze doelen wel haalbaar zijn. En het zijn alle drie dingen die ik heel graag wil, dus dat komt helemaal goed. Voor nu ga ik heel hard mijn best doen om beter te worden en maakt mijn hart stiekem een klein sprongetje: Het is bijna vakantie. :)

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en ook een fijne vakantie voor de mensen die nu ook vakantie hebben! Maak er iets leuks van!